IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2014, 22:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İpek Kirpik Uygulaması




İpek kirpik takıldıktan sonra neler oluyor? Canınız acıyor mu? Fiyatı ne kadar? Pınar Aksu'nun bizzat ipek kirpik taktırma deneyimini mutlaka okuyun.

Rimel sürmekten azalan kirpiklerim için neler yapabileceğimi araştırmakla başladı bu yolculuğum. Badem yağı bugüne kadar en büyük kurtarıcım oldu. Fakat düzenli kullanmak gerekli ve bir süre kirpiklere bir şey sürmemek lazım. E buna dayanmak zor. Rimel sürmeden nasıl kirpiklerimi rahat bırakırımın derdine düştüm.

Bin bir fırsat sitesinde satılan “ipek kirpik” uygulamalarına denk geldim. Daha sonra kirpikleri birbirine yapışanlar, enfeksiyon kapanlar ve çeşitli şikayetlerle dolu bir ipek kirpik argümanına sahip oldum. Ve son olarak anladım ki bu uygulama gerçekten işin ehli bir yerde yapılmalı. Sokak arasındaki kuaförler de yapıyor hem de çok ucuz fiyatlara… Aman diyim oradan koşarak uzaklaşın…

Dediğim gibi gözle alakalı bir işlem yaptıracaksam bu alanda işinin ehli bir yer bulmalıyım. 2005 yılından beri ipek kirpik uygulaması yapan Nişantaşı’ndaki Nail Job’la görüştüm. Ardından ışık hızıyla Nail Job’ın sahibi Selçuk Bey’le randevulaştık.

İpek kirpikle ilgili bilinmesi gereken tüm detayları önce size anlatıyor ve ardından işleme başlıyorsunuz. Bilinmesi gereken en önemli şeylerden birisi uygulanacak kirpiğin markası. Sentetik ürünler kullanılan yerler sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. İpek kirpik ve yapıştırıcısının mutlaka zararlı kimyasallardan uzak olması gerekiyor.

Kirpiklerimin yapısına göre belirlenen 80 adet kirpiği teker teker yerleştirmek için hazırlanıyoruz. Gözünüzde makyaj olmaması önemli. Ki eğer varsa da temizliyorlar ve bu şekilde işleme başlanıyor. Tek gözün ipek kirpik uygulama süresi aşağı yukarı 45 dakika sürüyor. İşlem bittiğinde assolist gibi bir görünüme sahip olacağımı düşünüyordum. Fakat aynaya baktığımda normalde sürdüğüm rimelin daha hafifletilmiş halini gördüm gözlerimde. Daha yumuşak bir bakışa kavuştum… Bundan sonrasını soru cevap şekilde açıklarsam daha verimli olacağını düşünüyorum.

Peki acıtıyor mu?
Kirpik taneleri teker teker yerleştirildiğinden uzun süren bir işlem denilebilir. Bu anlamda göz hassasiyetinizin arttığını söyleyebilirim. Göz kenarlarına doğru yapıştırıcının verdiği hafif bir yanma hissiyatı yaşıyorsunuz.

Kirpikler zarar görüyor mu?
Kendi kirpiklerinizle uygulanan kirpik arasında 1-2 milim oluyor. Yani kirpik dipleriyle alakasız bir yere yerleştiriliyor ipek kirpikler.

Ne kadar süre kullanılabilir?
3 haftada bir bakımı yapıldığı taktirde 6 ay kullanabiliyorsunuz. Fakat bu yazıyı yazdığım gün itibariyle 5. Güne girdim. Sağ gözümdeki kirpiklerden birinde kayma olduğunu görebiliyorum.

Kullanımı rahat mı?
Hiç makyaj yapmadan dışarı çıkabiliyorsunuz. Ruj ya da göz altı kapatıcısıyla günlük makyajınızı tamamlamış oluyorsunuz. Bu açıdan müthiş bir şey. Fakat eye liner ya da göz kalemi, far kullanacaksanız sonrasını düşünmeniz gerekiyor. Çünkü yağ bazlı hiçbir temizleyici kullanmamanız gerekli. Benzeri malzemeler ipek kirpiklere zarar veriyor ve yapıştırıcının etkisini azaltıyor.

Yüzünüzü nasıl yıkayacaksınız?
Beni en zorlayan noktalardan birisi bu. Yüzümü yıkarken genellikle tüm yüzüme su sürmeyi seviyorum. Uygulama yapıldığından beri yüzünü yıkamayı yeni öğrenen çocuklar gibiyim. Çünkü kirpiklere sabun, jel ya da başka bir malzeme değmemesi gerekli…

Uykuda sorun oluyor mu?
Kesinlikle! Yüz üstü yatamıyorsunuz, yan yatarken yastığın kirpiklere değmesini engellemelisiniz ve benzeri uyku pozisyonlarıyla vedalaşın. Sırt üstü yatmalısınız yoksa kirpikler kırılabilir….

Yapıldıktan sonra herhangi bir acı hissi var mı?
İlk gün bu acıyı hissetmesem de gün itibariyle kirpiklere dokunduğumda kirpik diplerimde hafif bir batma hissediyorum. Gözünüzde arpacık çıkmadan önceki acının hemen hemen aynısı denilebilir.

Doğal duruyor mu?
Annem kirpiklerimin arasındaki farkı anlamadı. Gözümde rimel var sandı. Yani gayet doğal duruyor.

Kirpikleri kendim çıkarabilir miyim?
Kendi kirpiklerinizi yolmak istemiyorsanız kirpiğin uygulandığı merkeze gidip çıkarttırmanız gerekiyor. Yoksa kendi kirpiklerinizle zarar verecek dökülmelere neden olabilirsiniz.

Yaptırdıktan sonra nasıl bir bakım uygulamalı?
Şeffaf bir rimel kullanıp parlaklık verebilirsiniz. Kirpiklerin yapışmaması için mutlaka kirpik tarağıyla taramalısınız. Yoksa birbirine karışıyor ve hoş olmayan bir görünüm ortaya çıkıyor.

İpek kirpik uygulamasının fiyatı ne kadar?
Fırsat sitelerinde ve birçok kuaförde uygulanan ipek kirpik uygulamasının fiyatı değişiyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta kullanılan materyalin kalitesi… Sentetik olmamalı ve zararlı kimyasal barındırmayan yapıştırıcı kullanılmalı. Nail Job’ın 90 adet kirpik uygulamasının fiyatı 180 TL. 3 haftada bir bakım ücreti 100 TL. Kirpiklerin çıkarılması ise 80 TL.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sonuç
3. haftanın sonuna geldiğimde kirpik diplerimde batma, ağrı oluşmaya başladı. Özellikle sol gözümdeki kirpikler elimde kalmaya başladı. İlk elime geldiklerine bayağı panikledim ve kendi kirpiklerim sandım. Gözümdeki batma ve hissiyatı yüzünden artık kesinlikle kirpikleri çıkarmak istediğime karar verdim. 45 dakika süren bir işlem sonucunda, hafif göz yanmasıyla kirpikleri çıkarttım. Gerçekten gözlerinizi ovuşturabilmek muhteşem bir duyguymuş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kirpiklerimde gözle görülür bir azalma hissetmedim. Sanıyorum hepsi yerli yerinde. Fakat bu kadar işlem gördükten sonra kendilerine acıdığımdan 1-2 hafta hiçbir şey sürmeyeceğim. Badem yağıyla bakım yapıp bir süre kendi kaderine bırakıyorum kirpiklerimi.

Tüm bu deneyimin toplamında diyeceğim şudur; eğer kirpik taktıracağınız merkez size yakınsa ve en ufak sorunda merkeze gidip müdahale ettirebiliyorsanız bu işlemi yaptırabilirsiniz. Yoksa zor... Batma, kirpiklerin birbirine karışması, ha düştü ha düşecek hissi can sıkıcı olabiliyor...

Pınar Aksu

hthayat

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kirpik, uygulaması, İpek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kirpik Perması Cappy Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mayıs 2014 12:58
İpek Böceğinden İpek Nasıl Elde Edilir Liaaa Hayvanlar Alemi 0 15 Mart 2012 01:58
Kirpik Batmaları Zen Sağlık Köşesi 0 21 Şubat 2012 20:36
İpek Böceği + İpek (Video - Resimler) Sevda Hayvanlar Alemi 0 22 Haziran 2011 18:15