IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2015, 12:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüzdeki çiller geçer mi?




enim de yüzümde çil var. Burun üstü ve biraz da elmacık kemiklerimin üstünde pek çok çil var. Yaz aylarında güneşe çıkınca bir anda çoğalıyor çillerim. Kışın nispeten daha açık renkli ve az. Maalesef çiller doğuştan gelmişse, tamamen geçmesi çok zor. Şimdi size, çillerim ile nasıl savaştığımı anlatmak istiyorum. Benim gibi, yüzünde çillenme olan herkes merak ediyor; çiller tamamen geçer mi, çilleri ne geçirir, evde yapılan güzellik maskeleri çilleri yok eder mi?
Haftada 2 defa çil ve güneş lekeleri için doğal maske yapıyorum
Yoğurt cilt lekeleri için doğal bir renk açıcı. Kullandığımız yoğurdun evde mayalanan doğal mayalı ev yoğurdu olmasına dikkat etmeliyiz. Yoğurtta bulunan doğal yoğurt kültürü ve bakteriler cildi inanılmaz besliyor, doğal asit de cilt rengini açıyor. Doğal yoğurt ile marketten aldığımız hazır yoğurdun arasında ne fark, diye merak ediyorsunanız, işte bu fark var sevgili hanımlar.
Şimdi gelelim, benim uyguladığım çil ile savaş maskelerime. Maskelerimi hazırlarken, o an elimin altında bulunan malzemelere göre genellikle değiştire değiştire şu ürünleri kullanıyorum. Dikkat! Tek bir maske için değil, farklı maskeler için değiştirerek kullanıyorum. Yani saydığım malzemeleri tek bir maskede birleştirmeyin. Zaten maske tariflerini veriyorum. Kil, mısır unu, yulaf unu, karbonat, limon, barbunya, bal, ekşimiş süt, keten tohumu ve seyreltmek için az su.

Sık sık yüzüme uyguladığım karbonatlı yoğurt maskesi tarifi:
1 Kaşık doğal ev yoğurdu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 kaşık mısır unu
cam kase
maske fırçası
çay kaşığı
Hazırlama ve uygulama şekli:
Tüm malzemeleri cam kapta çay kaşığı ile güzelce karıştırıyoruz. Varsa maske uygulama fırçası ile yüzümüze, göz kenarları hariç uyguluyoruz. 20 dk bekletmemiz şart. 20 dk sonunda peeling yapıyor ve ılık su ile temizliyoruz. Çok kuru, hassas bir cildiniz varsa yanabilir. Karbonat uygun gelmeyebilir. Ciltte yanma hissettiğiniz an hemen yıkayınız ve bir daha uygulamayınız.
Barbunyalı çil maskesi tarifi:
Çok ilginç değil mi? Ama barbunya çilleri geçiriyor. Ben doğal çil geçirici maskeyi şöyle hazırlıyorum. 100 gr beyaz barbunyayı suda ıslatıyorum. Yumuşayan ve yeteri kadar suda kalan barbunyayı 1 lt suda haşlıyorum. Haşlanan barbunyanın suyunu süzüyorum ve bu suyu cam kavanoza koyuyorum. 8 gün boyunca bu su ile sürekli yüzümü siliyorum. Suyu dolapta saklamak şart.
Çilleri yok edecek maydanozlu doğal çil maskesi tarifi:
1 çay kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı doğal bal
1 tutam tuz
Yarım limonun suyu
1 kaşık süt
Nasıl yapılır?
Maydanozu çok ince doğrayarak diğer malzemeleri de ekleyip iyice harmanlayın. Daha sonra yarım saat bekletin ve ardından yüzünüze friksiyon yaparak sürün. Cildinizde 30 dakika kaldıktan sonra çil maskesini yıkayabilirsiniz.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ciller, gecer, mi, yüzdeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüzdeki yağ bezelerine tavsiyeler Lcia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Ocak 2015 11:28
Yüzdeki Kemik Kırıklıkları Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 21:38
Yüzdeki Tüyler єzєℓ Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Aralık 2009 11:26