IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/)
-   -   Sivilce Oluşumunda Beslenmenin Etkisi (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/792188-sivilce-olusumunda-beslenmenin-etkisi.html)

Sanem 10 Nisan 2018 01:03

Sivilce Oluşumunda Beslenmenin Etkisi
 
Günümüzün en fazla görülen rahatsızlıklarından birisi sivilcelerdir. Yağ bezelerinin normale göre çok daha fazla yağ salgılaması ve yağ kanallarını tıkaması sebebi ile ortaya çıkan sivilcelerin pek çok oluşma sebebi bulunmaktadır. Özellikle ergenlik döneminde pek çok insanda görülen bu rahatsızlığı tetikleyen sebepler bulunmaktadır. Yağ salgı bezlerinin tetiklenmesi sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Toplumda yanlış bilinen konulardan birisi sivilce ile beslenmenin ilişkisidir. Bu ikili hakkında kulaktan dolma bilgiler bulunmaktadır. Sivilce tedavisi için ilk olarak beslenmeye dikkat etmek gerekir.

Toplumun bildiği genel konulardan birisi kötü beslenmenin sivilceye sebep olduğu yönündedir. Bunun hakkında çok fazla deney yapılmıştır ve sonucunda sivilce oluşumunun beslenme ile bir alakasının bulunmadığı öğrenilmiştir. Bu yüzden insanlar beslenme sorunu nedeni ile bazı yiyeceklerden mahrum kalmak zorunda değildir.

Sivilce Yapan Besinler Nelerdir?

Sivilce yapan besinler oldukça fazladır ve sizleri şaşırtacak şekildedir. Genel olarak çikolata, çekirdek, süt ve yağlı yemeklerin sivilceye sebep olduğu söylenilmektedir. Fakat yapılan araştırmalar bunun tersini ortaya çıkarmıştır.

Sivilce beslenme ilişkisine dikkat edildiğinde bu konuda genellikle yağlı yemeklerin üzerinde durulmuştur. Sivilce yağ ile bağlantılı olduğundan daha fazla yağlı yemek yemenin daha fazla yağ üreteceği düşünülmektedir.

Sivilcenin oluşumuna neden olan asıl etken ise yağ bezlerinden üretilen yağdır. Vücuda alınan yağın bununla bir ilgisi yoktur. Fakat yapılan başka bir araştırmada ise fast food tarzı yemek yiyen insanlarda daha fazla sivilce çıktığı rastlanmıştır. Buradan da iyi ve dengeli beslenmenin sivilce oluşumunu biraz olsun engellediği anlaşılmaktadır. Bu yüzden bazı yiyeceklerden mahrum kalmamamız gerekse de gene de iyi bir şekilde beslenmemiz gerekmektedir. Beslenme hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Bu sayede istemediğiniz sivilcelere karşı önlem alabilir ve çok daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net