IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2018, 19:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hızlı Tırnak Uzatma Yolları




Hızlı Tırnak Uzatma Yolları

Bayanlar için bakımlı ve uzun tırnak görsellik açısından önemlidir. Ancak pek çok bayan tırnak uzatma konusunda çok başarılı değildir. En önemli aksesuarlarından olan uzun tırnak modası vazgeçilmezdir. Sağlıksız tırnaklar uzasa dahi çok çabuk kırılır. Bir tanesinin bile kırılması görsellik açısından kötü olacağından bazı önemli noktalara dikkat ederek tırnaklarımızı sağlıklı olarak uzatabilirsiniz.

Tırnak Uzatma İşleminden Önce Sağlıklı Olmasını Sağlamak Gerekir

Tırnak uzatma zor bir işlem değildir. Ancak tırnaklar sağlıklı değilse uzasa da çok çabuk kırılacağı için sağlıklı tırnağa sahip olmayanlar hiçbir zaman hepsi aynı hizada olan uzun tırnaklara sahip olamazlar. Sağlıklı bir tırnak için öncelikle beslenmeye dikkat etmek gerekir. Çünkü vücudumuzda eksik olan bazı elementler nedeni ile saç gürleşmesi ve tırnak gelişmesi olmaz. Eğer sağlıklı bir tırnak yapısı istiyorsak E vitamini ağırlıklı beslenmek ya da E vitamini takviyesi almak gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hızlı Tırnak uzatma yöntemleri

Kırılmadan Tırnak Uzatma İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer tırnaklarınızın herhangi bir kazaya uğramadan. ve kırılmadan uzamasını istiyorsanız aşağıda belirttiğimiz noktalara dikkat etmeniz gerekir.
. Tırnakları küt bir şekilde dümdüz törpülemek yerine hafif yuvarlak olarak yani çirkin durmayacak şekilde sadece kenarlarını törpüleyerek uzatmanızı öneriyoruz. Çünkü küt olarak törpülenen tırnaklar her zaman kırılmaya daha müsaittir.
. Metal törpü tırnakların kırılmasına neden olur. Bu nedenle metal törpü kullanmayın ve düzenli olarak tırnaklarınıza manikür yapın veya yaptırın.
. Tırnakların en çok ev işi yaparken kırılır. Bu nedenle ev işi yaparken elinizde mutlaka eldiven olsun.
. Eğer zamanınız varsa her akşam içerisine E vitamini eklenmiş olan vazelin kullanarak tırnak etlerinizi geriye doğru ittirin. Ya da biotin takviyesi yapın.
. Tırnak yeme alışkanlığınız varsa tırnak uzatmanız mümkün değildir. Mutlaka bu eylemden vazgeçmelisiniz. Acı oje kullanabilir ya da bir psikologdan yardım alabilirsiniz.

Tırnaklarınızın Kırılmasını İstemiyorsanız Bunlara Dikkat Ediniz

. Tırnaklarınızı her gün törpüleyin fakat metal törpü kullanmayın. Hem akşam hem sabah olarak günde 2 kez tırnak törpülemek tırnakları sağlamlaştıracağı gibi daha hızlı uzamasına da yardımcı olacaktır.
. Herhangi bir kapak ya da kutu açarken tırnaklarınızın kırılma riski olacağından tırnaklarınızı kesinlikle kullanmayın.
. Biotin takviyesi ile tırnaklarınızın uzun ve sağlam kalmasını sağlayabilirsiniz.
. Tırnaklar ve eller özellikle kış mevsiminde sık sık nemlendirmelisiniz.
. Önerebileceğimiz en son madde ise tırnaklarınıza sürekli oje sürmeyin arada sırada hava alması için boş bırakın ya da oje yerine besleyici cila sürün. Sık sık oje değiştirmekte tırnakları yıpratır. Çünkü oje değiştirirken silmek için kullanılan aseton tırnaklar için zararlıdır.

Hızlı Tırnak Uzatma Yolları Nelerdir?

Bazen nişan, düğün ya da diğer özel davetler için çoğu bayan tırnaklarının güzel ve bakımlı görünmesi için uzun olmasını isterler. Bu nedenle hızlı tırnak uzatma yolları ararlar. En hızlı şekilde tırnak uzatma için eczanelerde ve kozmetik marketlerden temin edebileceğiniz tırnak uzatma ojesi işe yarayabilir. Ancak bu hızlı tırnak uzatan oje kullanıp sonuç alamayan pek çok bayan vardır. Uzmanlar bu ürünler yerine evde kendi hazırlayacağınız hızlı tırnak uzatma kürleri ile daha iyi sonuçlar alacağınızı belirtiyorlar.

Evde Tırnak Uzatma Formülleri

Her insanın kendine özgü bir tırnak uzama süresi vardır. Sağlıklı kişilerde tırnak uzama süresi normalde bir ayda ortalama bir milimetre civarındadır. Evde tırnak uzatma formülleri oldukça kolay işlemlerdir. Tırnaklar bir kerelik bir kür ile uzaması mümkün değildir. En azından tırnak bakım kürü haftalık olarak yapılmalıdır. En uygun tırnak uzatma yöntemleri bitkisel ürünler ile hazırlanan kürlerdir diyebiliriz.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zeytinyağı ile tırnak uzatma yöntemi



Zeytinyağı İle Hızlı Tırnak Uzatma Yöntemi

Tırnak uzatma işlemi için en etkili maddelerden biride içeriğinde E vitamini bulunan zeytinyağıdır. Tırnakların hem bakımını yapmak hem de sağlıklı olarak uzamasını sağlamak için kan dolaşımını hızlandıran zeytinyağı ile gece yatmadan önce tırnaklarınıza 5 dakika kadar masaj yapabilir ve deri ve naylon olmayan bir eldiven ile uyuyabilirsiniz. Zeytinyağı ile tırnak uzatma kürü tırnaklarınız istediğiniz uzunluğa ulaşana kadar her gece uygulayabilirsiniz.

Hızlı Tırnak Uzatma Yöntemlerinde Hindistan Cevizi Yağı

Hızlı tırnak uzatma yönteminde zeytinyağı kadar değerli olan bir diğer madde ise Hindistan cevizi yağıdır. Tırnakların ihtiyacı olan nemi ve besini barındıran bu yağ sayesinde tırnak çevresinde ki deri güçlenir, tırnaklar canlanır ve aynı zamanda tırnak yanlarında beliren şeytan tırnağı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkili olur. Hindistan cevizi yağını gece yatmadan önce hem ellere hem tırnaklara masaj şeklinde sürülebilir. Başka bir kullanım şekli ise ¼ oranında yani çeyrek bardak kadar Hindistan cevizi yağı yine aynı ölçüde bal ve 4 damla kadar biberiye yağı ile karıştırılır ve mikrodalga fırında 20 saniye kadar ısıtılır. Tırnaklar bu karışım içinde haftada 1-2 kez 15 dakika bekletilir.

Tırnak Uzatmak İçin Portakal Suyu

Hızlı tırnak uzatma işleminde etkili olan diğer bir madde ise hem folik asit özelliği hem zengin C vitamini ile kalojen üretimini (yani kıkırdak, kemik, lif ve eklem oluşumunu sağlayan protein) sağlayarak tırnakları güçlendirir. Her gün tırnaklarınızı 10 dakika gibi bir süre taze sıkılmış portakal suyu içinde beklettikten sonra durulayın çok yumuşak bir şekilde havlu ile kurulayın.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Limon ile Tırnak Uzatma

Kırk Kilit Otu ile Tırnak Uzatma

Aktarlardan kolaylıkla temiz edebileceğiniz kırk kilit otu içerdiği kalsiyum ve silis özelliği ile tırnaklar için mükemmel bir bitkidir. Bir çay bardağından iki parmak kadar az kurutulmuş kırk kilit otu 2 su bardağı kaynar suya eklenir. Ağzı kapalı bir şekilde 0-15 dakika demlenmesi için beklenir. Daha sonra ise süzülür ve suyun soğuması beklenir. Soğuyan suya tırnaklar batırılarak 20 dakika kadar haftada dört kez tekrarlanır.

Limon Suyu Sayesinde Tırnak Uzatma

Tırnak uzatma püf noktaları arasında olan diğer bir üründe limon suyu kullanımıdır. Aynı portakal gibi tırnakların sağlıklı uzaması için bol C vitamini içeren limon aynı zamanda sarı renkte olan tırnakların beyazlamasını ve parlamasını da sağlar. Hazırlamak için 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılır ve hafifçe ısıtıldıktan sonra tırnaklar 10 dakika bu karışımda bekletilir. Hiçbir zararı olmayan bu uygulamayı günlük olarak yapabilirsiniz.
Hızlı Tırnak Uzatma İşlemi İçin Tırnak Bakımı

İyi bir tırnak bakımı ile daha güçlü ve parlak tırnaklara sahip olmak mümkündür. Aynı kilo vermede ya da saç uzamasında olduğu gibi tırnak uzaması da tamamen metabolizma ile ilgilidir. Ağır çalışan bir metabolizma tırnaklarında yavaş uzamasına sebeptir. Ancak düzenli bakım ile bu süreyi hızlandırabilirsiniz. Örneğin bir çay kaşığı karbonat, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı elma sirkesine eklenen 1 çay bardağı zeytinyağı karışımında eller her gün 15/20 dakika bekletilir. Bu işlem tırnak bakımı için yapılır. Ancak bakımı yapılan tırnaklar daha hızlı uzayacaktır.

Tırnak Uzatma Konusunda Yanlış Bilinenler

Uzun tırnaklara sahip olmak isteyen çok kişi bazı hatalı bilgilere inanırlar.
. Aşırı protein ile beslenmenin tırnakları uzatacağına inanarak protein alımını arttırmak hatalı bir davranıştır.
. Bir diğer hatalı davranış ise sarımsak ile tırnaklar ovulduğunda daha hızlı uzayacağı bilgisidir. Ancak yapılan araştırmalar sonucu sarımsağın tırnak uzamasında hiçbir etkisi olmadığı yönündedir.
. Yine bilinen yanlış bir durum ise elleri ve parmakları sürekli olarak hareket ettirmek kan dolaşımını hızlandıracağından tırnaklar da bu sayede uzayacağı yönündedir. Uzman görüşleri böyle bir durumun söz konusu olmadığı konusunda hem fikir oldukları yönündedir.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hızlı tırnak uzatma, tırnak bakımı, tırnak uzatma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hızlı tırnak uzatma yöntemleri Lcia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Şubat 2015 17:52
Saç Uzatma Yolları Desmont Saç Modelleri ve Bakımı 0 14 Ocak 2015 18:38
Havuç maskesi ile hızlı saç uzatma yolları Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 15 Haziran 2012 22:44
Hızlı Saç Uzatma Formülü! Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Mayıs 2010 11:32
Hızlı Kaş Uzatma YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Aralık 2009 05:23