IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2019, 16:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En Güzel Saçlar İçin 10 Öneri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saçımız bizim en değerli aksesuarımızdır! Saç bir kişinin görüntüsünü tamamen değiştirebilir. Fakat ister uzun olsun ister kısa, zaman zaman kişiye bazı zorluklar çıkarabilir. Vereceğimiz birkaç ipucu sayesinde bu zorlukların üstesinden kolaylıkla gelecek ve günlük saç bakımınızı da çok zaman harcamadan gerçekleştirebileceksiniz.

Saç kremini doğru kullanın
Eğer çok kuru bir saç derisine sahip değilseniz, saçlarınızın dibine fazladan bakım kremi uygulamanız gerekmez. Normal şartlarda kafa derimiz günlük yeterli yağı üretir. Bu yüzden saç diplerine uygulanan bakım yağları saçlarının kirli ve yağlı görünmesine sebep olur. En iyi sonucu almak için bakım kremini saçlarınızın ucundan itibaren 4/3’lük bir kısmına uygulayın.

Saç spreyi tel tokaya
Bazen saçımıza güzel bir model verip tel tokalarla tuttururuz. Fakat o tel tokalar da mutlaka saçtan kayar ve özenle yaptığımız saçımız gün sonunu görmeden dağılır. Bunun önüne geçmek için saçınıza zarar verecek derecede saç spreyi uygulamak yerine, spreyi tel tokaya sıkıp saçınıza takarsanız tel tokanın kaymadığını göreceksiniz.

Yastık kılıfının önemi

Kulağa garip gelse de kullandığımız yastık kılıfının kumaşı saçımızın bakımında önemli rol oynar. İpeğe göre daha sert bir yapıya sahip olan pamuklu kumaşlar ilk bakışta çok fark etmeyecek gibi görünse de uzun vadede saça zarar verir ve yıpranmasına sebep olur. Çoğumuz evimizde pamuklu yastık kılıfları kullanır, ipek veya sateni gereksiz bir lüks olarak görürüz. Oysa saten ya da ipek kılıflı bir yastıkta yatarak saçınızın matlaşmasını ve karışıp dağılmasını önleyebilirsiniz. Hem biraz lüksün de kimseye zararı olmaz değil mi?

Saçınıza masaj yapın
Duş alırken saç derinize yapacağınız masaj, size zaman kaybı gibi görünüyorsa yanılıyorsunuz. Saç derinize yaptığınız masaj kan dolaşımını hızlandırır, saçın daha hızlı uzamasını ve stresi azaltarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Tüm bunlar masaj yaparak geçirilen her saniyeye değer değil mi?

Tarak seçimine dikkat!
Saçınızı açmak için kullandığınız tarağı seçerken dikkat etmelisiniz. Fön fırçası ya da sık dişli taraklar dolaşık saçları açmak için asla doğru araç değildir. Saçlarınızı geniş dişli bir tarakla uçlarından tarayarak açmalısınız. Böylelikle saçınıza minimum zararı vermiş olursunuz. Eğer çok inatçı bir dolaşıklıkla karşı karşıya kalırsanız banyoda saç kremini uygulayıp yine geniş dişli bir tarakla ve aynı yöntemle yavaşça tarayarak açmaya çalışmalısınız.

Doğal dalgalar için doğal yollar
Öncelikle saçlarınızı yatmadan önce yıkayıp kuruduktan sonra yatarsanız yıkamadan sonra kabaran saçlarınızın sabaha kadar sakinleştiğini göreceksiniz. Doğal dalgalar elde etmek için yatmadan önce saçlarınızı birkaç parçaya bölüp her bir parçayı örebilirsiniz. Ayrıca yine yatmadan önce yeni yıkanmış ve kurumuş saçınıza çevirerek sıkı olmayan bir topuz şeklini verir sabaha kadar bekletirseniz sabah açtığınız saçınızın doğal dalgalar halinde olduğunu göreceksiniz.

Kuru saçı şekillendirin
Isıtıcılı araçları kullanarak saçlarımıza şekil vermek isterseniz, maşa ya da düzleştirici kullanmadan önce saçlarınızın tamamen kuruduğundan emin olmanız gerekir. Yüksek sıcaklığa sahip bu araçları saçınıza uzun süre uygulamanız da saçlarınızın yıpranmasına sebep olacaktır.

Dip boyasını kamufle edin
Açık renk saçlarda dip boyasının gelmesi rahatsızlık verir. Hemen boyama imkanı bulunamıyorsa saçlar olabildiğince temiz tutulmalıdır. Yağlı saç dipleri renk farkını daha çok göz önüne çıkarır. Eğer saçınızı sık sık yıkayamıyorsanız temiz görünmesi için kuru şampuanlardan da yardım alabilirsiniz

Küçük Saçlara Diş Fırçası
Küçük saçlara diş fırçasıSaçlarınızı topladığınız zaman alnınızda kalan küçük tüylerden siz de rahatsız oluyorsunuz değil mi? Bunun için tüm alnınıza sprey uygulamak da istemiyorsunuzdur muhtemelen. Bu inatçı minik saçları yatıştırmanın oldukça kolay bir yolu var. Saç spreyini alnınıza uygulamak yerine eski bir diş fırçasına sıkın ve uçuşan saçlarınızı spreyli diş fırçasıyla tarayın. Böylelikle hem yoğun bir spreyle kaskatı olan saçın önüne geçer hem de spreyin alnınızdaki gözenekleri kapatmasını önlersiniz.

Ürünlerin talimatlarına uyun
Saç bakım ürünlerine tonlarca para harcayıp yine de istenilen sonucu elde edemeyenlerdenseniz saçınıza uyguladığınız ürünlerin kullanma talimatlarına tam olarak uyduğunuzdan emin olun. Uyguladığımız saç kremi ya da bakım yağlarını saçınızın emmesi için zaman tanıyın ve ondan sonra durulayın.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sac bakim, sac bakimi cilt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçlar İçin Öneriler. Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Eylül 2013 22:19
Güzel saçlar için yiyecekler Ezgi Saç Modelleri ve Bakımı 0 30 Temmuz 2012 22:40
Güzel saçlar için 44 ipucu.. Rüzgar Ah Kadınlar 0 20 Mayıs 2012 04:43
Güzel bacaklar için 7 öneri! Sevda Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 07 Ocak 2012 19:54
Hayalinizdeki Saçlar İçin 44 Öneri Kralice Saç Modelleri ve Bakımı 0 23 Kasım 2008 17:40