IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2019, 13:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru Cildiniz Nedeniyle Endişe Mi Duyuyorsunuz? Rahatlayın, İşte Sizin İçin Bazı Bilgiler!




Ah! Kuru bir cilt, baş etmesi zor ve can sıkıcı. Kuru bir cilde sahip olanlar, sadece rahatlayın ve makaleyi okumaya devam edin.

Daha önceki cilt sorunlarınızdan kurtulmak istiyorsanız bazı önerilerin sorunlarınızı çözmede size ne kadar yardımcı olacağını görmek için yazımızı okumaya devam edin. Harikalar yaratan bu önerileri takip etmesi oldukça kolay.

İlk olarak musluk suyu kullanmayı bırakın. Kuru cilt sorunu bulunan kişiler için en önemli öneri, musluk suyunun içerisinde bulunan çöküntülerin ciltteki kuruluk sorunun artırdığıdır. Ayrıca hiçbir zaman yüzünüzü yıkarken sıcak su kullanmayın. Sıcak su yerine yüzünüzü tazelik katan mineral sularını tercih edin.

Havlu kullanmayın; havlunun sert yapısı cildinizi tahriş edebilir. Sabahları yüzünüze mineral suyu spreyi sıkın.

Cildinizi nemlendirme gerçekten işe yarıyor! Cildinizi tamamen hafif bir şekilde derinlemesine temizleyebilir, düzenli olarak masaj yaparak uyarabilir, cildinize makul miktarlarda yağ ve nemlendirici sürebilirsiniz. Bu cilt kuruluğuna gerçekten iyi gelir. Ayrıca kuru bir cildin fazladan bakıma ihtiyacı vardır. Kuru cilt bakımı cildinizi suyla nemlendirmeyi ve ardından az miktarda kuru cildin esnekliğine kavuşmasını sağlayan bir nemlendirici kullanın.

Kuru ciltleri sabun ve suyla yıkamak sadece kirleri temizlemekle kalmaz, aynı zamanda cildinizi koruyan doğal yağı da yok eder. Bu nedenle yüzünüzü yıkadıktan sonra hemen nemlendirici uygulayın. Bu sayede cildinizin üst katmanlarındaki suyu koruyabilirsiniz, bu da cildinize yumuşak ve nemli bir görüntü kazandırır. Gerekli sonuçları elde etmek için kuru cilt bakıma ilişkin öneriler zorunlu olarak takip edilmelidir.

Kuru ciltler için diğer önemli bir öneri de sabun kullanmamaktır. Bunun yerine yüz sabun içermeyen yüz temizleyicilerini ve nemlendiricilerini kullanın. Bu ürünler cildinizin iyi hissetmesine ve güzel görünmesine yardımcı olur. Ayrıca her zaman yüzünüze dokunurken hassas olun. Yüzünüzü günde iki defa kremle temizleyin. Ardından ikinci temizlemeden sonra cildinizde ince bir tabaka krem bırakın.

Bebek yağları, sabunları, kremleri ve losyonları belirli bir ölçüde cilt sorunlarınızı çözmeye yardımcı olur. Bunun nedeni bu ürünlerin oldukça hafif olması ve nemlendirici özelliğe sahip olmalarıdır. Bunu mutlaka deneyin. Banyo veya duş aldıktan sonra cildinize az miktarsa bebek yağı sürün. Geceleri yatmadan önce yüzünüze evdeki malzemelerle hazırladığınız besleyici kremi sürün. İnce çizgilerin ve kaz ayaklarının oluştuğu göz çevresine bol krem sürün.

Yüksek oranda alkali ve kurutucu maddeler içeren çamaşır sodası veya çamaşır tozu gibi alkali sabun ve deterjanlarla temas etmekten kaçının. Bu kuru cilt bakımı açısında faydalı bir öneridir. Çamaşırlarınızı ve mutfak araç gereçlerinizi temizlemek için kullanacağınız deterjan ve temizleme ürünlerini seçerken dikkatli olun; çünkü bu ürünleri cilt kuruluğu sorununuz artırabilir.

İşte size sabahları cilt temizleyici ve yenileyici olarak uygulayabileceğiniz bazı cilt bakım ve güzellik önerileri. Her sabah dul almadan önce bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı portakal suyu, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, birkaç damla gül suyunu ve birkaç damla limon suyunu karıştırıp 15 dakika kadar cildinize uygulayın. Ardından cildinizi durulayın.

Kuru cilt bakımı! Kuru ciltler için güzellik maskesi! Bir yumurtayı alıp bir tatlı kaşığı bal, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla gül suyuyla karıştırın. Ardından maskeyi yüzünüze sürün. Farkı birkaç hafta içerisinde gözlemleyeceksiniz.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakim, bakim onerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru Cildiniz İçin Kış Aylarında Bakım Önerileri YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 01 Eylül 2019 13:55
Cildiniz İçin Lut Gölü Mineralleri YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Haziran 2019 00:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının düğünü nedeniyle bazı yollar kapatıldı AngeL Haber Arşivi 5 14 Mayıs 2016 14:48
AK Parti'nin yarın mitingi nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. Violent Haber Arşivi 4 15 Haziran 2013 18:09
19 Mayıs nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak. Violent Haber Arşivi 0 19 Mayıs 2013 12:17