IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2019, 16:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünlerin Zararları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uzmanlara göre son kullanma tarihi geçmiş ürünlerden kurtulmak önemlidir.

Bunu yapmanız gerekir çünkü tarihi geçmiş ürünlerden cildiniz enfeksiyon kapabilir. Tarihi geçmiş makyaj nedeniyle kızarıklıklar ya da diğer cilt bağlantılı rahatsızlıklar görülebilir.

Tarihi geçmiş kozmetik ürünler ayrıca rahatsızlık verici kırmızı gözlere de neden olabilir. Kozmetik ürünler genellikle son kullanma tarihi yazısına sahip değildir bu nedenle tarihinin geçip geçmediğine karar vermek güçtür.

Makyaj ürünlerinde son kullanma tarihleri sadece birer rehber görevi görür ve bazen iyi bir şekilde muhafaza edilmezse belirtilen tarihten çok önce bozulabilir.

Ürünü kullanmaya başladığınız günden itibaren, ürün bakteri toplar ve ömrü kısalır. Yapılacak en iyi şey ürünü özenli bir şekilde saklamaktır. Kuru ve serin bir ortamda saklamanız tavsiye edilir.

Özellikle ürünün dokusu ya da kokusuyla alakalı herhangi bir değişiklik gözlemliyorsanız hemen atın. Makyaj ürünleri genellikle sık kullanım sonucu bakteri oluşumuna karşı koruyucular içerirler. Ancak araştırmalara göre satın aldığınız makyaj ürünleri az miktarda bakteriye sahiptir.

Makyaj ürününün paketini açtığınız anda havadan gelen bakteriler hızla içine girer. Özellikle kirli ellerle kullanmanız sonucu karışan bakterileri de ekleyebilirsiniz.

Temiz olmayan bir sünger ya da fırça da bakteri oluşturabilir. Bu nedenle eskiyen ve sonucunda ne kadar dikkatli kullanırsanız kullanın bakterilerle savaşma konusundaki etkinliğini kaybeden güzellik ürünleri vardır.

Makyaj ürünlerinizin ömrünü uzatmak için uygulayabileceğiniz pek çok teknik vardır. Düzgün bir şekilde temiz tutmak, tarihi geçmiş kozmetiklerin zararlarından koruyacak en önemli anahtardır. Makyajınızı yapmadan önce yüzünüzü ve ellerinizi sabunla yıkayın.

Makyaj ürününü ellemekten kaçının. Az miktardaki malzemeyi bir kaşık ya da uygulama aracına almanız önerilir. Kullanmadığınız zamanlarda, makyaj malzemesi kabının sıkıca kapatıldığından emin olun. Makyaj malzemenize su eklemeyin çünkü bakteriler suda daha hızla çoğalabilir.

Sıvı kapatıcılar sadece altı aylık bir ömre sahiptir. Kapatıcılar ise sekiz aylık. Pudra, ruj, dudak parlatıcısı ve göz kalemleri bir yıla kadar kullanılabilir.

Maskara en kısa ömre sahip ürün olarak kabul edilir çünkü sadece üç aylık bir ömre sahiptir. Herhangi bir ürünü kullanmadan önce mutlaka inceleyin. Normal olmayan bir koku veya doku var mı diye bakın, yoksa güvenle kullanabilirsiniz.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakim, bakim onerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Parfümlerin Son Kullanma Tarihi Var mıdır? PySSyCaT Parfüm 0 18 Kasım 2016 20:54
Ehliyetlere son kullanma tarihi geliyor Seth Haber Arşivi 0 25 Haziran 2014 14:54
Hayatın Son Kullanma Tarihi Var mı? Rüzgar Felsefe 0 29 Mayıs 2012 00:47
Aşkın Son Kullanma Tarihi 12-18 Ay Arası Değişiyor Afrodit Aşk ve Sevgi Köşesi 0 20 Şubat 2012 22:02
Erkeğin Son Kullanma Tarihi Sır Ah Erkekler 0 24 Şubat 2011 19:39