IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2020, 01:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güzel Cildin Yolu Bu Adımlardan Geçiyor




Parlak bir cilde sahip olmak için her gün bir sürü bakım ürünleri deniyor, yine de tam olarak istediğimiz görünüme ulaşamıyor olabilirsiniz. Peki harika bir cilde sahip insanlar her gün ne yapar? Hayallerinizdeki ışıltılı cilde ulaşmak için hangi alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir hiç düşündünüz mü? Gelin, anlatıyoruz…



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Makyajınızı temizleyin

Elbette yoğun bir iş gününden sonra eve gelir gelmez yatağa yatıp dinlenmek cazip geliyor olabilir. Ancak makyajınızı temizlemek için fazladan birkaç dakika ayırmak güzel bir cilt için olması gerekenlerin başında gelir.

Gece boyunca cildinizde kalan makyaj, özellikle ağır yağ bazlı fondötenler ve astarlar, kolayca sivilceye yol açabilen tıkanmış gözeneklere neden olur. Yüzünüzü gece düzgün bir şekilde temizlemediğinizde çevreden gelen serbest radikaller ciltte kalır.

Bu radikaller zamanla kolajen bozulmasına ve sonuç olarak ince çizgilerin ve erken yaşlanmış cildin gelişmesine neden olur. Ayrıca, göz makyajı gece boyunca bırakıldığında, arpacıklara veya diğer göz enfeksiyonlarına neden olan bakterileri barındıran saç köklerinin tıkanmasına neden olabilir.

Doğru ürünleri kullanın

Mükemmel ciltler için cilt bakım ürünlerini kullanmak, bir servet harcamak veya bir ton ürün kullanmakla ilgili değildir. Önemli olan, cildinizin neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve uygun ürünleri satın almaktır.

Günlük rutininizde iyi bir C vitamini (en az yüzde 10 askorbik asit içeren) ve gece için bir glikolik asit veya retinol gibi tedavi edici özellikleri olan ürünler tercih edebilirsiniz. Sivilce, renk değişikliği, ince çizgiler ve kırışıklıklarda bir iyileşme görmek sekiz haftayı bulabilir, bu nedenle biraz sabır da rutininizin ayrılmaz bir parçası olmalı.

Limonlu su ile nemlendirin

Elbette herkes bol su içmenin mükemmel bir cilde giden açık bir yol olduğunu bilir. Su içmek, gün içinde cildimizin ihtiyacı olan hidrasyonu almamızı sağlar. Buna ek olarak bir bardak limonlu su içtiğimizde ise iki kez hidrasyon sağlar ve günlük C vitamini seviyenizi güçlü bir şekilde artırır. C vitamini, yutulduğunda cildinizin güneş hasarıyla savaşmasına yardımcı olur, yaraların uygun şekilde iyileşmesi için gereklidir ve vücudunuzun cilt geliştiren kolajen üretiminde gerekli bir bileşendir.

Alkol ve sigaradan kaçının

Yıllarca aşırı alkol tüketimi, fark edilmesi oldukça kolay bazı kötü cilt sorunları da dahil olmak üzere gerçek sağlık sorunlarına yol açabilir. Kalıcı yüz kızarıklığı, kızarma, hiperpigmentasyon ve ciltte sararma, vücuttaki alkol hastalığının ayırt edici özellikleridir.

Her yıl yaklaşık altı milyon ölümden sorumlu olan sigara içmenin sağlığınız için korkunç olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Kanser, diyabet, amfizem ve tüberküloz riski, o paketi bırakmanıza yetmiyorsa, bu sigaraların cildinizi tamamen tahrip etme olasılığı üzerine düşünmek isteyebilirsiniz.


İyi bir uyku

Buna güzellik uykusu demelerinin elbette iyi bir nedeni var. Uyku eksikliği şişkinliğe ve koyu göz altı halkalarına, kuruluğa ve hızlandırılmış yaşlanma belirtileriyle birlikte abartılı bir kırışıklık görünümüne yol açar. Kötü uyku alışkanlıkları strese neden olan kortizol üretimini tetikleyebilir ve bu da akne, egzama ve hatta sedef hastalığına yol açabilir.

Güneşten uzak durun

Güneşin kırışıklıklarınızı ne denli etkilediğini biliyor musunuz? Yaklaşık 300 açık ten rengine sahip kadın üzerinde yapılan bilimsel bir çalışma, yalnızca kırışıklıklar değil, aynı zamanda cildin elastikiyet, doku ve pigmentasyon kaybı da dahil olmak üzere, yaşlanmanın gözle görülür belirtilerinin yüzde 80'inden güneşin UV ışınlarını sorumlu tutuyor.


Egzersiz yapmak

Egzersiz, Alzheimer hastalığını önleyebilir, depresyonu hafifletebilir, hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olabilir ve yağ hücrelerimizi küçültebilir. Hepsi bu kadar da değil, egzersiz cildinizin daha iyi görünmesini de sağlayabilir.

Kardiyovasküler egzersiz aynı zamanda cilde giden kan akışını hızlandırır ve cildin geliştiği oksijen ve besin maddelerini gittikçe daha fazla sağlar. Ancak, terlemeden sonra çatlakları veya tahrişi önlemek için yüzünüzü mümkün olan en kısa sürede nazikçe yıkamanız gerekir.

__________________
Yazılanı' Yaşamaya Devam.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
güzel cilt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genç görünmenin yolu kahkülden geçiyor Sanem Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Ağustos 2018 14:10
Güzel cildin formülü: Kırmızı et xena Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Mayıs 2014 18:20
Zayıflamanın Yolu Çikolatadan mı Geçiyor Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 27 Mart 2012 20:19
Güzel bir cildin önemli iki etkeni ! Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Ocak 2011 12:56