IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2021, 05:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çatlak Topukları Onarmanın 9 Harika Yolu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Topuklardaki çatlaklar yüzünden özellikle de kadınlar büyük sorun yaşıyor. Açık ayakkabılar giymeyi ve gönül rahatlığıyla çorabı çıkarmayı engelleyen bu görüntü bazılarını fazla rahatsız ediyor olabilir. Cildimize bakım yapmak için çok fazla vakit harcarken, ayak bakımı genelde görmezden geliniyor. Peki çatlak topuklardan kurtulmak için neler yapılabilir?"

Mutfağınız, çatlamış topuklar da dahil olmak üzere rahatsız olunan birçok şeyi tedavi edebilecek tıbbi değeri olan ürünleri barındıran bir hazine. Mükemmel topuklara ulaşmanıza yardımcı olacak, mutfağınızda bulunan 10 çare…

Ağız bakım suyu ve sirke

Bir bardak ağız bakım suyu ve bir bardak beyaz sirkeyi, 2 bardak su ile bir kapta karıştırın. Ayaklarınızı 15 dakika boyunca bu karışımın içerisinde tutun. Ardından ayaklarınızı çıkarın ve ölü deriyi temizlemek için ponza taşı kullanın. Ağız bakım suyu ayakta bulunan mantarlarla savaşırken, sirke ölü cildi yumuşatmayı kolaylaştırır. Bu yöntemi topuklarınız iyileşene kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.

Pirinç unu, bal ve sirke

3 çay kaşığı pirinç unu, bir çay kaşığı bal ve 3 damla elma sirkesini bir kasede karıştırın. Ayaklarınızı yaklaşık 10 dakika suda beklettikten sonra macun kıvamını alan bu karışımla ovun. Pirinç unu cildi temizlerken, bal çatlakların iyileşmesini sağlar. Bu karışımı da haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

Muz

2 adet olgun muzu ezin ve pürüzsüz bir hamur haline getirin. Muzların olgunlaştığından emin olun. Çünkü olgunlaşmamış muz cilde zarar veren asit içerir. Hazırladığınız macunu ayaklarınıza sürün ve 20 dakika kadar bekletin. Süre sonunda ayaklarınızı iyice yıkayın. Doğal bir cilt nemlendiricisi olan muzu, istediğiniz sonucu alıncaya kadar ayaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Bal

Ayaklarınızı sokabileceğiniz, ılık su dolu bir kabın içine bir bardak bal ekleyin. Temiz ayaklarınızı karışıma batırın ve 20 dakika boyunca nazikçe masaj yapın. Ardından ponza taşı kullanarak pul pul dökülmesini sağlayın. Ayaklarınızı kuruladıktan sonra yoğun bir nemlendirici uygulayın. Bu yöntemi yatmadan önce düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Bitkisel yağ

Ayaklarınızı iyice temizleyin ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Topuklarınıza ve parmaklarınıza kalın bir tabaka bitkisel yağ sürün. Bir yere bulaşmaması için rahat bir çorap giyin ve gece boyu yağ ayağınızda kalsın. Bitkisel yağlar cilt tarafından kolaylıkla emildiğinden, cildi de kolaylıkla besler. Bu işlemi her gece uygulayabilirsiniz.

Kabartma tozu

Bir kase ılık suya 3 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin. Kabartma tozu çözülene kadar bekleyin ve ayaklarınızı yaklaşık 15 dakika bu karışımda tutun. Sonra ayaklarınızı ponza taşı ile nazikçe ovalayın. Kabartma tozu kötü kokuyu etkisiz hale getirebileceği gibi, iltihapları da önleyebilir. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

Aloe vera

Çoğu güzellik ürününde kullanılan aloe vera, topuk çatlakları için de harika bir tercih. Bu işlemi gece uyumadan önce uygulayabilirsiniz. Ayaklarınızı ılık suya batırın ve ölü deriyi temizlemek için sünger taşıyla ovalayın. Kuruladıktan sonra kalın bir tabaka aloe vera sürün. Pamuklu çorap giyerek yatağa girin. Sabah ılık su ile yıkayın. Sonuçları görmek için bunu 4-5 gece boyunca tekrarlayın.

Vazelin ve limon suyu

Ayaklarınızı yaklaşık 20 dakika ılık suda bekletin ve kurulayın. Bir çay kaşığı vazeline 4 damla limon suyu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra topuklarınıza sürün. Bir çift yün çorap giyin ve gece boyunca bekletin. Sabah ise ılık suyla yıkayın. Bu yöntemi yatmadan önce düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Epsom tuzu

Uzun yıllardır ilaçlarda kullanılan ve belirli hastalıkların tedavisinde kullanılan Epsom tuzu, topuk çatlakları için de kullanılıyor. Bir kabın içerisinde ılık suya yarım bardak ekleyin ve karıştırın. Ayaklarınızı bu karışımda 15 dakika bekletin. Ardından ölü deriyi temizlemek için ponza taşı ile ovun. Bu karışımı haftada 2 kez ayaklarınıza uygulayabilirsiniz.

__________________
Yazılanı' Yaşamaya Devam.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çatlak topuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç kestirmeden kırıklardan kurtulmanın bir yolu var mı? Saçı onarmanın en iyi yolu ne? Ulker Saç Modelleri ve Bakımı 2 18 Ocak 2020 14:50
Çatlak Kurabiye MoHaC Tatlılar 0 09 Mart 2012 23:25
Çatlak Testi Süslü Genel Paylaşım 0 15 Aralık 2008 23:42
Çatlak su testisi Sükût Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 3 12 Ocak 2008 16:14