IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2021, 13:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev yapımı kömür maskesi tarifi




Ev yapımı kömür maskesi tarifi

Aktif kömür, Doğu tıbbında binlerce yıldır kullanılmakta olan ve Batı Tıbbında yaklaşık 150 yıldır kullanılan eski bir doğal tedavi yöntemidir. Toksinlerin giderilmesi, sindirim sağlığı, yaşlanmayı önleme, diş beyazlatma ve daha pek çok şey dahil, aktif kömürün birçok kullanımı ve faydası vardır.




Kömür Cildiniz İçin Harikadır

Suyla temas ettiğinde çözülmez ve gözenekli yüzeyinden dolayı aktif kömür, ciltteki kir ve yağı temizler. Cilt problemleriniz için en iyi maskeyi arıyorsanız; şikayetiniz aşırı yağlanma, siyah nokta veya sivilce olsun fark etmez, farklı fiyat aralıklarında yüz maskeleri sunan birçok marka bulunmaktadır. Bunlarla ilgili esas problem, birçok zehirli kimyasal madde ile yüklü olmasıdır. Kendinizi cildinize zarar verebilecek gereksiz kimyasallara maruz bırakmak yerine, kendi kömür maskenizi yapabilirsiniz.

Malzemeler:

6 kapsül aktif kömür
3 yemek kaşığı bentonit kili
3 yemek kaşığı elma sirkesi
15 damla saf kuşburnu yağı
3 damla çay ağacı esansiyel yağı


Nasıl Yapılır?

Silikon veya tahta kaşık gibi metalik olmayan bir gereç kullanarak, aktif kömür tozu ve bentonit kilini bir cam kasede karıştırın (metaller kilin doğal yükünü devre dışı bırakır).
Bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin, kolayca sürülebilir bir macun oluşana kadar iyice karıştırın. Elma sirkesi ekledikçe biraz fışırdıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bu normal bir reaksiyondur.
15 damla saf kuşburnu yağı ve 3 damla çay ağacı esansiyel yağı ekleyin. Homojen bir karışım elde etmek için iyice karıştırın.
Buzdolabında cam ve hava geçirmez bir kapta saklayın.


Nasıl Kullanılır?

Parmaklarınız veya maske fırçası yardımıyla, ev yapımı kömür maskesini yüzünüze ve boynunuza sürün ve göz çevrenize uygulamaktan kaçının. Yaklaşık 20 dakika kurumaya bırakın. Ilık su ile çıkarın ve iyi bir nemlendirici uygulayın. En iyi sonuç için, bu maskeyi haftada iki kez kullanabilirsiniz.



Kömür Maskesini Nasıl Çıkarabilirsiniz?

Kömür maskesini, ılık su ve bir bez yardımı ile temizleyin. Durulama veya soymanın, aktif kömürün yağ emici ve akne ile savaşma özelliklerine güçlü bir etkisi vardır. Ardından iyi bir tonik (ya da sadece elma sirkesi), nemlendirici krem ve losyon uygulayabilirsiniz.


Kömür Maskesi Siyah Noktaları Temizlemeye Yardımcı Olur mu?

Aktif kömür kullanarak mükemmel bir siyah nokta temizleyici yüz maskesi yapabilirsiniz. Siyah noktalar, gözeneklerdeki sertleşmiş sebumun (vücut tarafından doğal olarak üretilen yağ) bir sonucudur. Cildin daha fazla zarar görmesine neden olabileceğinden, siyah noktaların alınması veya sıkılması herkes için tavsiye edilmez. Bunun yerine, siyah nokta yüz maskesi yapabilirsiniz.


Siyah Noktalar İçin Kömür Maskesi Yapımı

Bu basit siyah nokta maskesini yapmak için, aşağıdaki malzemeleri, 3 çay kaşığı kaynar suyla bir cam kase içerisinde karıştırın:

2 kapsül aktif kömür
Yarım çay kaşığı bentonit kili
2 çay kaşığı toz jelatin
2 damla çay ağacı yağı veya lavanta esansiyel yağı (isteğe bağlı)


Silikon kaşık ile tüm malzemeleri iyice karıştırın. Jelatin yoğunlaşmaya devam edeceğinden, maskeyi fırçayla hızlı bir şekilde uygulamak isteyebilirsiniz. Yaklaşık 25 dakika tamamen kurumasını bekleyin ve daha sonra dış kenarından başlayarak soyun.



Aktif Kömürün Faydaları Nelerdir?

Aktif kömür, cilt yüzeyindeki bakterileri, toksinleri, kimyasalları, kiri ve diğer mikro partikülleri içine çeker ve kusursuz bir cilde kavuşmanıza ve sivilce ile savaşmanıza yardımcı olur. Kömür vücut tarafından metabolize edilmez, adsorbe edilmez veya emilmez, ancak bazı böcek ısırıklarını tedavi etmek ve bazı yaraları dezenfekte etmek için kullanılabilir. Aktif kömür tozunun kendi kütlesini binlerce kez zararlı maddelerle adsorbe ettiği kanıtlanmıştır ve bu da onu yüz maskeleri için popüler bir madde haline getirir.

0.2 gram toz halinde aktive edilmiş odun kömürü, 1 çay kaşığı bentonit kili ve 1 çay kaşığı esansiyel yağı iyice karıştırın ve cildin yüzeyine uygulayın. Cildinizi kirden arındırmak için, 10 dakika sonra nemli bir bezle, yavaşça ovalayarak kömür maskesini temizleyin.

Uyarılar:

Kömür tozu, hafif kabızlığa neden olabilir ve düzenli olarak uzun süre kullanılmamalıdır. Kömür bulantı ve kusmaya, bağırsak tıkanıklığına veya bağırsak delinmesine neden olabilir. Ayrıca uzun süre solumak, solunum komplikasyonlarına neden olabilir. Kömür güçlü alkali ve asit zehirleri, siyanür, alkol, kostik alkaliler, borik asitler ve mineral asitlere karşı etkili değildir. Göğüste sıkışma, şişlik, kızarıklık veya kurdeşen varsa, tıbbi yardım almanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ev yapımı kömür maskesi tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Temiz ve Güzel Bir Yüz İçin Kömür Maskesi Sara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2021 02:12
Kil maskesi tarifi Lcia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Ocak 2015 11:27
Kivi Maskesi İle Yüz Bakımı Nasıl Yapılır? Kivi Maskesi Tarifi Elysian Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 07 Mayıs 2014 10:03
Çilek Maskesi Tarifi, Çilek Maskesi Nasıl Yapılır? Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Nisan 2014 20:23
Kil maskesi ne sıklıkla yapılır - kil maskesi neye yarar - kil maskesi nasıl uygulanı Amelia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2014 19:02