IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2021, 17:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt Makyaja Nasıl Hazırlanmalıdır




Cilt bakımlı ve temiz olduğunda parlak ve canlı görünür. Cilt sağlığı için her gün sabah akşam temizlenmelidir. Cilt temizliği cilt tipine uygun temizleyicilerle olmalıdır. Böylece cilt kurumaz ve yağlardan, kirden arınmış olur. Cilt bakımında ikinci önemli nokta ise nemlendirme işlemidir. İyi nemlenmiş bir cilt parlak ve sağlıklıdır. Nemlendiriciler cilt yapısına göre seçilir. Sabah akşam cildi nemlendirmek gereklidir. Temiz ve nemlendirilmiş bir cilde uygulanan makyaj daha kalıcıdır ve daha güzel oturur.
Makyaj öncesinde uygulanan özel üretilmiş makyaj altı nemlendiricileri vardır. Piyasada bulunabilen bu kremler makyajdan önce cilde uygulanır ve makyaj için uygun bir zemin oluşturulur. Ama normal günlük nemlendirici kremlerde rahatlıkla kullanılabilir. Ancak nemlendirici kremi makyaj yapmadan yarım saat bir saat önce cilde uygulamak gerekir. Böylece cilt kremi emer ve makyaja uygun duruma gelir. Nemlendirici sürer sürmez makyaja başlanırsa daha yağlı bir görünüm olabilir. Ayrıca nemlendiriciyi cilt emmeden makyaj yapıldığında makyaj ürünleri cilde yeterince nüfuz edemez. Makyajın kalıcılığı azalır ve renkler doğal durmaz.
Cildin sağlıkla parlaması için haftada bir gün peeling yapmak gerekir. Peeling ile cilt ölü derilerden kurtulur ve parlar. Ölü derilerden temizlenen cilt makyaj için iyi bir baz oluşturur. Makyaj malzemelerini daha gösteren ve olması gerektiği taşıyan bir cilt olur. Eğer cilt yağlı nitelikteyse peelingten sonra yağ giderici, yağlı ciltler için özel maskelerden yapılabilir. Böylece cilt makyaj yapıldıktan sonra parlamaz ve makyaj daha kalıcı olur.
İyi bir makyaj öncesinde cildin temiz olması gerektiği gibi kirpik diplerinin ve dudaklarında temizliği ve bakımı önemlidir. Kirpik diplerinden bir gün önceden kalan makyaj artıkları olmamalıdır. İyi temizlenmiş olmalıdır. Dudaklarda bakım gerektirir. Rujun iyi durması ve pul pul görünmemesi için dudakların iyi nemlenmiş olması uygundur. Eğer dudaklar kuruysa ve pul pulsa o zaman hafif bir peeling yaparak pürüzsüz hale getirilir. Daha sonra dudaklara has bir nemlendirici ile iyice nemlendirilir. Daha sonra ruj uygulanır. Böylece rujun mükemmel görünmesi sağlanır.
Makyaj öncesinde cildi iyice temizledikten sonra pelin yapılarak bakımına başlanır. Daha sonra uygun bir maske ile dinlendirilir ve tonikle gözenekler kapatılarak, uygun bir nemlendirici ile iyice nemlendirilir. Makyaj bu işlemlerden sonra makyaja hazırdır. Mükemmel makyajın sırrı iyi temizlenmiş ve nemlenmiş bir cilttir. Nemlendirme işleminden sonra cilt yarım saat kadar dinlendirilirse makyajdan daha iyi sonuç alınacaktır. Aksi durumda nemlendiriciyi iyi emmemiş bir cilde uygulanan makyaj kalıcı olmaz. Nemlendirici ile birilikte ten makyaj ürünlerini de emer ve makyaj kalıcılığını yitirmiş olur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt makyaja nasıl hazırlanmalıdır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt Makyajı Nasıl Yapılır? Amelia Makyajın Püf Noktaları 2 01 Eylül 2014 20:16
Cilt Tipimi Nasıl Belirleyebilirim? Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 15 Haziran 2012 23:23
Söz Çiçeği - En Güzel Söz Çiçeği Nasıl Hazırlanmalıdır Liaaa Evlilik Hazırlıkları 0 31 Mart 2012 15:29
Cilt Temizliği Nasıl Yapılmalıdır? Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Ocak 2011 12:57
Cilt Lekeleri Nasıl Yok Edilir YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 20 Şubat 2010 15:20