IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2022, 09:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt yaşlanmasını önlemek için 8 öneri




Cilt yaşlanmasını önlemek için 8 öneri


Ciltte yaşlılık belirtilerinin tespit edilmesi durumunda, bu belirtileri çeşitli yöntemlerle kontrol altına almak mümkündür. Belirtilerin giderilmesi yaşlanmış cilt bakımı yapmayı gerektirdiği gibi; henüz ortaya çıkmamış belirtileri önlemek için de çeşitli yollara başvurulabilir. Bununla birlikte, her bir belirti için alınacak tedbirler ve uygulanacak yöntemler değişiklik arz eder. Buna göre, Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç.Dr.İbrahim Aşkar, cilt yaşlanmasını önlemek için önerilerini ve kırışıklık gibi belirtileri giderme yöntemlerini paylaştı.

Yaşlılık lekeleri için öncelikli olarak uzman bir hekime başvurmak önemlidir. Güneş lekeleri çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabildiği gibi, yaşlanma dışında bazı problemler nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bu nedenle, altta yatan başka bir sağlık probleminin olmadığından emin olmak gerekir. Yaşlanma ile alakalı lekeler için, en az 30 koruma faktörüne sahip güneş kremlerinin kullanılması ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaya yönelik tedbirlerin alınması tavsiye edilir. Mevcut lekeler içinse, aloe vera, C vitamini ve alfa-hidroksi asit içerikli kremler kullanılabilir.
Eldivenle Çalışın
Ellerdeki sıskalaşma için ellerin nemlendirilmesi büyük önem arz eder. Eller nemlendirildikten sonra sıvıyı bölgeye hapseden ürünlerin kullanılması etkiyi artıracaktır. Ayrıca ellerin de gün ışığından korunması için en az 30 faktörlü güneş kremleri kullanılabilir. Günlük aktivitelerde eller çeşitli kimyasallara maruz kalıyorsa; maruziyete mümkün olduğunca son verilmelidir. Buna yönelik, eldivenle çalışma tercih edilebilir

Güneş Kremi Kullanın
Göğüs bölgesindeki lekelenmeleri de güneş ışınlarıyla ilişkili olduğundan en az 30 faktörlü güneş kreminin kullanılması faydalı olacaktır. Bölgenin belirli aralıklarla nemlendirilmesi ve C vitamini veya retinoid içerikli merhemlerle desteklenmesi yararlıdır. Renk değişikliği ve koyulaşma için hekim tarafından reçete edilebilen hafif steroid içerikli ilaçlar da bulunmaktadır.
Bol Sıvı Tüketin
Kuru ve kaşıntılı cilt için, öncelikle bir dermatolog değerlendirmesine başvurmak gerekir. Zira ciltte kuruluk ve kaşıntıya neden olabilen çeşitli sağlık sorunları da problemin kaynağını oluşturabilir. Bunların ekarte edilmesinin ardından, cildin nemlendirilmesi ve bol sıvı alımı temel yapılması gerekendir. Kısa süreli, sık duş alınması da uygulanabilecek diğer yöntemdir.
Botoks Veya Dermal Dolgu Yaptırın
Kırışıklıklar ve sarkmalar için, cildin güneşten en az 30 faktörlü bir güneş kremi ile korunması önemlidir. Özellikle güneşe daha çok maruz kalan alın ve kol gibi bölgelerin güneşe maruziyetten korunması gerekir. Sigaranın ve alkolün bırakılması faydalıdır. Bol sıvı alımı, cildin nemlendirilmesi ve özellikle yeşil çay özü, A vitamini, C vitamini, retinoid ve antioksidan içerikli kremlerin uygulanması yararlı olacaktır. Belirli bölgelerdeki kırışıklık ve sarkmaların giderilmesi için botoks veya dermal dolgu uygulamaları etkilidir.

A,C,E Vitaminlerinden Zengin Beslenin
Saç kaybı için, hususen incelen ve kırılgan özellikteki saçlarda, bu probleme yönelik üretilen şampuan ve saç kremlerinin kullanılması faydalıdır. Beslenme alışkanlığına saç liflerinin güçlenmesine yardım edecek gıdaların eklenmesi önemlidir. Bu anlamda, yumurta, ıspanak, somon gibi yağlı balıklar, yeşil çay, avokado, nar, fındık gibi A, C ve E vitamininden zengin gıdaların alınması yararlıdır.
Kaş Çatıp Yüzünüzü Büzmeyin
Uyumak için veya gün içinde, karın üstü yerine sırt üstü uzanmak ve özellikle yüzdeki kırışıklıkların önlenmesi için kaş çatma, dudak büzme gibi yüz kaslarını kasan ifadelerden mümkün olduğunca uzak durmak faydalıdır

Düzenli Egzersiz Yapın
Yüzdeki kasılmaların ve vücuttaki genel stres yanıtının engellemesine yönelik, düzenli egzersiz yapılabilir; derin nefes alma egzersizleri, yoga veya meditasyon gibi stres azaltıcı faaliyetlerle uğraşılabilir.

Pmbnar

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu Feronia tarafından (13 Mayıs 2022 Saat 09:04 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mayıs 2022, 13:05   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cilt yaşlanmasını önlemek için 8 öneri




Değerli hemşoma kıymetli bilgiler için eline sağlık.. Vitamin takviyesi şart herhalde...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cilt, saglik, yaşlanmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt kusurlarını kapatmak için öneri AftieL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Mayıs 2014 13:39
Kusursuz bir cilt için 10 öneri Lucifer Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:34
Kurumayı önlemek için 7 öneri Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Ocak 2011 14:16
Cilt Bakımı için 10 Pratik Öneri єzєℓ Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Aralık 2009 11:31
Cilt pullanmasını önlemek için ne yapılabilir? YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Mart 2009 03:37