IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2022, 02:34   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru cildi nemlendiren 4 müthiş besin




Kuru cildi nemlendiren 4 müthiş besin

Kuru bir cilde sahipseniz doğru besinlerle cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Cildinizin dış etkenlere karşı daha güçlü olmasını sağlamak için bolca nemlendirilmesine ihtiyacı var. Özellikle kuru cilde sahip olanlar nem konusunda büyük sorunlar yaşar. Kuru cildi, ideal nem düzeyinde tutabilmenin en etkili yöntemleri arasında sağlıklı ve doğru beslenme geliyor.
Kuru cildi nemlendiren 4 müthiş besin
Kuru bir cilde sahipseniz doğru bir beslenme ve bakım uygulamalarıyla cildinizin ihtiyacı olan nemini geri kazandırabilirsiniz. Nemsiz bir cilt pul pul dökülme, kızarıklık ve tahriş gibi sorunların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu sebeple özellikle kuru ciltlerin mutlaka nem dengesini koruması gerekir. İşte cildinizi nemlendiren besinlerden bazıları...

1- KIRMIZI BİBER
Kuru cildi nemlendiren 4 müthiş besin
Kırmızı biber içerisinde bulunan C vitamini sayesinden cildinizi nemlendirmenize yardımcı olabilir. Kırmızı biberi başka yiyeceklerin içerinde karıştırarak ya da doğrudan tükettiğinizde cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Adeta bir cilt dostu olan kırmızı biber zararlı güneş ışınlarına karşı da etkili bir koruyucu görevi görür. Ayrıca kırmızı biber, ciltteki kolajen miktarını artırarak kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur.

2-AVOKADO
Kuru cildi nemlendiren 4 müthiş besin
Avokado hem tüketildiğinde hem de cilt için doğal bakım ürünü olarak kullanıldığında özellikle kuru ciltleri derinlemesine nemlendirebiliyor. Avokado üzerinde yapılan çalışmalar, bu tropikal meyvenin kuru cilde son derece iyi geldiğini ortaya koyuyor. Avokado içeriğinde bulunan omega-3 sayesinde de pe çok cilt probleminin ortadan kalmasını sağlıyor.

3-YEŞİL ÇAY
Kuru cildi nemlendiren 4 müthiş besin
Yeşil çayın hem sağlığa hem de cilde çok büyük faydaları var. Yeşil çay tüketerek cilt bariyerinizi güçlendirebilir cildinizde biriken bakterilerin oluşumunu engelleyebilirsiniz. Cilde aydınlık ve parlak bir görünüm kata yeşil çay, düzenli tüketildiğince cildi nemlendirici etkisiyle mucizeler yaratıyor. Yeşil çay, özellikle hiperpigmentasyona, yani ciltteki pigment bozukluklarına karşı da etkili bir görev görüyor.

4-TATLI PATATES
Kuru cildi nemlendiren 4 müthiş besin
Kuru cilt problemi genellikle A vitamini eksikliği sebebiyle de ortaya çıkabiliyor. Tatlı patates müthiş bir A vitamini kaynağı olduğu için cilt sağlığı üzerinde önemli bir rol oynuyor. Yeterli miktarda tatlı patates tükettiğinizde cildinizin nemlenmesine ve nem dengenizi korumanıza yardımcı olabilmeniz mümkün. Ancak tatlı patatesi tüketirken aşırıya kaçmamanız gerekir. Tatlı patatesin aşırı tüketilmesi yoğun miktarda A vitamini depolanmasına sebep olur. Bu durum, sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyebilir

Cnnturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
besin, kuru cilt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru Cilt İçin Cildi Besleyen ve Nemlendiren Yumurta Maskesi Sara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2021 02:21
Besin zehirlenmesi belirtileri! Besin zehirlenmesi nasıl anlaşılır? NerqiS Sağlık Haberleri 2 17 Haziran 2019 20:29
Besin Zinciri Ve Besin Ağı Nedir - Besin Zinciri Ve Besin Ağı PySSyCaT Vitaminler 0 25 Ocak 2015 14:47
Karlı Ve Kuru Havada Cildi Koruyacak Öneriler AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Şubat 2012 21:09