IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2022, 16:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En çok merak edilen sorular ve yanıtları




En çok merak edilen sorular ve yanıtları
Dr. Sevgi Ekiyor

* Yaz mevsimine girdik diyebiliriz. Güneşle beraber yüz ve cilt lekeleri de yeniden birçok insanın sorunu haline gelmeye başladı. Cilt lekelerinin tek sebebi güneş midir, nelere dikkat etmek gerekir?

Cilt lekelerinin tek sebebi olmasa da en büyük sebebi güneştir diyebiliriz. Sezondan bağımsız, her gün mutlaka koruyuculuğu yüksek bir güneş kremiyle cildimizi korumamız gerekiyor. Güneşe maruz kalan ciltler daha çabuk lekeleniyor ve daha çabuk yaşlanıyor. Bunun yanı sıra pigmentasyon yani lekelenme problemleri hormonlar, hamilelik, gebelik geçmişi, spiral kullanımı, ailevi genetik yapısı, bazı vitamin değerleri, kazalar, solaryum, yanlış tedaviler ya da cilt sorunlarına bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor. Ancak uygun tedavi yöntemleri ve lekelenme oluşmadan alınacak önlemler bu sorunu en aza indirebiliyor.


* Leke tedavisini nasıl yapıyorsunuz?

Cilt lekelerini tedavi etmek için cilt yapısı tanımak, derinlemesine ele almak ve sorunun nedenini iyice anlamak gerekiyor. Bunun sonuçlarını da cilt yapısına odaklanarak yapılan tedavilerin başarı oranlarından görebiliyoruz. Yüzeysel olarak cilt yapısı göz ardı edilerek yapılan tedaviler başarılı sonuçlar vermiyor çünkü cildimizde oluşan her hastalık ve hasarın bir hafızası mevcut. Kliniğimizde uyguladığımız tedavi protokolümüzün asıl amacı lekeli bölgedeki cilt yapısının kodunu değiştirerek, lekenin kaybolmasını sağlayıp, tekrarlamasını önlemek. Bu amaç doğrultusunda sorunlu bölgeye çeşitli mezoterapi kokteylleri uyguluyor, bölgedeki cildi canlandırmayı ve yapısında güçlü değişimlere yol açmayı hedefliyoruz. Mezoterapi kokteylleri ve yan tedavilerle beslenen cilt, kendini tedavi etmeye ve iyileştirmeye yatkın bir hale geliyor. İhtiyaca göre tekrarlanan seanslar ve çeşitli tedavi yöntemleriyle kesin sonuçlar elde edebiliyoruz.

* Son günlerde en çok gündemde olan uygulamalardan biri de Fransız askısı... Bu uygulama herkesin yaptırabileceği bir uygulama mı?

Fransız askı işlemi adından da anlaşılacağı üzere Fransa'da geliştirilmiş, içi polyesterden ve dışı silikondan yapılmış esnek iplerle yapılan ameliyatsız bir yüz germe işlemidir. Kolay uygulanışı ve sağladığı uzun süreli sonuçlarıyla günümüz medikal estetik dünyasında oldukça popüler bir uygulama olarak ön plana çıkıyor. Fransız askı uygulamaları 30 yaş üstü hastaların özellikle asimetri ve sarkıklık giderme, gıdı germe ve kaş kaldırma gibi müdahaleler için çok sık tercih ettiği bir uygulama. Benim Fransız askı uyguladığım en yaşlı hastam 88 yaşındaydı. Kişilere doğru sayıda ve doğru yerlerde Fransız askı uygulandığında ameliyatsız yüz germe etkisi görülmektedir.



* Fransız askısı yüzde nasıl bir farklılık oluşturuyor, riskleri var mı?

Yüz bölgesinin alt dokularındaki yağlar kaybolduğunda yüz aşağı doğru sarkar. Sarkan cildin toplanması ve daha gergin bir görüntüye kavuşması için Fransız askılardan yararlanmaktayız. Kullandığımız bu askılar, doğru noktalardan stratejik şekilde uygulanarak yüzü yukarı doğru kaldırır ve sarkmaları giderir. Yağ oranı ciddi şekilde düşen hastalara dolgu destekli askı uygulamaları verilebilir. Bu şekilde daha belirgin sonuçlar elde edilecektir.

Fransız askı uygulamalarında büyük riskler bulunmuyor. Hastaların en çok sorduğu soru dalgalı bir görüntü oluşup oluşmayacağı. Fransız askı uygulamalarından sonra dalgalı bir görüntü oluşmuyor. Ancak iplerin uygulanış yerlerinde uygulama takibinde çöküntüler görülmesi mümkün. Bu görüntü de 3 gün sonra tamamen kayboluyor.


* Kadınların en çok şikâyette bulundukları noktalar neler? Hangi uygulamalar sonrası kendilerini iyi hissediyorlar?

Tahmin edebileceğiniz gibi kadınlar en çok yaşlanma belirtilerinden şikâyet ediyorlar. Sarkık cilt, yorgun bir görüntü yaratan göz altları, belirsiz elmacık kemikleri, kırışıklıklar ve lekelenmeler… Ancak medikal estetik bize bu tür şikayetlere ameliyatsız bir şekilde hızlıca müdahale etme olanağı sağlıyor. Hastalar çoğu durumda uygulama sonrası sonuçları hemen gözlemleyebildikleri için güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu tedavilerin tüm amacı hastalarımın kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak.

* Birçok kadın da cildi için doğal bakımları tercih ediyor. Evde yapılan maskeler, salatalık bakımı, zeytinyağı-bal karışımı vs. gibi gibi. Evde cilde uygulanan bu bakımları nasıl değerlendiriyorsunuz? Yapmalı mıyız yoksa zararları da var mıdır?

Doğal ürünlerle hazırlanmış bazı cilt bakımı kürlerinin cildimize faydası mevcut. Ancak asıl doğal bakım beslenmekten geçiyor. Doğru vitaminleri tüketmek, sağlıklı beslenmek ve su içmek aslında doğal yollardan kendinize bakmanın temelini oluşturuyor. Tamamen doğal bir cilt bakımı rutini izlemek istiyorsanız cildinizi iyice tanımanız gerekiyor. Yağlı bir cilde gözenekleri tıkayan ya da cildinizin reaksiyon gösterebileceği maddeleri uygulamak verim almanızı sağlamayacak, aksine cilt yapınıza zarar verecektir.

* Biraz dudak dolgusuna da değinmek istiyorum. Son yıllarda kalın, dolgun dudak modası oldu. Ekranlarda veya çevremizde fazlasıyla dolgun dudaklar görüyoruz. Güzel dudak tanımının karşılığı kalın dudak mıdır? Nasıl değerlendirilir?

Dolgun dudaklar son yıllarda oldukça popüler. Ancak güzel dudaklara sahip olmak için kalın ve haddinden fazla dolgu uygulamasına maruz kalmış dudaklara sahip olmak gerekmiyor. Ben hastalarıma uygun gördüğüm miktarda ve şekilde dudak dolgusu işlemi yapıyorum. Aşırı dolgun, yüz tipine uymayan dudaklar benim tercih ettiğim güzellik anlayışından çok uzakta. Bu nedenle hastalarıma doğal gözükecek, dolgun ve güzel dudaklar için yeteri miktarda dolgu uyguluyorum. Dudak dolgusu uygulanırken Marionette, çene ve alt yanak gibi çevresel bölgelerin de incelenmesi gerekiyor. Bu bölgeler incelendikten sonra genel yüz yapısına uygun bir dudak tasarımı gerçekleştiriliyor. Şekilli filtrum, çerçeveli ya da eros çizgisi belirgin dudaklar, Rus dudağı, Fransız dudağı, Brezilya dudağı gibi popülerleşmiş dudak tasarımları genel yüz yapısına göre karar verilip uygulanmalıdır.

* Estetik dokunuşlar/müdahaleler sonrası kişilerin psikolojisinde nasıl bir değişim oluyor? Estetik = mutluluk diyebilir miyiz?

Estetik eşittir mutluluk diyemeyiz ancak kesinlikle kişileri mutlu eden bir tedavi yöntemi. Kişi kendi iç dünyasında mutlu değilse, kendini sevmiyorsa, çok güzel de olsa, tüm estetik uygulamaları yaptırmış olsa bile mutlu olmayacaktır. Bu nedenle kişinin en başta kendini sevmesi ve beğenmesi gerekmektedir. Ancak kendi görüntüsünden mutsuz olan ve bazı değişimler sonucu bu ruh halinden kurtulup, daha iyi hissedecek insanlar için estetik destekleyici bir çözüm olarak karşımıza çıkmakta.

* Estetiğe yönelik en sık yapılan eleştirilerden biri müdahaleler sonrasında herkesin birbirine benzediği durumu... Gerçekten böyle mi?

Kişiye uygun doğru müdahaleler yapıldığında kişilerin birbirine benzemesi mümkün değil. Siz elinizde bir fotoğrafla gidip, bu dudakları istiyorum dediğinizde bile o fotoğraftaki dudaklara kavuşmanız çok olası değil. Siz, kendi dudak ve yüz yapınıza uygun ve yüz yapınızın el verdiği dudaklara sahip olacaksınız. Cerrahi müdahaleler için durum farklılık gösterebilir. Fotoğraftaki kişiye benzemek isteyen kişiler için cerrahi müdahaleler daha uygun olacaktır. Kendinin en iyi ve en güzel haline kavuşmak isteyenler ise medikal estetik uygulamalarını tercih edebilirler.

*Her daim vücudumuzda güzelliğimiz için dikkat edilmesi gereken güzellik tüyoları nelerdir?

Bir önceki soruda cevap verdiğim gibi sağlıklı olmak, kendini sevmek ve kendine bakmak güzelliğin anahtarı. Benim mottom iyilik, sağlık ve güzellik! Kişilerin uzman hekimler eşliğinde bütçelerine göre planlayarak beslenme ve bakımlarını düzenlemeleri gerekiyor. Bu tür uzmanlıklara başvururken mutlaka ruhsatlı yerlere, ilgili branşta adından söz ettirmiş kişilere danışmak gerekiyor. Kişiler tedavi protokollerinde bütçelerini göz önüne almalı ve devam etme sürelerini buna göre belirlemeliler. Ancak ucuz diye yaptırılan uygulamalar ve müdahaleler kişiye yarardan çok zarar getirebilmektedir.

Zaman içerisinde gerçekleşebilecek olumsuz cilt problemlerini önlemek için farklı medikal estetik uygulamalarından yararlanmamız mümkün. Örneğin kırışıklıkların oluşmaması ya da derinleşmemesi için erken dönem yapılan botoks uygulamaları, yüksek miktarda kilo vermeden önce uygulanacak, sarkmayı engelleyen ya da gideren Fransız askılar, yaşlanma karşıtı ya da leke tedavilerinde kullanılan mezoterapi kokteylleri, tüm cilt sorunlarına uygun altın iğne uygulamaları doğal süreç içinde güzel kalabilmenin en büyük yardımcıları arasında yer alıyor

Pembenar

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıskançlıkla ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları burada. Sarya Aşk ve İlişkiler 0 09 Ocak 2021 07:16
CR 3 hakkinda bir kac Merak edilen sorular justme Conference Room (CR) 3 08 Ocak 2021 22:10
En Çok Merak Edilen Sorular. Frozen Esrarengiz Olaylar 0 22 Mart 2011 20:10
Merak edilen sorular Freedom İslamiyet 0 28 Ocak 2010 23:22
Merak edilen en iyi sorular ve cevapları Süslü Merak Ettikleriniz 1 10 Mart 2009 18:55