IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2008, 14:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin Youtube sancısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye'nin Youtube sancısı

Youtube bir kapanıyor bir açılıyor. Yaklaşık bir aydır da erişeme engel kaldırılmadı. Artık tepkiler ard arda gelmeye başladı.
Türkiye’de mahkemelerin YouTube’a erişimi tekrar tekrar yasaklamasına Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ve Google tepki gösterdi.

Türkiye’deki internet kullanıcılarının, ardı ardına gelen mahkeme kararları nedeniyle dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan YouTube’a yaklaşık bir aydır girememesi uluslararası camiada tepki çekti.

YouTube 24 Nisan 2008, 30 Nisan 2008 ve son olarak Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 5 Mayıs 2008 tarihli kararlarıyla kapatıldı. Bunun üzerine Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü geçen hafta yaptıkları bir açıklamayla “Bu durum kabul edilemez” dedi.

YASA SUİSTİMAL EDİLİYOR

Örgüt “Otoriteler ’şoke edici’ buldukları birkaç video yüzünden bütün siteyi kapatıyor. Oysa YouTube hakaret içeren herhangi bir videoyu siteden anında kaldırabiliyor. Savcılara Atatürk’e hakaret eden, pedofili, uyuşturucu kullanımı, intihar ya da fuhuşu teşvik eden siteleri 24 saat içinde kapatma hakkı veren 5651 sayılı kanun suistimal ediliyor. Otoritelerden yasak kararının nedenini açıklamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GOOGLE: YANIT ALAMIYORUZ

Türkiye’deki yasağa Google’dan da tepki geldi. YouTube’un sahibi olan Google’un hukuk müşaviri yardımcısı Nicole Wang, 20 Mayıs’ta Amerikan Senatosu’nda internette ifade özgürlüğü ile ilgili bir konuşma yaptı. Wang “Türk yetkililerle birkaç aydır iletişim halindeyiz. Ama şikayetçi oldukları videoların hangileri olduğunu öğrenmekte bile çok zorlanıyoruz” dedi.

Wang sözlerine “Siteyi yerel yasalarla uyumlu şekilde işletmeye çalışıyoruz. Mesela Nazi propagandası yapan videoları Almanya’da göstermiyoruz” diye devam etti. Wang “Tüm çabalarımıza rağmen devletler ifade özgürlüğünü ürünlerimizi kullanarak kısıtlamaya çalışıyor” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
sancisi, sancısı, turkiyenin, türkiyenin, youtube


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adet Sancısı Önlenebilir Mi? Adet Sancısı Nasıl Önlenir? Elysian Kadın Sağlığı 0 05 Haziran 2014 00:48
Türkiye'nin YouTube ayıbı Ocean Ağ, Network ve Networking 2 27 Mayıs 2008 18:41