IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2008, 16:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kopan kol tesadüfen dikildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Haziran 2008 Salı 16:06
Trafik kazasında genç kızın kolu koptu. Ama öyle güzel tesadüfler oldu ki kötü olay unutuldu.
Pozantı-Tarsus TEM Otoyolu'nda geçirdiği trafik kazasında sol kolu dirsek altından kopan Erciyes Üniversitesi öğrencisi Sevim İyigören'in kolu, tesadüfler zinciri ve şansı sayesinde kurtarıldı.

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sevim İyigören, finallerden önce babaannesini görmek amacıyla Adana'ya gelmeye karar verdi.

Adana'dan yaklaşık 5 yıl önce Denizli'ye taşınan babası ve annesinden izin aldıktan sonra otogara gitmek üzere hazırlık yapmaya başlayan Sevim İyigören, aynı bölümün 4'ncü sınıfında öğrenim gören arkadaşı Cafer Sakallı'nın ''otomobille birlikte gidelim'' teklifini kabul ederek otobüse binmekten vazgeçti.

SOL KOLU DİRSEK ALTINDAN KOPTU
Sakallı yönetimindeki 01 YF 3811 plakalı otomobile arkadaşları Yasin Çolak ve Gamze Ersu'yu da yanlarına alarak yola çıkan Sevim İyigören, araçlarının Pozantı-Tarsus TEM Otoyolu Damlama mevkisinde direksiyon hakimiyetinin kaybolarak devrilmesi sonucu sol kolunu dirsek altından kaybetti. Aynı araçta bulunan diğer arkadaşları ise hafif şekilde yaralandı.

KOPAN KOL HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ
İyigören, olay yerine gelen 112 Acil Servis görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine getirilirken, kopan kolu sağlık ekibi tarafından bulunarak kısa sürede hastaneye yetiştirildi.

DOKTOR TESADÜFEN HASTANEDE

İyigören'e ilk müdahaleyi, seminere davetli olduğu halde Antalya'ya gitmeyerek Adana'da kalan, hafta sonu olmasına karşın hastaneye gelen ÇÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bayram yaptı.

11 SAATLİK AMELİYAT
Bu konuda uzman olan Prof. Dr. Bayram, kolun giyotin gibi ezilmeden koptuğunu, dokuların canlılığını koruduğunu tespit edince hemen operasyona başladı. Ameliyat için gerekli izni de kısa sürede aileye ulaşmayı başararak alan Bayram, ekibiyle birlikte süratle operasyona başladı. Genç kızın kopan kolu 11 saatlik başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

AİLE ÇOK MUTLU
Sevim'in babası Cumali İyigören, kötü haberi alır almaz yola çıktıklarını, operasyonun başarılı geçmesinin sevindirici olduğunu belirterek, ''böyle olmasını istemezdik ama kızımın kopan kolunu diken Prof. Dr. Hüseyin Bayram'ın hafta sonu olmasına karşın hastanede olması bizim için büyük şans. Konusunda uzman bir doktor o anda olmasaydı belki kızımın kolu yerine kısa sürede dikilmeyecekti'' dedi.

PARMAKLARINI HİSSETMEYE BAŞLADI BİLE

İyigören, kızının 48 saatlik kritik süreci atlattığını, parmaklarında kısa sürede kan dolaşımı hissetmesinin umutlarını artırdığını söyledi.

Eşiyle birlikte kızına moral vermeye çalıştığını anlatan İyigören, hep birlikte yaşadıkları kötü günleri unutmayı dilediklerini kaydetti.


Haber Kaynağı:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dikildi, kol, kopan, tesadüfen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tesadüfen PySSyCaT Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 19 Ekim 2014 14:05