IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2008, 11:00   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Isparta'daki Kaza İle İlgili Şok Belge





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
57 kişinin hayatını kaybettiği Isparta’daki uçak kazasına ilişkin şok bir belge yayınlandı. Olayın bir kazadan çok katliam olduğunu ortaya koyan belgede şirkete yapılan uyarılar var!


İşte Isparta'daki uçak kazasıyla ilgili şok belge...
Uğur Dündar dün gece Star Ana Haber’de, Isparta’daki uçak kazasına ilişkin şok bir belge yayınladı. Belge, olayın bir kazadan çok katliam olduğunu ortaya koyuyor.

30 Kasım 2007’de meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği kazadan 28 gün önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden 6 uzman, ruhsatının yenilenmesini isteyen World Focus Şirketi’nde denetim yaptı. Yapılan incelemeler sonunda 60 eksik tespit edildi. Uzmanlar hazırladıkları raporla şirkete verilen işletme ruhsatının durdurulmasını talep etti. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri işletme ruhsatını iptal etmek yerine şirkete yeni bir süre tanıdı.

İlk denetimde 60 bulgu
Rapor Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandı. İlk Raporun tarihi 2 Kasım 2007. Kazadan tam 28 gün önce. 6 uçuş mühendisi tarafından hazırlanan 24 sayfalık raporun sonuç bölümünde şirketle ilgili 60 ayrı eksik tespit edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar, 30 Kasım 2007 tarihinde 57 kişinin öldüğü kazadan 20 gün sonra 18-19 Aralık 2007 tarihlerinde, şirkette ikinci bir denetim daha yaptı. Uzmanlar tarafından yapılan bu inceleme sırasında 10 yeni eksik tespit ettiği de ortaya çıktı.

Kaza sonrası da hatalar var

İkinci denetimin ardından 25 Aralık’ta Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı imzasıyla World Focus’a bir yazı gönderdi. Yazıda şirketin uçuşları yine iptal edilmiyor ve şirkete eksiklerin giderilmesi için yine 30 gün süre verildi.

Şirkete izin veren belgenin altındaki imzanın sahibi dönemin Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı’nın, şimdi kazanın ardından adını değiştirerek Ankair olan World Focus için çalıştığı ortaya çıktı. World Focus uçağı Atlasjet’ten kiralamıştır.

Star Haber’in telefonla aradığı Ankair’de çalışanlar, hatta asistanı Oktay Erdağı’nın şirkette çalıştığını doğruladı ancak ofis dışında olduğunu söylediler. Erdağı ise kendisinin bir danışmanlık şirketinde çalıştığını sadece ofisi kullandığını iddia etti. Kazadan sonra günlerce suçlu arandı. Uçakların periyodik bakımlarının yapılmamasından, pilot hatasına, meydanda ILS cihazının bulunmamasına kadar herşey didik didik edildi. Ancak asıl önemli olan bu rapor gözden kaçtı ya da görmezden gelindi.

Kaynak: milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belge, ispartadaki, kaza, yle, İlgili, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Savcılık, Erdoğan'a Suikast İddialarıyla İlgili Belge İstedi; Emniyet Gazete Kupürleri Gönderdi Desmont Haber Arşivi 0 26 Şubat 2015 22:35
Isparta'daki kazada ölü sayısı 18'e yükseldi Seth Haber Arşivi 0 31 Ekim 2014 17:01
Isparta'da katliam gibi kaza 15 ölü Seth Haber Arşivi 0 31 Ekim 2014 12:01
Van'daki Saldırıyla İlgili Flaş Gelişme! Düş Haber Arşivi 0 03 Ağustos 2011 23:40
Isparta'daki kazanın raporu ay sonunda açıklanacak Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 11:24