IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Haziran 2008, 01:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1 milyon dolar rüşveti reddetti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Astsubay Başçavuş İsmail Özdemir, meslektaşının teklif ettiği ''1 milyon dolar'' rüşveti kabul ediyormuş gibi göründü ve onları suç üstü yakalattı.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde, TIR'la getirdikleri kepçeyle kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandıktan sonra tutuklanan kişilerin, ilçe Jandarma Komutanı İsmail Özdemir'e kaçak kazıya göz yumması karşılığında 1 milyon dolar rüşvet teklif ettikleri ortaya çıktı.
Haber 7'nin edindiği bilgilere göre Komutanın 1 milyon dolar rüşveti kabul etmiş gibi davranarak zanlıların yakalanmasını sağladığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, kaçak kazı operasyonundan iki gün önce Konya'da görevli astsubay B. G, Çavdarhisar İlçesi Jandarma Komutanlığına gelerek Komutan Astsubay Başçavuş İsmail Özdemir ile görüştü. Astsubay B. G, görüşme esnasında jandarmanın sorumluluğu altında olan Aizanoi Antik Kenti bölgesinde, toprak altından lahit mezar çıkaracaklarını ve bu nedenle de kaçak kazı yapacaklarını söyledi.
B. G, gece sabaha kadar sürecek kaçak kazı çalışmalarına göz yumması karşılığında Komutan İsmail Özdemir'e 1 milyon dolar rüşvet teklif etti. Görüşme sonunda Astsubay Başçavuş Özdemir, rüşveti kabul etmiş gibi davranarak kaçak kazıya göz yumacağını söyledi. Rüşvet olarak meslektaşına bir miktar parada bırakan astsubay B. G, görüşmelerin olumlu geçtiğini düşünerek gönül rahatlığıyla ilçeden ayrıldı.
Yaşananların ardından Astsubay Başçavuş İsmail Özdemir, durumu hemen İl Jandarma Komutanlığındaki üstlerine bildirdi. Daha sonrada olayın Cumhuriyet Savcılığına da bildirilmesiyle İstihbarat şubesi tarafından astsubay B.G. ve beraberindekiler hemen izlemeye alındı. Rüşvet teklifinden iki gün sonra şahıslar TIR'la getirdikleri kepçe ile Bedir Deresi mevkisinde, yakalanmayacakları düşüncesiyle gece yarısı kazıya başladılar. Kazının başlamasından bir süre sonra jandarma ekipleri operasyon için düğmeye bastı.
Söz konusu yere baskın yapan jandarma ekipleri, kepçeyle kaçak kazı yapan 7 kişiyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldılar. Kütahya İl Jandarma Komutanlığına götürülen zanlılardan Mehmet Manisalı, Nedim Özcan, Nuri Karataş, Ali Çinkılıç ile astsubay B.G ''kaçak kazı yapmak ve rüşvet vermek suçlarından'' nöbetçi mahkemece tutuklandılar.
Zanlıların 1990 yılında bulunarak Kütahya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Amazon lahdinin diğer eşini aradıkları ve bunu yurt dışına satmak için 30 milyon dolara anlaştıkları iddia edilmişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dolar, milyon, reddetti, rüşveti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Milyon Doları Reddetti Thetis Haber Arşivi 0 25 Haziran 2012 18:35
Britney 10 milyon doları reddetti PassioN Haber Arşivi 0 10 Mart 2012 18:59