IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2008, 11:45   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
20 yıl sonra TRT makası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından senaryolaştırılan ve Halit Refiğ’in yönettiği 1965 yapımı Kırık Hayatlar isimli film ilk gösteriminden 43, TRT’deki ilk yayınından ise 20 yıl sonra makaslandı. Akşam Gazetesi'nde yeralan habere göre, filmde eşini aldatan sosyete doktoru Cüneyt Arkın’ın iç çamaşırlı kadın hastasını muayene sahnesi özel bir teknikle yok edildi



Pazar akşamı TRT 2’de yayınlanan,1965 yılı yapımı ve baş rollerini Cüneyt Arkın ile Belgin Doruk’un paylaştığı “Kırık Hayatlar” isimli Türk filmini izleyenler gözlerine inanamadı. Filmde bir doktoru canlandıran Cüneyt Arkın’ın kadın hastasını muayene ettiği sahne TRT tarafından sansürlendi. Sansür sahnesini AKŞAM’dan öğrenen filmin yönetmeni ve senaristi Halit Refiğ şok oldu. Refiğ, “ Filmin ana konusu olan aldatmayla ilgili bölümleri kendilerine göre sansürlemişler. Anlamak mümkün değil” dedi.

Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından uyarlanan, sosyetik hastalarını muayene ederek çok para kazanan, güzel eşi ve iki çocuğu ile mutlu bir yaşam süren doktorun, eşini aldatmasıyla gelişen öykünün işlendiği film, TRT 2 tarafından sansürlendi. Televizyon izleyicilerinin Kanal 7 ve STV ekranlarında sık sık rastladığı sansürü bu kez TRT uygularken, erkek doktorun kadın hastasını muayene ettiği sahnede kadın oyuncunun göğsü ve sırtı özel bir teknik ile görüntüden çıkarıldı. Sansürde uygulanan özel teknik ile görüntü doktoru canlandıran Cüneyt Arkın üzerinde odaklanıp büyütülerek hem filmin görüntü kalitesi bozuldu, hem de o anda repliği bulunan kadın oyuncu televizyon izleyicileri tarafından görülmedi.

MİNİ ETEĞE DE GEÇİT YOK

Ayrıca filmde eşi Belgin Doruk’un canlandırdığı karakteri aldatan bir doktoru oynayan Ömer isimli karakterin (cüneyt Arkın) Nebahat Çehre ile olan öpüşme sahneleri ve bazı kadın oyuncuların mini etekli sahneleri de aynı yöntemle sansürlendi.

YÖNETMEN ŞOKE OLDU

Filmin senaristi ve yönetmeni Halit Refiğ AKŞAM’dan öğrendiği sansür olayı karşısında şoke oldu. Refiğ, artık 75 yaşında olduğunu, belirterek “Ben genç nesle üniversitelerde ders verirken eserlerimin bu şekilde sansürlenmesi çok üzücü. Bu film 1988 yılında yine TRT2’de yayınlandı ama o dönem kimse bu filmi sansürlemedi” dedi. Filmin o yıllarda yayınlanan sansürsüz halini de arşivine aldığını dile getiren Refiğ, “TRT arşivlerinde ve bende filmin orijinal halini bulmak mümkün” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Eylül 2008, 04:41   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 20 yıl sonra TRT makası




TRT Eski güzel günlerine geri dönüyor desenize ***** filmi izlemek isteyenler ya diğer kanallara yada pravita blue lara gitsin TRT Kirlenmesin kirletilmesin teşekkür TRT Yönetimi ..

 

 

Etiketler
makası, sonra, trt, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
200 yıl sonra bir ilk Seth Haber Arşivi 0 17 Kasım 2014 14:07
Ya Sonra ? Ne Yaparım Senden Sonra ? Biten İlişkinin Ardından Toparlanma Süreci Liaaa Ruh Sağlığı 0 23 Ekim 2012 03:34
Gay şef sevgilisini öldürdü, sonra yağda kızartıktan sonra yedi Angel Haber Arşivi 2 09 Ekim 2008 10:22
60 Sn sonra -v lacremel mIRC Scripting Sorunları 27 19 Ocak 2008 00:13