IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2008, 00:19   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anamur Sağlık Grup Başkanı tutuklandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MERSİN’in Anamur İlçesi Sağlık Grup Başkanı Dr. Erdal Kınacı, bazı dergi ve gazetelerde yayınlanan yardıma muhtaç ve engelli vatandaşların yarı çıplak fotoğrafları ile ilgili suç duyurusu üzerine tutuklandı.

İddiaya göre Dr. Kınacı, çektiği özürlü vatandaşların fotoğraflarının yanına, foto montajla kadın resmi yerleştirip, ‘yol üstü kerhaneleri’ adı altında web sitelerinde yayınladı. Bu durum, bazı dergi ve gazetelerde de haber konusu oldu. Dr. Kınacı’nın bazı mağdurların evlerine giderek, vaatlerde bulunduğu, bazı mağdurlara para verdiği ya da ve motor aldığı daha sonra bazı belgeler imzalattığı da iddia edildi. Fotoğrafları yayınlanan 9 kişinin avukat aracılığı ile yaptıkları şikayetin ardından Anamur Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedilen Dr.Erdal Kınacı, Nöbetçi Mahkeme’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkındaki bu iddiaları yalanlayan Dr.Erdal Kınacı, yayınlanan fotoğrafların kendisi ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını sitesine bir korsan tarafından girilip fotoğraf yerleştirildiğini ileri süren Kınacı, suçsuz olduğunu savundu. Yardım amaçlı çalışmalarının olduğunu öne süren Dr. Kınacı, bu amaçla çektiği fotoğrafları hiçbir yerde kendine yönelik maddi çıkar ve itibar amaçlı kullanmadığını söylemekle yetindi.

KINACI AÇIĞA ALINDI
Mersin’in Anamur ilçesinde, engelli kişilerin fotoğraflarını çekip montajlayarak kullandığı öne sürülen fotoğraf sanatçısı ve ilçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Erdal Kınacı’nın açığa alındığı bildirildi.

Mersin İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anamur Sağlık Grup Başkanı Dr. Erdal Kınacı’nın (42), doktorluk görevinin yanı sıra hobi amaçlı çalıştığı fotoğraflarla da ilçenin adını uzun zamandan beri Türkiye’ye duyurduğunu söyledi.


Ancak son olarak "Girgeç Evleri" başlıklı çalışmasında yer alan kişileri, konuyla ilgisi olmadığı halde fotomontaj uygulayarak fotoğrafa dahil ettiği iddialarıyla karşılaştıklarını anlatan Kemik, "İlk iddialarla karşılaştığımızda şaşırdık ve inanmak istemedik. Ancak yine de ilgili resmi kurumlara bilgi verdik" dedi.

Olayın bir an önce netlik kazanmasını beklediklerini ifade eden Kemik, şöyle konuştu: "Söz konusu iddialar gerçek ise doktorumuzun takındığı tutum insanlık ve hekimlik açısından kabul edilebilir bir şey değil. Bu kapsamda biz de kurumun yıpratılmaması adına Dr. Erdal Kınacı’yı açığa aldık. Yerine ise Dr. Ayhan Aktaş’ı yarın itibariyle göreve başlamak üzere atadık." Engelli ve kimsesiz kişilerin fotoğraflarını çekip, yaptığı çalışmada montajlayarak kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Erdal Kınacı, dün tutuklu yargılanmak üzere Silifke Cezaevine gönderilmişti.

KINACI’NIN YAZISI

Bu arada, Dr. Erdal Kınacı, üye olduğu "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
adlı internet sitesinde, 30 Haziran tarihinde yayımladığı "Olağanaltı Hal Bölgesi" adlı köşe yazısında fotoğraf sanatıyla ilgili görüşlerine yer verdi.

"Cebinde iki ayrı not taşıyacaksın" ifadesiyle başlayan köşe yazısında Kınacı, şunları ifade etti:

"Birinde -dünyanın merkezi sensin- diğerinde -bir hiçsin- yazacak. Kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmaya başladığında ikincisini, yaşadığın hayattan zevk almamaya başladığında ise birinci notu okuyacaksın... Okul zamanlarında branş konularından çok hayat dersleri vermesi ile ünlü, bilge öğretmenimizin hemen her derste tekrarladığı sözler bunlar. Son zamanlarda cebimde taşıdığım, üzerinde -Dünyanın merkezi sensin- yazan notu sıkça çıkarıp okuma ihtiyacı hissediyorum. Yaşamdan zevk almamayı bırakın en az yaşam kadar önem verdiğim, hatta yaşamımı sürdürmek için amaç edindiğim fotoğrafa sırt çevirdim. Gözüm gibi sevdiğim o mucize makineleri görmek bile istemiyorum."

Köşe yazısında "İçerisinde fotoğraf kelimesi geçen yazı, makale, kitap veya herhangi bir şey, yoğun şekilde gerilmeme, kullandığım antidepresan dozunu artırmama sebep oluyor" diyen Dr. Kınacı, daha sonra şunları kaydetti:

"Söz verdiğim için kaleme almaya çalıştığım bu yazı, şu an için ıstıraptan başka bir şey vermiyor. Okuyana da bir şey vermeyeceğinin farkındayım. Bir zamandan beri (olağanaltı hal bölgesi) elbisesini giyen, yaşadığım (yalnız fakat güzel) ülkede, ne yazık ki hak-hukuk-adalet gibi kavramlara olan inancımı yitirdim. ’Fotoğraftan dolayı linç olur mu’ sorusunun cevabını alıyorum. Bu metni sayfa editörünün dışında kimsenin okuyacağını sanmıyorum. Fakat yanılıyorsam ve buraya kadar vakit ayırıp okuyan olursa merak edeceğini de biliyorum.

Üzgünüm, fotoğraftan dolayı linç olur mu? Sorusunun cevabını size ben vermeyeceğim. Halen devam etmekte olan o girişimi burada tekrar dillendirmeye hiç niyetim yok. Söylemek istediğim tek şey, lütfen dikkatli olun, fotoğrafı, masum bir hobi, hoşça vakit geçirmeye yarayan bir uğraş veya çeşitli siteler marifeti ile sosyalleşme aracı olarak görmeyin. Paylaştığınız tek bir kare, emek emek kurduğunuz tüm yaşantınızı bir anda değiştirmeye, hatta alt üst etmeye yetecek güçte bunu bilin ve lütfen dikkatli olun..."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
 

Etiketler
anamur, başkanı, grup, sağlık, tutuklandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van Belediye Başkanı Tutuklandı Thetis Haber Arşivi 3 10 Haziran 2012 14:52
MHP Erzurum İl Başkanı Tutuklandı Liaaa Haber Arşivi 0 06 Haziran 2012 18:47
Sağlık operasyonunda 5 kişi tutuklandı Lucifer Haber Arşivi 0 17 Nisan 2010 19:57