IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2008, 00:22   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hain EyLem PLanina AbLuka





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tunceli’de eylem hazırlığındaki PKK’lılara büyük operasyon

TUNCELİ’de PKK’lı bir grup teröristin ilçeler ve kent merkezinde askeri tesisler, polis merkezleri ve kamu kuruluşlarına yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, hava destekli büyük bir operasyon başlattı. Operasyona geçici görevle Ankara’dan gelen Jandarma Özel Harekat Birliği’ne ait timler de katılırken, PKK’lıların bulunduğu bölgeler kıskaca alınıp, Kobra tipi helikopterlerle bombalandı.

Tunceli Jandarma Bölge ve İl Jandarma Komutanlığı, merkez, Nazimiye, Mazgirt ve Pülümür İlçelerinde askeri tesisler, polis merkezleri ve kamu binalarına PKK’lı teröristlerin bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olduğu ve bu yönde keşif çalışmaları yaptığı istihbaratını aldı. Jandarma Komutanlığı, yaptıkları teknik takip sonucu yerlerini belirledikleri teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli büyük bir operasyon başlattı. PKK’nın sözde özel birimine ait oldukları ve bombalı eylem ve sabotaj konularında eğitim aldıkları belirlenen teröristlere yönelik operasyonlara geçice görevle Tunceli’de bulunan Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Özel Harekat Timleri ve özel eğitimli komandolar katıldı.

Teröristlerden yaklaşık 20 kişilik grubun Mazgirt ve Nazimiye İlçeleri arasındaki Kıl Deresi ve Hınere Ormanları kesiminde olduğunun belirlenmesi üzerine Sikorsky helikopterlerle sevk edilen çok sayıda Jandarma Özel Herakat Timleri tarafından bölge kuşatıldı. Timler, PKK’lıların izini sürerken, teröristlerine ormanlık alanlara doğru kaçmaya çalıştıkları, ancak komandoların tüm kaçış güzergahları ve stratejik alanları tuttukları belirtildi. Pülümür Vadisi ile Kutuderesi kesiminde de operasyonlar sürerken, bölgede bulunan Zel Dağı’nda görülen kalabalık bir terörist grup 2 Kobra helikopterle bombardımana tutuldu. Bu bölgeden kaçmaya çalışan PKK’lıların çevresinin de helikopterler indirilen komandolar tarafından sarıldığı kaydedildi.
Tunceli merkezi bağlı Geyiksuyu ile Hozat ve Ovacık İlçeleri arasındaki Karaoğlan Bölgesi’nde de operasyonlar genişletilirken, PKK’lıların askerlerin geçiş güzergahına bomba ve mayınlı tuzaklar kurduğu, iki uzaktan kumandalı mayının bulunarak imha edildiği bildirildi.

KARADENİZ’E GEÇİŞLERİ DURDURULDU
Terör örgütü PKK, Haziran ayı başında başta Ordu, Giresun, Gümüşhane’nin kırsal kesimine eylem için gönderdiği 24 kişilik terörist grubunun, telsizlerle yardım istemesi üzerine bu bölgeye takviye yapmaya çalıştığı belirlendi. Tunceli ve Bingöl’den 10 kişilik PKK’lı grubun geçiş yollarının tutulup, operasyonların yoğunlaştırılması üzerine Karadeniz’e geçemediği kaydedildi. Karadeniz’deki teröristlerin yiyecek sıkıntısı çektiği, mermilerinin azaldığı ve bazı bölgelerde patlayıcılarının güvenlik güçleri tarafından ele geçirilmesi nedeniyle yardım çağrısında bulunduğu açıklandı. Karadeniz’e geçmeye çalışan 10 kişilik grubun Pülümür’ün dağlık kesiminde ormanlık alanda saklandığını belirleyen güvenlik güçleri, bölgede de operasyonlarını yoğunlaştırdı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abluka, eylem, hain, planina


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Abluka Görmek Lcia Rüya Tabirleri 1 03 Şubat 2021 13:44
Abluka - Hakan Karahan Elysian Kitap Tanıtımları 0 23 Haziran 2014 21:02
Abluka Alarm Biyografisi Ecrin Sanatçılar 0 14 Eylül 2013 14:56
Abluka Violent Sözlük 0 15 Mayıs 2013 20:46
Abluka/William S.Cohen Afrodit Kitap Tanıtımları 0 06 Aralık 2011 23:12