IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2008, 16:58   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Chat’ cinayetine ömür boyu hapis





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ADANA’da internet ortamında chat yaparken tanıştığı 20 yaşındaki Zeliha Ö.ile evlenmediği iddiasıyla çalıştığı barda öldürülen garson 24 yaşındaki Nebil Örgen’in katil zanlısı 20 yaşındaki Ali Bağcı, ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen genç kızın babası 49 yaşındaki Ahmet Ö. ise beraat etti.

Yenibaraj Mahallesi’ndeki bir barda garson olarak çalışan Nebil Örgen, internet ortamında Burdur’da yaşayan Zeliha Ö. ile tanıştı. Bir süre chatleşen iki genç evlenmek için Örgen’in Adana’daki evine geldi. Örgen’in ailesi bu evliliğe karşı çıkınca iddiaya göre, genç kızın babası Ahmet Ö.’nün azmettirmesiyle, Ö.nün kuzeni berber Ali Bağcı 7 Aralık 2006’da Adana’ya gidip Örgen’i çalıştığı barda kurşunlayarak öldürdü. Olaydan sonra, yaşadığı Burdur’un Gölhisar İlçesi’nde yakalanarak tutuklanan Bağcı ile kendisini cinayete azmettirdiği iddia edilen tutuksuz dayısı Ahmet Özsarı 1.5 yılı aşkın zamandır yargılandıkları Adana 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.

‘BEN ÖLDÜRMEDİM’
Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Ali Bağcı, suçlamayı kabul etmedi. Olay günü Burdur’da olduğunu iddia eden Bağcı, “Berber dükkanında çalışıyorum. Sabah işyerini ben açtım. Öğle saatlerinde, anneannem öldüğü için arkadaşlarımla cenaze evine gittim. Öğleden sonra kız arkadaşımla buluştum. Daha sonra işyerine dönüp çalıştım. Ertesi gün Burdur’a ehliyet sınavı için gittim. Sınavdan sonra ilçemizin takımının maçını seyrettim. Gölhisar’a döndüğümde dayım polisin beni aradığını söyledi. Dayımın oğlu ile birlikte karakola gittik. Fotoğraflarımızı alıp serbest bıraktılar. Adana’dan polisler gelip beni alıp götürdüler. Ben kimseyi öldürmedim. Daha önce benim kız kardeşim de kaçmıştı. Öldürseydim onu öldürürdüm. Zeliha’nın kendi erkek kardeşleri de vardır” dedi. Son sözünde ise, “Suçsuz yere tutuklu kalıyorum” diyerek beraatını istedi.

‘KIZIM EVLENMEK İÇİN KAÇMIŞ’
Yeğeniyle birlikte yargılanan tutuksuz Ahmet Ö. ise, kızının 1 Aralık 2006’da evden kaçtığını belirterek, “Telefonla aradığımda Adana’ya gitmekte olduğunu, internette tanıştığı bir kişi ile evleneceğini söyledi. Eve dönmesi için ikna etmeye çalıştım. Ancak ikna edemedim. 3 gün sonra arayıp evleneceğini paraya ihtiyacı olduğunu söyleyip 2 bin 500 YTL istedi. Bu kadar paramın olmadığını söyleyip kızımın bildirdiği adrese 500 YTL gönderdim. Evlenmesi için de postayla nüfus cüzdanını gönderdim. Annem öldüğü için cenazeyle ilgileniyordum. Daha sonra bu olaylar olmuş” diyerek kendini savundu.

‘OĞLUMUZ CHAT KURBANI’
Oğulları öldürülen 53 yaşındaki Suphi ve 46 yaşındaki Gülcan Örgen, daha önceki duruşmalarda verdikleri ifadelerde, oğullarının internette tanıştığı kızla evlenmediği için planlı şekilde öldürüldüğünü iddia etti. Acılı anne ve baba, “Kız evimize geldiğinde ailesinin haberi olup olmadığını sorduk. Haberleri olmadığını söyleyince annesini aradık. Annesi, ‘Kızıma bakmak zorundasınız, bize göndermeyin’ dedi. Otobüs biletini alıp evine gönderecektik, oğlum geldi. Kızla görüşeceğini söyleyip gittiler ondan sonra oğlumuz öldürüldü. Oğlumuz chat kurbanı. Anne ve babalar çocuklarına çok dikkat etsin, tanımadıkları kişilerle chatleşmelerine izin vermesinler” dedi.

Mahkeme heyeti, Bağcı’yı tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası ömür boyu hapse indirildi. Özsarı ise beraat etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘chat’, boyu, cinayetine, hapis, ömür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ebu Hamza'ya ömür boyu hapis Seth Haber Arşivi 0 10 Ocak 2015 12:54
Almanya’daki kıskançlık cinayetine ömür boyu hapis Zen Haber Arşivi 0 12 Aralık 2012 18:58
Uyuşturucu cinayetine ömür boyu hapis Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2009 01:33