IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2008, 09:38   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Helalleşerek’ AKP’den ayrıldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başbakan Erdoğan, istifa dilekçesini veren eski yardımcısı Şener’e ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu. Şener, bir de ‘partiye veda konuşması’ yaptı

Yeni parti kuracağını açıklayan AKP kurucusu, MKYK üyesi ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AKP’den istifa etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MKYK toplantısına gelen Şener, üyelere veda edip helalleşerek istifa dilekçesini verdi. Erdoğan, Şener’e “Böyle bir noktaya gelmesini istemezdik, hayırlı olsun” dedi. Şener gittikten sonra ise Erdoğan, “Trenden inenler başarılı olamazlar” dedi.

MKYK öncesi üyelerin ağır ifadelerle istifaya davet ettiği Şener, dün sürpriz bir kararla, toplantıya katılmak için saat 14.50’de genel merkeze geldi. Şener, binaya girerken, “Bu bir anlamda benim için veda toplantısı olacaktır. Açıkçası bu bir helalleşme niteliğinde olacaktır” dedi.

Erdoğan, salona girdikten sonra yanına giderek tokalaşan Şener, parti ve MKYK üyeliğinden istifayı içeren kapalı zarfın içindeki dilekçeyi verdi. 15 dakika kaldığı MKYK’da Şener, Erdoğan’ın kulağına eğilerek, konuşmak istediğini söyledi. Erdoğan da üyelere, “Arkadaşımız partiden ayrılıyor. Konuşmak istiyor” diye konuştu.

‘Bu çatı altında kalamam’
Şener, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ben burada bulunmaktan haz aldım. Beraber başarılardan kıymet kazandım. Ama gelişen olaylar benim bu kararı vermeme sebep oldu. Siyasette her zaman birlik ve beraberlik olmuyor. Kaderde ayrılık da varmış. Ben bütün çalışma arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum. Arkadaşlarımın da haklarını helal etmelerini istiyorum. Artık bu çatı altında kalmam mümkün değil.”


Şener, konuşmanın ardından tekrar Erdoğan’ın yanına gitti ve elini sıktı. ‘Hayırlı olsun” diyen Erdoğan da Genel Sekreter İdris Naim Şahin’e dönerek, “Abdüllatif Bey’i uğurlayın” dedi.

‘Trenden inen başarılı olamaz’
Şener çıktıktan sonra Erdoğan, üyelere “Seçimden önce milletvekili adayı olması için Abdullah Bey’le çok uğraştık. Ancak istemedi. Ancak şunu da bilmeliyiz ki, tarihte bu şekilde hareket edenler, trenden inenler başarılı olamazlar” dedi.


Şener, çıkışta yaptığı açıklamada ise, “İstifa medeni bir müessesedir. Tüm arkadaşlarımıza karşı veda konuşmamı yaptım, Başbakanımız da ‘Hayırlı olsun’ dediler. Vedalaştık ve ayrıldık” dedi. Şener’in istifa etmesiyle boşalan MKYK üyeliğine yedek üye Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali’nin geldiği belirtildi.

Bu arada Şener, ilk gezisini bugün Necmettin Erbakan’ın kalesi olan Konya’ya gerçekleştirecek.

MKYK üyeleri ‘sert’ eleştirdi
Şener, toplantıya katılmadan önce MKYK üyeleri tarafından şu sözlerle eleştirildi:


AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ: AKP ile ilişkisi sürerken yaptıkları ahlaki değildir. Millet ikircikli yapıyı sevmez. Başbakan Danışmanı Akif Gülle: Başbakanımız liderimizdir. Aziz miletimize ihanet anlamına gelecek bir tavır içerisine girerse, yazıklar olsun. AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan: Yapacağını yaptı. Kendisini yeterince kullandırdı.

AKP’den yeni partiye
Daha önce siyaset yaptığı “Milli Görüş” kadrolarına yönelik eleştirileriyle gündeme gelen, “Refah Partisi’nde (RP) misafir gibiydim” sözleriyle tartışma yaratan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, kurucusu olduğu AKP içindeki günleri de sona erdi.


Şener, 1954’te Sivas’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren, Arapça ve Fransızca bilen eski bakan, 1977-1978 yıllarında İş ve İşçi Bulma Kurumu ve İçişleri Bakanlığı’nda memur, 1978-1980 arasında ise Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörü olarak çalıştıktan sonra, Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde akademik çalışmalara başladı.

Burada Maliye Anabilim Dalında doktorasını tamamladı ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Daha sonra Haccettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne geçen Şener, bu üniversitede görev yaparken doçent oldu.1991 seçimlerinde RP’den Sivas Milletvekili olarak TBMM’ye giren Şener, 1996-1997 yıllarında 54. Hükümet’te Maliye
Bakanlığı görevinde bulundu.


2002-2007 yıllarında 58. ve 59. hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Şener, RP’nin kapatılmasından sonra politikaya Fazilet Partisi’nde (FP) devam etti. Şener, bu parti kapatıldıktan sonra, bu kez “yenilikçilerle” birlikte hareket etti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde oluşan AKP’nin kurucu üyelerinden biri oldu.

Nabız yokladı, karar verdi
Gençliğinde “Humeynici” olduğu ileri sürülen Şener, 58. ve 59. hükümetlerde görev yaparken, toplumdan hükümete karşı yükselen kaygılı sesler karşısında ılımlı mesajlarıyla dikkati çekti. Bu süreçte, “Eşimin başını örtmesini hiç istememiştim. Açılırsa karışmam. Hayatımda hiç Milli Görüşçü olmadım. RP’de bir misafir gibiydim. Harem-selamlıktan hoşlanmam” gibi sözleriyle tartışma yarattı.


Evli ve dört çocuk babası olan Şener, mütevazı yaşam tarzıyla dikkat çekti. Son genel seçimde aday olmayacağını açıkladıktan sonra özel aracını satılığa çıkardı. 22 Temmuz seçimlerinin ardından AKP’ye karşı merkez sağda alternatif olabilecek bir parti arayışı çerçevesinde adı öne çıkan Şener, bir süre Anadolu’da AKP teşkilatlarını dolaşarak nabız yokladı. Parti kurabileceği yolunda açıklamalar yaptıktan sonra, AKP ile kalan son bağını da dün kopardı.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘helalleşerek’, akp’den, ayrıldı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
‘’Hoşgelmiştin’’ kalbime [Hoşça Çık…] Hayal Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Nisan 2010 10:45
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
Batman’da AB’li konuk öğrencilere ‘Nataşa’ yakıştırması Angel Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 15:21
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26