IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2008, 11:17   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD’liler başvurdu Karadeniz’de petrol araması başlıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karadeniz’de petrol aramalarının 2009 yılında başlayacağını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Karadeniz’de petrol aramak için Amerikalı bir şirketin başvuruda bulunduğunu belirterek, başvurunun incelenerek değerlendirileceğini söyledi.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 2009 yılında Karadeniz’de sondaj çalışmalarının başlayacağını bildirerek, "ABD’li bir şirket Karadeniz’de petrol aramak için başvuruda bulundu" dedi. Bakan Güler, Yuntdağı rüzgar enerji santrali (RES) açılışı töreni için gittiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de bir grup gazeteciyle sohbet etti. Güler, sohbette şunları söyledi:

Elektrik hattı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’taki görüşmemizde Körfez ülkelerinin fazla elektriğinin Türkiye ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden geçebileceğini ve Avrupa’ya sevk edilebileceğini görüştük. Avrupa’nın fazlası da buraya gelebilir; ancak daha fikir aşamasında. Nasıl ki biz petrol hattıyla, doğalgaz hattıyla, bir koridor köprü ülkeysek, elektrikte de olacağız.

Akdeniz Ringi

Yedi ülke enterkonneksiyon yani ’Akdeniz Ringi’ diye zaten bizim yürüyen bir çalışmamız var; Libya, Mısır, Ürdün, Türkiye, Suriye, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Lübnan’la beraber olan, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleriyle yapılan bir bağlantı. Bunun Türkiye üzerinden geçmesi söz konusu. Ayın 24’ünde Amman’da bir toplantı yapacağız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ta petrol ve gaz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ta daha çok petrol ve doğalgaz bağlamında görüştük. Zaten Kerkük-Yumurtalık çalışıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ta çıkacak doğalgazı da görüştük. Orada iki ayrı görüş var. Kerkük Yumurtalık’a paralel boru hattıyla Türkiye’ye gelecek veya Akkas bölgesindeki gazın Suriye üzerinden gelecek bir boru hattına bağlanma durumu var. Humus-Kilis arası daha yapılmadı. Bunun değerlendirmesini yaptık.

TPAO ihalelere girecek

Güzel tarafı, TPAO’nun burada güneydeki büyük sahalara davet edilmesi durumu gerçekleşti. TPAO [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’taki ihalelere girebilecek. TPAO, bölgenin jeolojisini biliyor ve tecrübesi var. Buralarda konsorsiyum kurmamız gerekiyor, büyük sahalar olduğu için. Saha saha ihale edilecek. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yönetimi tespit edecek; ama oradaki sahalar tahmin ediyorum 7-8 saha şeklinde.

Shell ile görüşme var

Shell ile TPAO’nun doğalgaz konusunda bir master plan çalışması var ama bunu yeni şartlar altında yeniden görüşüyoruz. Akkas bölgesi için görüşüyoruz. Shell ile olan görüşmelerimiz devam edecek. Bu niyetteyiz. Yeni bulunacak sahalarda bazen petrolle birlikte gaz da bulabiliyoruz.

Karadeniz’de sondaj

Artan petrol fiyatları tabii ki bizi de çok rahatsız ediyor, ama sadece rahatsız olmak bize yakışmaz. 2009 yılında Karadeniz’de sondaj çalışmaları başlayacak. Beş tane sismik arama yapacağız. Sondaj maliyeti karada 2 milyon dolar, denizde ise 150 milyon dolar. Bu nedenle aramaların boşa çıkmaması gerekiyor. Karadeniz’de arama yapmak üzere [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’li bir şirket başvurdu; ancak bu henüz inceleme aşamasında.

Türkiye ’nükleer cahili’ değil

NÜKLEER enerjinin Türkiye’nin ihtiyacı olan bir enerji türü olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Hilmi Güler, "Su olmadığı, rüzgarın esmediği, doğalgazın da gelmediği ve fiyatının aşırı yüksek olduğu bir dönemi düşünelim. İşte burada nükleer devreye girecek. Türkiye nükleer cahili bir ülke değil. Türkiye’de 300 üzerinde nükleer kullanılarak bazı çalışmaların yapıldığı tesis var, radyologlar var. Yani bir nükleer kültür var. Komşularımızda da var bizde de olsun anlamında değil. Nükleeri bilinçsiz olarak değil, olması gerektiği için yapıyoruz. Avrupa’da elektrik tüketimi yüzde 1-1.5 artarken, bizde 8-8,5 artıyor. Delikanlı çok hızlı büyüyor. Bir numara büyük ayakkabı ceket yerine, üç numara büyük gerekiyor. Şu andaki geçirdiğimiz bu dönüşüm ileride çok takdir edilecek. Çok zor bir işi başardık biz. Çok beğenen de var, çok kızan da var" dedi.

Üretim özelleştirmesi için model hazır

ÜRETİM özelleştirmeleri ile ilgili modelin hazır olduğunu belirten Hilmi Güler, "Elektrik Piyasası Yasası’nda değişiklik yasasının Köşk’ten onay almasından sonra çalışmalar başlayacak. Santrallerin yıkılmasını istemiyoruz ve öngördüğümüz model rehabilitasyon ve kapasite artırımını kapsıyor. Bu yolla verimlilik artışını hedefliyoruz. EÜAŞ özelleştirmelerinden gelecek gelir enerji altyapısına harcanacak. Üretim özelleştirmelerine termik santrallerden başlanacak. Öncelikle rehabilitasyon ihtiyacı yüksek olan santrallerin özelleştirilmesinden başlanabilir" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Temmuz 2008, 12:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD’liler başvurdu Karadeniz’de petrol araması başlıyor




Normal türkiye'de yatirima ayiricak para Yok son zamanlardaki. Svunma yatirimlari. normal yatırım yapmaya engel olmaya başladi ortak çalişmak lazim. ama Doğru ortakliklarla.
ver kurtul olmayacak.

 

Alt 14 Temmuz 2008, 21:39   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD’liler başvurdu Karadeniz’de petrol araması başlıyor




madem var biz kendi aramızda neden değerlendirmiyoruzda elin abd lisi gelip bizim toprağımızdan alıo töbe töbe ya

 

 

Etiketler
abd’liler, araması, başlıyor, başvurdu, karadeniz’de, petrol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkler’in DNA’sı ile Einstein’ın DNA’sı aynı Feronia Haber Arşivi 0 21 Ekim 2010 12:56
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Emekli Binbaşı Bektaş, AİHM’e başvurdu Dilara Haber Arşivi 1 01 Eylül 2010 13:57
Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Osmanlılar’da “Felsefe” PopSy Felsefe 0 23 Mart 2009 23:59
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14