IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2008, 07:50   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darbe iddialarını askeri savcılık da soruşturuyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü dönemde Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın da askeri darbe iddiaları konusunda soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Askeri savcılığın, sivil savcılıktan, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un ev ve ofislerinde yapılan aramalarda bulunan bilgi ve belgelerin birer örneğini istediği öğrenildi.

NTV’ye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, eski Jandarma Genel Komutanı Eruygur ve eski 1. Ordu Komutanı Tolon’un gözaltına alınmasından bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bir yazı gönderdi.
Öz, yazıda, Eruygur ve Tolon’un ev ve ofislerinde arama yapıldığı sırada görüşülen askeri savcılık yetkililerinin ele geçirilen belgelerden birer örnek talep ettiklerini belirtti. Askeri savcılık yetkililerinin söz konusu bilgi ve belgeleri kendi yürüttükleri soruşturmaya esas oluşturmak üzere istediklerini vurgulayan Öz, söz konusu belgelerin yazılı talepte bulunulmasının ardından savcı nezaretinde çoğaltılarak askeri savcılığa gönderilmesi talimatı verdi.

Basına yansıyan iddialar...
Öz’ün bu yazısı, Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın Ergenekon soruşturmasına paralel olarak, askeri darbe iddialarıyla ilgili soruşturma yürüttüğünü açığa çıkardı. İddiaya göre, askeri savcılık, bu konudaki suç duyurularını ve emekli askerler hakkındaki basına yansıyan iddiaları dikkate alarak soruşturma başlattı.
Eruygur ve Tolon hakkındaki belgelerin birer örneğini de bu kapsamda incelemek üzere istedi. Mazlum-Der de Askeri Savcılığa emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özden Örnek‘e ait olduğu öne sürülen “darbe günlükleri” nedeniyle, yaklaşık 1 yıl önce suç duyurusunda bulunmuştu. Askeri Savcılık, bu konuyu da henüz karara bağlamadı
.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askeri, darbe, iddialarını, savcılık, soruşturuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Savcılık: Operasyon iddialarını yalanladı! Desmont Haber Arşivi 0 13 Aralık 2014 17:49