IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2008, 07:58   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 kez öldü, 5 kez dirildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


5 kez duran kalp masajla çalıştırıldı

Konyaaltı Plajı’nda aşırı su yutan Hikmet Çimen’in kalbi 500 metrelik mesafede 5 kez durdu ve sağlık ekibi tarafından her defasında yeniden çalıştırılarak kurtarıldı

Antalya Belek’te bir otelde staj yapan Denizli Turizm Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Hikmet Çimen (18), staj yaptığı sınıf arkadaşları İsmail Tuncer ve Emre Yolcu ile birlikte Konyaaltı Plajı’na geldi. Üç arkadaş denize girdi. Tuncer ve Yolcu, kıyıya çıktıklarında Çimen’in hareketsiz yattığını ve yüzünün morardığını fark etti.

İşletme yetkililerinin haber vermesi üzerine sahile yakın noktada bulunan 112 ekibi, olay yerine iki dakikada geldi. Ekipteki Dr. Sezai Öktem kalbi duran Çimen’e, deniz kıyısında kalp masajına başladı. Hayata döndürülen Çimen, ambulansa ulaştırılmak istenirken yeniden kalbi durunca hemen şemsiyelerin altına yatırıldı.

Dr. Öktem’in kalp masajı ile tekrar hayata dönen Çimen’in kalbi, sedye ile taşınırken üç kez daha durdu. Sağlık ekibi her defasında kalp masajı ile Çimen’i yaşama döndürdü. Sonunda ambulansa alınan genç, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Müdahaleyi anlatan Dr. Öktem “Olay yerine vardığımızda boğulma vakasının üzerinde en az 10 dakika geçtiğini tespit ettik. Hastayı taşıma ve yerinde müdahale konusunda durum muhakemesini saniyeler içinde yapmak gerekiyordu. Stratejiyi belirledim ve ilk müdahaleyi kıyıda yaptık” dedi.

‘Umudumuzu yitirmedik’

Sedye ile taşırken kıyı ile ambulans arasındaki 500 metrelik mesafede vakaya dört kez daha müdahale ettiklerini belirten Dr. Öktem, şöyle konuştu:
“Hedefe, yani en yakın sağlık kuruluşuna zaman kaybetmeden ulaşmamız ve bu süre içinde hastayı kontrolden çıkarmamamız gerekiyordu. Çünkü hasta dört kez gidip gelmişti. Umudumuzu yitirmedik. Burada ekip çalışmasını en güzel şekilde yaşadık. Genç adamı yaşama döndürdüğümüz için çok mutluyuz.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dirildi, kez, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tabutta dirildi Feronia Haber Arşivi 1 09 Ağustos 2010 15:54
Tam 12 kez öldü öldü dirildi Lucifer Haber Arşivi 0 24 Ocak 2010 21:19