IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2008, 12:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 Liraya Eroin




Meclis Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu üyelerini ürperten itiraflar..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gaziantep’teki eroin tablosu, AMATEM’deki bağımlıları dinleyen Meclis Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu üyelerini ürpertti. İki hasta, kentte eroinin dozunun 5 lira olduğunu ve her okulun önünde rahatlıkla satıcı bulabildiklerini söyledi. Gaziantepli milletvekilleri, "Bu bir felaket" dediler.

TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, en fazla eroin tüketilen kent olarak tespit ettiği Gaziantep’te özel araştırma yapacak. Meclis araştırma komisyonu, önümüzdeki günlerde Gaziantep, Kilis ve Van’a gidecek.

Komisyonun "sahaya inme" kararında, Alkol ve Madde Bağımlılığını Tedavi Merkezi’ndeki (AMATEM) bağımlıların anlatımı etkili oldu. Gaziantepli iki hasta, kentte eroinin dozunun 5 liraya satıldığını, çocukların eroine ulaşmasının sigara almaktan bile kolay olduğunu, her okulun önünde rahatlıkla satıcı bulabildiklerini söylediler.

Komisyon toplantısında konuşan MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, "İki hemşehrimi dinlerken bir Gaziantepli olarak ürperdim. Eroinin dozunun 5 liraya satıldığını söyledi çocuklar. 5 liraya her yerde bulursun. Bu bir felakettir" dedi.

Gaziantep’in eroin tüketiminde ilk sırada gösterildiğini belirten Özdemir, "Bu bizi düşündürüyor. Polis ve jandarmanın acilen perakende satışı önleyici tedbirler alması gerekiyor. Büyük yakalanmalar dünya için doğru, ama bizim insanımızın zehirlenmesi, perakende konusunda bir eksikliğimiz olduğu görülüyor. Koordinede bir zayıflık görüyoruz" dedi.

AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, "Bu işin boyutu büyük, vahameti ağır. Sınırda tutun da ülke içine girdikten sonraki kaybolan miktara baktığımızda boyutlar yüksek. En önemlisi de koordinasyon eksiklikleri. Bizim huzurumuzda bile kurumlar birbirleriyle çekişme içinde idiler" bilgisini verdi.

1 yılda 10588 operasyon
Son 1 yıl içinde kurumların yaptığı 10 bin 588 ayrı operasyonda; 31 ton 483 kilogram esrar, 13 ton 228 kilo eroin, 169 kilo bazmorfin, 765 kilo afyon, 13 bin 313 litre asetik anhidrit, 7 milyon 609 bin 720 adet captogon, 1 milyon 47 bin 567 ecstasy hap ele geçirildi.
Hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
eroin, liraya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık