IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2008, 13:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rıhtım'da dört tahliye




İzmir, Manisa, Mersin ve Edirne'de yakalanan 27 sanığın yargılanmasına başlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir, Manisa, Mersin ve Edirne'de ''Rıhtım'' adı verilen operasyonla yakalanan 27 sanığın yargılanmasına başlandı. Buca Cezaevi İkinci Müdürü Kemal Yücel'in de aralarında bulunduğu sanıklardan 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, 9'u tutuklu 13 sanık hazır bulundu. Çete elemanları tarafından oğlu öldürüldüğü öne sürülen Nimet Dırplan da duruşmaya katıldı.

Çete elebaşı olduğu öne sürülen Coşkun Temiziş, avukatı bulunmadığı gerekçesiyle savunma yapmadı.

Organize suç örgütü elemanlarına cezaevinde yardım ettiği öne sürülen Buca Cezaevi İkinci Müdürü Kemal Yücel, savunmasında, Coşkun Temiziş ile cezaevine ağabeyini ziyarete geldiğinde tanıştıklarını kaydetti. Temiziş'in ağabeyi Orhan Temiziş'in başka bir koğuşa geçirilmesi için kendisinden yardım talep ettiğini, kendisinin ise bu isteğe ''Bu konuya kurul karar verir'' şeklinde karşılık verdiğini öne süren Kemal Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir aile dostumun dükkanına hırsız girmişti. Kepenk yaptırmak istiyordu. Coşkun Temiziş kardeşi Orhan Temiziş'in sorunlarını görüşmek için ziyarete geldiğinde, bilgisi olabileceği düşüncesiyle bu konuyu Coşkun Temiziş'e ilettim. 'Ben araştırır seni bilgilendiririm' dedi. Daha sonra kepengi yaptırmış. Ben de kepenk parası olarak 700 YTL ödedim. Kepenk parasını Coşkun Temiziş'in ödediği doğru değildir. Kimseden rüşvet almadım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum.''

Çete elemanı olduğu öne sürülen müvekkilleri lehine yalancı tanıklık yapması için bazı kişiler üzerinde baskı kurduğu öne sürülen ve davada tutuksuz yargılanan Avukat G.C, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Çete elemanlarına davalarında yardım ettiği öne sürülen mübaşir L.K. ise telefonla görüştüğü bir kişiye, görmek istediği evrakın fotokopisine karşılık rüşvet aldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, ''Daha önce tanıdığım birisi benden evrak fotokopisi istedi. Ben para talep ederken tamamen şaka yapmıştım. 'Hemen gelirsen 500, yarın gelirsen 1500 YTL' demiştim. Ciddi şekilde para talep etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum'' dedi.

Nimet Dırplan, oğlunun iş yerinin önünde planlı olarak öldürüldüğünü ileri sürerek, ''Kimin öldürdüğünü ya da bu kişilerin arkasındaki kişileri bilmiyorum. Ancak davaya katılmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Yargılama sonunda sanıklardan üzerlerine atılı suçu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alan mahkeme heyeti, Kemal Yücel'in de aralarında bulunduğu 4 sanığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

OPERASYON
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 1,5 yıl süren teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından 4 ilde düzenlediği operasyonda, aralarında Buca Cezaevi eski ikinci müdürü, polis, avukat, katip ve askeri personelin de bulunduğu 27 kişiyi gözaltına almıştı.

Zanlıların, silahlı çete kurdukları, cinayet, adam kaçırma, alıkoyma, yaralama, oto kurşunlama, fidye isteme, iş yeri ele geçirme, rüşvet, tehdit, dolandırıcılık, çek-senet tahsilatı, uyuşturucu madde ticareti suçlarını işlediklerinin belirlendiği iddia edilmişti.

Zanlılardan gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 7 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, 2 uçaksavar fişeği, 1 el bombası ele geçirilmişti.

Zanlılardan 9'u tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dört, rıhtımda, tahliye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her gecenin sonu aynıydı, dört mevsim dört gün kadardı. Melodram Düşünen Beyinler 3 16 Mart 2015 02:01
KCK'da 3 tahliye PassioN Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 21:34
Namaz, Dört Şeyi Dört Şekilde Bize Yeniden Kazandırır: Sır İslamiyet 0 01 Kasım 2010 17:51