IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2008, 23:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Herkül'ün "Ölüler Ülkesi"ne indiği yer






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, mitolojide Herkül'ün ''Ölüler Ülkesi''ne indiği yer olan Cehennemağzı Mağaraları ve çevresinin tiyatro, kongre ve konser gibi etkinlerin merkezi olması hedefleniyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, mitolojide Herkül'ün "Ölüler Ülkesi"ne indiği yer olan Cehennemağzı Mağaraları ve çevresinin tiyatro, kongre ve konser gibi etkinlerin merkezi olması hedefleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, mitolojide insanın doğaya karşı yenilmez dayanma ve saldırı gücünü simgeleyen Herkül'ün, yer altı tanrısı Hades'in yönettiği, hiçbir ölümlünün geri dönemeyeceği "Ölüler Ülkesi"ndeki üç başlı ve yılan kuyruklu köpek Kerberos'u kaçırmakta faydalandığı Cehennemağzı Mağaraları'nın, ilgili bakanlıkça çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı.

Herkül'ün efsanevi altın postu aramak üzere yola çıkan gemicilerle geldiği Ereğli'de, Argolis Kralı Eurystheus'un kendisine verdiği 12 görevden sonuncusunu yerine getirmede faydalandığı 3 mağaradan oluşan Cehennemağzı Mağaraları, ilginç öyküsünün yanında sosyal alanlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Köpek Kerberos'u, Olimpos tanrıları Hermes ve Athena'nın yardımıyla yer altındaki "Ölüler Ülkesi"ne inerek kaçıran mitolojik kahraman Herkül'ün heykelinin de giriş kısımında bulunduğu mağaraların, sosyal alanlarına eklenen dış kısım ışıklandırılması, yürüyüş yolu, kafeler ve alışveriş üniteleriyle turizme daha iyi hizmet etmesi planlanıyor.

Roma döneminde Hıristiyanlığı ilk kabul edenlerin işkence gördüğü ve kitlesel olarak yok edildiği tahmin edilen Ereğli'de, gizli ibadet yeri olarak kullanıldığına da inanılan mağaraların bulunduğu alanda, Ereğli Belediyesince yapılacak amfi tiyatronun faaliyete geçmesiyle düzenlenen etkinliklerin arttırılması amaçlanıyor.

Yerli ve yabancı olmak üzere 2001'de 2 bin 594, 2002'de 15 bin 578, 2003'de 15 bin 989, 2004'de 18 bin 774, 2005'de 19 bin 303, 2006'da 18 bin 592, 2007'de 13 bin 31 ve bu yılın 6 ayında 9 bin 186 kişinin gezdiği mağaraları, yapılan düzenlemelerin ardından daha fazla turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

"1 milyon YTL'lik harcama"

Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağaraların arkeolojik sit alanında yer aldığını, proje doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemelerin turistlerin beğenisini kazandığını söyledi.

Proje kapsamında 1 milyon YTL'yi aşan harcama yapıldığına işaret eden Kasap, şöyle dedi:

"Düzenleme yapılan alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ınkatılımıyla açıldı. Mitolojik ve inanç turizmi açısından önemli merkezler arasında yer alan mağaralar ve çevresinden konser, tiyatro ve kongre gibi etkinlikler için faydalanılması burayı kültür merkezi haline getirecektir.

Çok sayıda konserin verildiği mağaraların yanına yapılacak amfi tiyatroyla etkinliklerin çeşitlenmesi planlanıyor. Mağaralar ilginç ve eşsiz güzelliğe sahip. Buranın kültür ve sanat merkezi olarak projelendirilmesi bölgemizde turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
herkülün, indiği, yer, Ölüler Ülkesine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avrupa’nın en obez ülkesi "Türkiye" YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 23:24