IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2008, 18:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Görülmemiş işkence




Çağrı ALKAN/ (DHA)İSRAİL'deki insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail askerlerinin yakın mesafeden plastik mermi ile ateş ederek Filistinli bir şüpheliye yaptıkları kötü muamelenin görüntülerini yayınladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İnsan hakları örgütü, görüntülerle birlikte dün yayınladığı açıklamasında, şüphelinin göz bağlı ve ellerinin kelepçeli olduğuna vurgu yaptı. Askerin ateş ettiği sırada bir İsrailli subayın da şüphelinin kolundan tuttuğunu belirten örgüt, olayın 7 Temmuz'da Batı Şeria’nın Nil'in köyünde bir gösteri sırasında meydana geldiğini bildirdi. Göstericilerden 27 yaşındaki Eşref Ebu Rahma'nın askerler tarafından durdurulduğunu belirten B’Tselem, elleri kelepçelenen ve gözleri bağlanan şahsın yaklaşık yarım saat böyle kaldığını, bu süre içinde de şiddet gördüğünü kaydetti. Açıklamada Ebu Rama’nın daha sonra askeri araca yönlendirildiği yazılırken, bu sırada görüntülerde yer alan eylemin gerçekleştiği belirtildi.

Görüntülerde, Ebu Rahma'nın gözleri kapalı ve elleri kelepçeli olarak ayakta olduğu sırada, kolundan rütbesinin ‘yarbay' olduğu belirtilen İsrailli subay tuttuğu görülüyor. Karşısındaki asker ise, yaklaşık 1.5 metre mesafeden plastik mermi yüklü silahını Filistinli şüpheliye doğrultarak bacağına ateş ediyor. İnsan hakları örgütü, Ebu Rahma'nın, merminin ayak parmağına isabet ettiğini söylediğini bildirdi. Olayın Nil'in köyünde oturan Filistinli 14 yaşındaki bir kız tarafından gizlice görüntülendiği ve Pazar sabahı B'Tselem'e ulaştırıldığı kaydedildi. İnsan hakları örgütü, şu açıklamayı yaptı:

“Olaya karışanlar hakkında herhangi bir hukuki süreç başlatılıp başlatılmadığını bilmiyoruz. Bununla birlikte, köylüler aynı askerin ertesi gün de köyde görüldüğünü ve görevine devam ettiğini söylüyor. B’Tselem, görüntülerin bir kopyasını Askeri Polis Araştırma Birimi komutanlığına göndermiş ve henüz açılmadıysa derhal hakkında soruşturma açılarak söz konusu askerin yargı önüne çıkarılmasını talep etmiştir. Buna ek olarak, olaya karışan ve şüphelinin kolunu tutan subay hakkında da soruşturma başlatılması talep edilmiştir. Vurgulamak isteriz ki güvenlik güçleri üyeleri, kanun dışı uygulamaları bildirmekle yükümlüdürler.”

B'TSELEM 19 YIL ÖNCE KURULDU
Kendisini ‘İşgal Altındaki Topraklarda İsrail İnsan Hakları Enformasyon Merkezi' olarak tanımlayan B'Tselem, 1989 yılında bir grup akademisyen, gazeteci ve İsrail Parlamentosu Knesset üyesi tarafından kuruldu. Kuruluş, ‘işgal altındaki bölgelerdeki’ anan insan hakları ihlalleri hakkında bilgi ve belgelerle halk ve kanun yapıcıları bilgilendirme ve eğitme amaçlı çalışmalar yürütüyor. Bağımsız bir insan hakları örgütü olduğunu belirten B'Tselem, özellikle Avrupa ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’deki çeşitli insan hakları savunucuları kişi ve kuruluşlardan maddi destek alıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
görülmemiş, işkence


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşi görülmemiş operasyon başlıyor Ezgi Haber Arşivi 0 24 Eylül 2012 10:38
Görülmemiş Dev Mantarlar ...! LeyLa Haber Arşivi 4 01 Temmuz 2011 20:39
Yunusa görülmemiş işkence Angel Haber Arşivi 0 16 Haziran 2008 19:03