IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2008, 02:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Menderes yanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.











İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını, yapılan tüm müdahalelere rağmen, rüzgarında etkisiyle gece boyunca devam ederken kontrol altına alınamadı. Yangının yayılması nedeniyle Gümüldür Çevre Yolu, jandarma tarafından trafiğe kapatıldı.

Menderes'te akşam saatlerinde başlayan yangın, gece boyunca devam etti. Orman yangın ekiplerinin aralıksız çalışmasına rağmen, rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, halen devam ediyor. Genç çam ağaçları ile kaplı ağaçlandırma sahasında başlayan yangına 4 helikopter ve 5 uçak ile havadan, 25 arzöz,13 dozer ve çok sayıda yangın söndürme ekibi karadan da müdahale edildi. Havanın kararması ile birlikte havadan müdahale durdurulurken, 500 kadar orman işçisi, karadan müdahaleye gece boyunca devam etti, yangın kontrol altına alınamadı.
Yangının kısa sürede büyümesi nedeniyle Şaşal Köyü, Keler Köyü ve Deliömerli Mahallesi boşaltıldı. Yangından çıkan yoğun dumanın görüşü engellemesi nedeniyle Menderes ile Gümüldür Beldesi arasındaki karayolu ulaşıma kapatıldı.

Dün akşam saat 17.30 sıralarında Menderes İlçesi Dereköy Köyü yakınlarında yüksek gerelim hatlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle çıkan orman yangınının rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyümesi üzerine 2 köy ve 1 mahalle boşaltıldı. Yangının Menderes İlçesi´ne bağlı Şaşal Köyü´ne 50 metre kadar yaklaşınca Şaşal suyunun şişelendiği fabrikanın da bulunduğu 180 haneli, 580 nüfuslu Şaşal Köyü boşaltıldı. Köylüler evlerinden çıkıp, bölgeden uzaklaştı. Alevlerin su fabrikasının yanındaki LPG tankına sıçramaması için büyük çaba gösterildi, bu tehlike önlendi. Dumandan etkilenenler için de bölgeye ambulanslar sevk edildi. Ekiplerin, alevlerin köye ulaşmasını önlemek için yoğun çaba gösterdiği belirtildi.

Şaşal Köyü´nün boşaltılmasının ardından hızla büyüyen yangın nedeniyle iki kilometre uzaklıktaki Deliömerli Mahhallesi de boşaltıldı.
Havadan ve karadan yapılan tüm müdahalelere rağmen bir türlü kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle son olarak alevlerin yaklaştığı Keler Köyü de boşaltıldı. İtfaiye araçları orman arazözlerine su takviyesi konusunda destek verdi, yerleşim yerleri çevresinde önlem aldı.

Orman yangınından çıkan yoğun dumanın görüşü engellemesi nedeniyle Menderes ile Gümüldür Beldesi arasındaki karayolu ulaşıma kapatıldı. Deniz kenarındeki Gümüldür Beldesi´nde tatil yapanlar pazar günü olması nedeniyle İzmir´e dönmek için yola çıktıklarında Menderes-Gümüldür arasındaki yolu kullanamadı. Trafik diğer yollara yönlendirildi.
İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, yangının yaklaşık 800 hektarlık bir alanda etkili olduğunu söyledi. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü´ne bağlı 45 arazöz, yaklaşık 500 yangın söndürme işçisinden oluşan 25 yer ekibi, 34 teknik eleman ile çevre belediyelerden 24 arazöz, 17 dozer, Ege Ordu Komutanlığı´na bağlı 60 asker, 15 kişiden oluşan AKUT ekibi, 10 kişilik sivil savunma ekibi ve çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte 6 helikopter ile 5 uçak söndürme çalışmalarına katıldı.

Yetkililer çevre illerden gelen ekiplerin katılımıyla yangını söndürme için 12 saattir aralıksız çalışıldığını yangının batı ve güney istikametinde ilerlediğini ancak yerleşim birimlerini tehdit etmediğini bildirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yangın bölgesine geldi. Boşaltılan Şaşal Köyü'nde yetkililerden bilgi Kocaoğlu, "Yangın kontrolsüz olarak devam ediyor. Söndürmek için gerek İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerimiz gerekse Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Bizler yerleşim yeri etraflarında önlemlerimizi alıyoruz. Orman ekipleri de kendi bölgelerinde alevleri söndürmeye çalışıyorlar" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da yangın yerine gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yangının devam ettiğini belirten Kıraç, "Gerekli önlemleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Yerleşim yerlerine ulaşabileceği ihtimaline karşı bütün birimler uyarıldı. Söndürme çalışmaları sürüyor" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
menderes, yanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Küçük Menderes Nehri - Küçük Menderes Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 14 Mayıs 2012 01:55
Menderes de CHP'li idi KarakıZ Haber Arşivi 0 25 Kasım 2011 08:49
Adnan Menderes Kalemzede Atatürk Köşesi 0 18 Eylül 2011 14:55