IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2008, 12:19   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FT: Türkiye birkaç ay içerisinde seçime gidebilir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Financial Times gazetesi, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin görüşmelere başlayacağını bildirirken, “Diplomatlar, karar ne olursa olsun Türkiye’nin, önümüzdeki birkaç ay içerisinde genel bir seçimle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor" diye yazdı.

Financial Times yayınladığı analizinde, yoğun kaygılar nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin kararını birkaç saatte verebileceği görüşünü ileri sürdü.
Ekonomi gazetesi Financial Times, “Yargıçlar, bir Türk partisinin kaderini belirleyecekö başlıklı haber analizinde, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin görüşmelere 28 Temmuz’da başlayacağını belirtti.

Davanın iktidardaki partinin kapatılması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetten yasaklanmasıyla sonuçlanabileceğine işaret eden gazete, diplomat ve analizlere dayanarak kararın birkaç gün içinde, bazılarının da, kamuoyu ve siyasetteki yoğun kaygıların nedeniyle kararın birkaç saatte verilebileceğini yazdı.

AKP’nin kapatılması tehdidinin finansal piyasaları olumsuz etkilediğini, Salı günü İstanbul borsasında hisse senedi fiyatlarının yüzde 2.8 düştüğünü kaydeden gazete, piyasalarda son dönemdeki gerileme daha çok uluslararası faktörlerden kaynaklansa da AKP davasının yatırımcıların arasındaki karamsarlığa katkıda bulunduğunu belirtti.

İngiliz gazetesi, AKP’nin Türkiye’yi İslamlaştırmayı amaçlayan “gizli bir gündemiönin olduğu savlarını reddettiğini belirterek, davanın “Kamuoyunun oldukça büyük bir kısmı ile, askerler ve medyanın bir bölümü dahil olmak üzere, laikler tarafından desteklendiğiöni de öne sürdü.

Anayasa Mahkemesi’nin önündeki seçeneklerini anlatan gazete, “Diplomatlar, karar ne olursa olsun Türkiye’nin önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir seçimle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor" diye yazdı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
birkac, gidebilir, icerisinde, secime, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık