IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2008, 03:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"600 Yıllık Geçmiş" Kurtlar Vadisini Hatırlattı




ddinamedeki ögürtün "600 yıllık geçimişi" olduğuna yönelik bilgi Kurtlar Vadisi Pusu'nun senaryosundaki "İhtiyarlar" adı verilen grubu hatırlattı.

Dizide, kendilerine "İhtiyarlar" adı verilen grubun yöneticileri, kendilerini şu sözlerle tanıtmıştı:

"Biz ışığımızı Metehan'la yakanız, Alparslan'la, Selahaddin Eyyubi'yle yakanız, Osmanbey'le yakanız. Fatih çağ açarken, elindeki meşalede biz vardık. Işığımız sönmeye yüz tuttuğunda, köhneleşen devletin kendisini yenilemesi için devreye girdik. 93 Harbi'nden sonra dost düşman herkes anladı ki Osmanlı son günlerini yaşamakta.

Bizim öncelikli çabamız Anadolu'yu yani dünyanın kalbini korumak ve kendi sırrımızı saklamak için zaman kazanmaktı. 1 Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı yapısıyla yola devam etmek imkansızlaşınca, bizler Mustafa Kemal'i görevlendirdik. O'nu Anadolu'ya yolladık ve direnişi başlattık. Anadolu kurtarıldı ama onun mührü olan İstanbul'u düşmana bırakmamak için Musul ve Kerkük'ten vaz geçmiş göründük. Bu milletin hiç değilse bir süre nefes almasını sağlamak için hakkaniyet içermeyen, ötekiler yaratan sistemlere karşı durmadık. Onlara 'bizden size zarar gelmez, biz sizin gibi olmak istiyoruz' mesajını verdik. Fatih Sultan Mehmed'i zehirleyenler, Mustafa Kemal'in ölümünü hızlandırdılar. O'nun ölümenden sonra patlak veren 2. Dünya Savaşı ve akabinde gelişen Komünizm tehlikesi topraklarımızı bir kez daha tehdit etti. Bize iki seçenek sunuldu: 'Ya Komünist olacaksınız ya da Gladyocu'...

Biz ikisini de reddettik. Biz ikisini de reddettik. Bunun bedelini de binlerce gencimizi ve yıllarımızı kaybederek ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Topraklarımızda türlü oyunlar oynanırken biz Ali Candan'lar yetiştiren bir iklimi sağlamaya çalıştık."

İşte dikkat çeken bu açıklamalar ve "ihtiyarlar" adı verilen örgütün uzun yıllara dayana bir geçmişi olması, Ergenekon iddianamesindeki detaylarla adeta örtüştü.

İddianamedeki bu ayrıntıları okuyanlar ise "İddanamede bir tek Polat'ın adı yok" espirisini patlatıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
600 yıllık geçmiş, hatırlattı, kurtlar, vadisini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Geçmiş Olsun Başkan Çıktı" Thetis Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2012 19:35