IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2008, 11:44   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye için örnek birlik İzmir'den geldi




İSTANBUL Güngören'de can alan bombalı saldırının ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İspanya modeli geniş katılımlı protesto çağrısı, İzmir'de 10 siyasi parti il başkanının siyaset üstü ortak tavır göstermesiyle somutlaştı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyan ve ortak bildiri yayınlayan il başkanları insan canına kast eden, halk arasında kaos yaratmayı ve ülkeyi bölmeyi amaçlayan tüm saldırıları lanetledi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ın girişimiyle 29 Temmuz Salı günü 10 siyasi partinin il başkanı ve temsilcileri biraray gelerek, terör saldırılarına karşı ortak bildiri yayınlandı. Toplatıya CHP, AKP, MHP, DP, Anavatan, İP, SP, SHP, GP, DSP katılırken; Karataş, diğer parti il başkanlarının kimine ulaşamadığını kiminin ise mazereti nedeniyle gelmediğini açıkladı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene CHP İl Başkanı Kemal Karataş, AKP İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu, Anavatan Partisi İl Başkanı Süleyman Şamlı, DP İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İP İl Başkanı Halil Güleç, GP İl Başkanı Koray Günüç, DSP İl Başkanı Özdemir Sökmen, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Bayram Saka, SHP İl Sekreteri Savaş Kaya katıldı. Törende, önce bir erkek, bir kadın iki genç üzerinde ‘Siyasi Partiler’ yazılı çelengi Atatürk anıtı önüne koydu. Güngören'de yaşamını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi.

CHP İl Başkanı Kemal Karataş, tören sonrasında ortak metnin her parti tarafından Türkiye'deki tüm örgütlere gönderilerek, teröre karşı birlik ve beraberliğin siyasi kimlikler bir yana bırakılarak sağlanması için geniş katılım sağlanacağını söyledi. Ortak açıklamada, “Bir araya gelişimiz gösterdi ki İzmir'de söz konusu Türkiye olunca, siyasi görüşlerden arındırılmış şekilde tek yürek olunabiliyor. Bununla tam ülkeye birlik mesajını verebiliyoruz. Terör uygulayarak toplumda kaos ve panik ortamı oluşmasını hedefleyen aciz ve korkak güçler, halkımızın bu gibi olaylarda nasıl kenetlendiği ve tek yumruk olduğunu unutmuş gözükmektedirler. Geçmişte ve Göngören'de yaşadığımız acıların benzerlerinde, korku salacakların düşünenleri bu halk yanıltmış ve tam tersi bu tür terör eylemlerinden sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin daha güçlendiği ve birlik olduğu defelarca yaşanmış bir gerçektir” ifadeleri yeraldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tür alçakça saldırılarda yara almayacağının aşikar olduğunu belirten ortak açıklamada İzmir'de sorumluluk sahibi olan siyasilerin gerektiğinde siyasi kimliklerini bir kenara barakarak ülke halka yöneltilen her türlü saldırıda birlik olacağı gösterdiği açıklandı. Bu durumun halkın kendisin güvende hissetmesi ve tüm ülkeye örnek teşkil etmesi bakımından son derece önemli olduğu belirtilen ortak bildiride, “Sonuç olarak, bu toplantıda yer alan bizler amacı ve gerekçesi ne olursa olsun insan canına kast eden halk arasında kaos yaratmayı ve ülkeyi bölmeyi amaçlayan tüm saldırıları lanetliyoruz” görüşü açıklandı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
birlik, geldi, icin, türkiye, İzmirden, örnek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık