IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2008, 16:41   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İyimser yatırımcı karlı çıktı




İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, yabancı yatırımcıların, Türkiye'nin makul bir karar çerçevesinde yoluna devam edeceğine inandıkları için piyasadan çıkmadıklarını ve yatırımlarını devam ettirdiklerini bildirdi.

Erkan, İstanbul Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı sırasında, basın mensuplarının Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin güçlü ve büyüme potansiyeline sahip bir ekonomi olduğunu belirten Erkan, bunun etkilerinin yabancı kurumsal yatırımcıların Türkiye'de yapmış olduğu yatırımlardan görüldüğünü ifade etti.

Yabancı kurumsal yatırımcının Türkiye'nin geleceğine güvendiği için Türkiye'den çıkmadığını belirten Erkan, "Sadece repo piyasasında beklemekteler. Fırsatları kollayıp tekrar piyasaya giriyorlar. Türkiye'ye güvenleri yüksek olduğu için hiçbir zaman çıkmadılar. Demek ki Türkiye'nin makul bir karar çerçevesinde yoluna devam edeceğine inandıkları için piyasadan çıkmadılar ve yatırımlarını devam ettiriyorlar" diye konuştu.

Son bir haftadır Borsada yatırımların görüldüğünü söyleyen Erkan, önemli olanın Türkiye'ye mahsus siyasi belirsizliğin ortadan kalkması olduğunu, ancak uluslararası alanda çeşitli finansal piyasalardan kaynaklanan belirsizliklerin de devam ettiğini ifade etti.

Erkan, "Artık Türkiye'ye mahsus bir siyasi belirsizlik olmadığı için genel gidişat içerisinde uluslararası trendler doğrultusunda Türkiyemiz'in piyasası da kendine göre bir yol çizecektir diye düşünüyorum" dedi.

"KARAR TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR"

Davanın sonuçlanmasının, borçlanma maliyetlerini pozitif etkileyeceğini ifade eden Erkan, siyasi belirsizliğin her zaman maliyetleri artırıcı bir unsur olduğunu hatırlattı.

Erkan, "Bu karar Türkiye'nin önünü açmıştır. Yabancı yatırımcı kesinlikle konuya olumlu bakmaktadır" dedi.
Kurumsal yatırımcıların profesyonel düşündüğünde doğru kararları verebildiğini ve bu doğrultuda kendilerine göre karlı çıktıklarını tahmin ettiğini ifade eden Erkan, bundan sonra sürecin uluslararası trendler çerçevesinde gerçekleşeceğini vurguladı.

İyimser yatırımcının karlı çıktığını dile getiren Erkan, şöyle devam etti:
"Repoda duran paranın piyasaya girdiğini görüyorsunuz. Yeni yatırımcılar da bu trend doğrultusunda piyasaya girecektir. Bildiğim kadarıyla son birkaç gündür hem yabacı, hem yerli alıma geçti. Herhalde sağduyunun hakim olacağı beklentisi olduğu için yatırımcılar da bu doğrultuda karar verdiler. Memnuniyetle izliyoruz ki Türkiye sağduyulu hareket etmiş ve yoluna devam edecektir.”

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı, kârlı, yatırımcı, İyimser


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yatırımcı Rehberi Desmont Haber Arşivi 0 07 Şubat 2015 18:05
Dünyanın En İyimser Kadınları Türkler N999 Ah Kadınlar 0 07 Aralık 2011 15:10
İyimser Bir Gül (Yusuf Hayaloğlu) Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Ağustos 2011 18:32
Kardeşin kârlı çıktı Lady İslamiyet 0 15 Nisan 2010 17:26