IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2008, 16:44   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cemil Çiçek: "Ders çıkaralım"




Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararını “Bu kararın birinci derecede muhatabı biziz ama bu kararın içinde herkes var, herkesin bu karardan çıkarması gereken dersler var” şeklinde değerlendirdi.

Çiçek, CNN Türk'de “Eğrisi Doğrusu” programında Taha Akyol'un sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin bir soru üzerine Çiçek, bu karardan herkesin gerekli dersleri çıkarması gerektiğini ifade etti.

“Herkes” dendiğine göre göre bunun içinde kendilerinin de kendileri dışındakilerin de olduğunu belirten Çiçek, şunları söyledi:
“Burada, siyaset kurumunun tümü var. Bu süreçte şu veya bu şekilde müdahil olmuş, yargılama süreci devam ederken konuşan, yazan, çizen oldu, onların da çıkarması gereken dersler var. Toplum da bu kararı değerlendirmeli. Bu dava neden açıldı, hangi konjonktür işi bu noktalara getirdi, kamu vicdanının bunu değerlendirmesi lazım.”

Çiçek, asıl değerlendirmenin gerekçeli karardan sonra ortaya çıkabileceğini ifade ederek, “Kararı kendi yönümüzden değerlendireceğiz. Daha üzerinden 24 saat geçmedi. Böylesine önemli olayın neyini konuşmamız gerektiğinin doneleri elimizde yok. Gerekçeleri yok elimizde. Düzgün bir tartışma yapacaksak gerekçesini görmemiz lazım” diye konuştu.

-“KARARIN İÇİNDE HERKES VAR”-

“Bu kararın birinci derecede muhatabı biziz” diyen Çiçek, ama bu kararın içinde herkesin olduğunu, herkesin bu karardan çıkarması gereken dersler bulunduğunu belirtti.

Çiçek, “Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın parti kapatmalarla ilgili Anayasal ve yasal değişiklikler yapılmalıdır” sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
“Parti kapatmalarda Venedik kriterlerini ortaya koyalım. Her partinin yaklaşımı bu konuda farklı olacak. O zaman uzlaşmayı nasıl sağlayacaksınız?
Biz üzerimize düşeni yapmaya varız. (Hadi hadi bakalım) deyip bütün yükü bizim üstümüze yükleyip, öbür tarafta da 50 kişilik grubu olan parti (ben bu işte yokum) dediği zaman uzlaşma nasıl olacak? Anayasa'nın 10 ve 42. maddeleriyle ilgili değişikliklerde yine çoğunluk oldu, yine uzlaşma yok denildi. O zaman nasıl olacak bu? Sihirli formül nasıl bulunacak? Somut problem karşısında herkes bize soyut, genel geçer laflar ediyor. İttifak, uzlaşma anlamına geliyor. İttifakın da bu toplumda sağlanmasında gerçekten zorluklar var.”

Çiçek, Türkiye'nin gelecek günlerde AB konusuna biraz daha yoğun şekilde devam edeceğini, ekonomik konulara ağırlık vermesi gerekeceğini belirtti.

“İçe döndüğümüz için Irak'ta, dışarıda olanlara da ağırlık vermemiz gerekiyor” görüşünü ifade eden Çiçek, “Demokratik standartlar konusunda ciddi sıkıntılar var. Anayasal sıkıntılar var. Başkan da (bunları değiştirin) diyor ama bugüne kadarki üslubun dışında tartışarak, zorlaştırmak için değil, çözmek için, bu manada demokratikleşmeyi daha sağlıklı bir zeminde sürdürmemiz için bazı somut adımların atılması gerekiyor” dedi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Temmuz 2008, 17:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cemil Çiçek: "Ders çıkaralım"




kapatılmayacağı zaten belli deilmiydi?kapatılmasında tabi..hele laiklik karşıtı eylemlerin odağı iddiasıyla..
ii söylemiş ADALET BAKANI herkes ders çıkarsın..
mesela şöyle başlanabilir derse:yahu biz 2. kez iktidara geldik mutlaka 3. kez de gelicez..ama bundan sonra kafamıza göre iş yapmamalıyız,,öncekilerin ve bizim yeterli olmadığımız için zarar eden kurumları elin ingilizine yunanına satmamalıyız..bi şekilde bu kurumları çalışır,,kar eder hale getirmeliyiz..ama nasıl??
onlar artık yokk:S

 

 

Etiketler
cemil, cicek, ders çıkaralım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cemil Bayık: "Hiç kimse bizi dağlardan indiremez" Desmont Haber Arşivi 0 18 Aralık 2014 20:59
• Cemil Çiçek: ''Yamalı bohçaya dönmüş Anayasa ile Türkiye bir yere gidemez" Sametold Haber Arşivi 0 02 Ocak 2011 16:36
Cemil Çiçek: "AK Parti'nin kapatılacağını hiç düşünmedim Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 23:45