IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2008, 16:51   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hazine 19.4 milyar YTL borç ödeyecek




Hazine Müsteşarlığı, toplam 19.4 milyar YTL iç ve dış borç geri ödemesi gerçekleştireceği Ağustos ayında, toplam borçlanmasını ise 12.2 milyar YTL’de tutacak.

Hazine, itfaların finansmanının kalan kısmını faiz dışı fazla kullanımına başvurarak borçlanma dışı yollardan karşılayacak.

Hazine’nin iç borç çevirmede “zorlu dönemi” olarak nitelendirilen Temmuz ve Ağustos aylarındaki yüklü itfaları, küresel ekonomik konjonktür ve iç siyasi istikrarsızlık nedeniyle faizlerin yükselme trendinde olduğu bir dönemle çakıştı. Temmuz ayı itfalarını atlatan Hazine, faizlerin daha fazla yükselmemesi çabasıyla, ödediğinden daha az borçlanarak, eski dönemlere oranla borçlanma dışı kaynaklara daha fazla başvurdu.

HAZİNE AĞUSTOS’TA 6 MİLYAR YTL’Yİ PİYASADA BIRAKACAK

Hazine’nin, Ağustos ayındaki geri ödemelerinin 18.2 milyar YTL’sini iç, 1.2 milyar YTL’sini ise dış borç servisi oluşturuyor.

İç borç ödemelerinin 16.6 milyar YTL’si piyasaya, 1.6 milyar YTL’lik bölümü ise rekabetçi olmayan teklif (ROT) satışları kapsamında yapılan borçlanmalara ait olmak üzere kamu kuruluşlarına yapılacak. Ağustos ayındaki itfaların tamamına yakını YTL cinsi borçlanmalara ait bulunuyor.

Bu ay piyasaya 16.6 milyar YTL geri ödeyecek olan Hazine, yapacağı beş ihalede piyasadan yapacağı net borçlanma tutarını ise 10.6 milyar YTL’de tutacak. Böylece Hazine, 6 milyar YTL’lik bir kaynağı piyasada bırakacak.

Hazine, Ağustos ayı geri ödemelerinin finansmanı kapsamında ihalelerde kamu kuruluşlarına da 1.6 milyar YTL’lik ihraç gerçekleştirmeyi planlıyor. Böylece Hazine’nin Ağustos ayındaki toplam iç borçlanması 18.2 milyar YTL olacak.

Bu ay 1.2 milyar YTL’lik dış borç servisiyle birlikte toplam geri ödemesi 19.4 milyar YTL’ye ulaşacak olan Hazine, 18.2 milyar YTL’lik iç borçlanmaya giderken, yeni dış borç kullanmayacak. Geri ödemelerin 7.2 milyar YTL’lik kısmı ise borçlanma dışı kaynaklarla karşılayacak. Bu ayın tümünde faiz dışı fazla yoluyla 9.3 milyar YTL kaynak kullanmayı planlayan Hazine’nin kasa bakiyesinde 2.1 milyar YTL’lik artış olacak.

Hazine, Ağustos ayında en yüklü iç borç geri ödemesini 14.1 milyar YTL ile 13 Ağustos’ta gerçekleştirecek. Hazine’nin 20 Ağustos’ta da 3.9 milyar YTL’lik bir itfası bulunuyor.

BU AY 5 İHALE YAPILACAK

Hazine, Ağustos ayında beş iç borçalma ihalesi gerçekleştirecek. Bu kapsamda, 11 Ağustos’ta 11 ay (336 gün) vadeli YTL cinsi iskontolu bono, 12 Ağustos’ta 20 ay (609 gün) vadeli iskontolu ve 5 yıl (bin 778 gün) vadeli YTL cinsi değişken kuponlu tahvil ihaleleri, 19 Ağustos’ta da 6 ay vadeli referans bono ve 5 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ihalesi yapacak.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
194, borc, hazine, milyar, ytl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hazine'den 10. 8 Milyar TL Nakit Müjdesi Rhytia Haber Arşivi 3 09 Haziran 2012 20:22
Hazine'den 10. 8 Milyar TL Nakit Müjdesi Rhytia Haber Arşivi 0 08 Haziran 2012 20:53
Hazine iki ihalede 3.9 milyar YTL borçlandı Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 02:26
Hazine 441 milyon dolar dış borç ödemesi yapacak PuSAt Haber Arşivi 0 08 Nisan 2006 14:03