IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2008, 17:42   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emekli general Osman Pamukoğlu parti kuruyor




SİNOP'ta açıklama yapan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, ‘Hak ve Eşitlik Partisi’ adında yeni bir siyasi parti kuracaklarını söyleyerek, “Biz iki seferberlik yapmayı planlıyoruz. Bunlardan biri fakirlik ve yoksullukla mücadele, diğeri de cehaletle mücadeledir” dedi. Pamukoğlu, partinin ambleminin ise kırmızı zemin üzerinde, ortada sarı güneş olacağını söyleyerek “Üzerinde de Anadolu dağlarının siyah kartalı bulunacak. Başka hiçbir canlı güneşe kartal kadar yaklaşamaz” diye konuştu.

Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında kurulacak yeni partinin misyon ve hedefini anlatan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, daha önce siyaset yapmış ve bilinen isimlerin yeni oluşumda yer almayacağını belirtti. Partide her kesimden hak ve eşitliği kendine amaç edinen insanların görev alacağını söyleyen Pamukoğlu, bir ay içerisinde parti kuruluşuyla ilgili başvurularını İçişleri Bakanlığı’na yapacaklarını ve teşkilatlanmayı da 6 ay içerisinde tamamlayacaklarını dile getirdi. Hedeflerini anlatan Pamukoğlu, “Dokunulmazlıklar kaldırılacak. Partilere hazineden verilen yardımlarda kalkacak. Biz iki seferberlik yapmayı planlıyoruz. Ülkenin bütün kaynaklarını birleştirerek bunu yapacağız. Bunlardan biri fakirlik ve yoksullukla mücadele, diğeri de cehaletle mücadeledir. Özellikle dış politika ve siyasette her zaman şunu dikkate alacağız. Başı dik devlet ve onurlu millet. Bunlardan asla taviz vermeyiz. Asla kimseden talimat alamayız. Kimseyi kendi iç işlerimize karıştırtmayız. Bağımsızlık ve özgürlük esas ve temel amacımızdır” dedi.

Gündemi işgal eden durum ya da konularla alakalarının olmadığını kaydeden Osman Pamukoğlu, “Bu teklif bana her zaman gelmiş ve talep edilmiştir. Siyasi sahaya inmemizi insanımız bekliyordu. Tabi bu iş için halkın hazır olması gerekiyordu. İnsanımız ruhsal ve zihinsel olarak kendisini iyi hissetmiyor. Böyle bir hareketle halkımızın karşısına çıkma ihtiyacı doğmuştur. En kısa zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin siyasi alanında çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Yeni kurulacak partinin kadro yapılanması hakkında da bilgi veren Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü :
“Bizim kadromuzda kamuoyunun çok bildiği isimler yok. Daha önce siyaset yapmış, o partiden şu partiye geçen klasik isimler yeni oluşumda yer almıyor. Kadro asker ve bürokrat ağırlıklı olmayacak. Ama emekli olmuş herhangi bir asker de bu ülkenin çocuğudur. Elbette onlara da görev verilir. Ama eski siyasetçilerle eski bürokratlara partide yer vermeyi düşünmüyorum. Kadromuzda tüm meslek ve sosyal sınıflardan insan var. Bir ayrım söz konusu değil. Bizim partimizin siyasi sahaya çıkış sebebi cumhuriyetin başlangıçtaki temel ilkesidir. Biz bunu sağlayacağız. Partinin amblemi ise kırmızı zemin üzerinde, ortada sarı güneş ve içerisinde Anadolu dağlarının siyah kartalı oluşuyor. Başka hiçbir canlı güneşe kartal kadar yaklaşamaz.”




</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
emekli, general, kuruyor, osman, pamukoğlu, parti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
6 emekli general tutuklandı! Cemalizim Haber Arşivi 1 01 Haziran 2012 21:20
Osman Pamukoğlu kimdir ? inFerno IF Ekstra 4 22 Haziran 2008 04:10