IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2008, 17:52   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efsane gazeteci İsmail Sivri'nin heykeli dikildi




İZMİR'in Konak Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Sivri'nin, birinci ölüm yıldönümünde heykelini dikti.

Konak Belediyesi tarafından Sivri'nin evinin bulunduğu Alsancak Mahmut Esat Bozkurt Caddesi ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin kesiştiği noktada heykeltıraş Ekin Erman tarafından yapılan heykelin açılış törenine İsmail Sivri'nin yakınları, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakipoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Sivri'nin gazeteci dostları katıldı.

Sivri Ailesi adına konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Sivri'nin kızı Hikmet Gökmen, geçen bir yıllık süre içerisinde babasına duydukları özlemin giderek arttığını, yokluğunu hissettiklerini söyledi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar ise Sivri'nin kalemini her zaman iyilikten, dostluktan, barıştan yana kullandığını ifade etti. Duygulandığı için sözlerini tamamlayamayan Akıncılar, “İsmail Sivri, her zaman herkesin akıl danıştığı bir danışman, yol gösterici, uzlaştırıcı bir kişiydi. Tartışmayı sevmez, tartışanları da uzlaştırmayı severdi” dedi. İsmail Sivri’nin uzun yıllar görev yaptığı Milliyet Gazetesi adına konuşan Banu Şen ise Sivri’nin eksikliğini hissettiklerini söylerken Sivri’den sonra Milliyet Gazetesi İzmir Temsilciliği’ni yapan Nurettin Tekindor, anılarını anlattı.

Konak Belediye Başkanı CHP'li Muzaffer Tunçağ ise İsmail Sivri’nin vefatından sonra anısını yaşatacak bir heykel yapılması için söz verdiğini bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu duyduğunu ifade etti. Heykelin yapımı sırasında Sivri Ailesi’nin her türlü yardımı gösterdiğini anlatan Tunçağ, “Bizden hem maddi hem de manevi desteklerini hiç esirgemediler. Sonuçta Konak Belediyesi ile Sivri Ailesi’nin katkılarıyla yapılmış bu heykel ortaya çıktı” diye konuştu. Konuşmaların ardından heykeli saran örtünün kurdalası Sivri Ailesi ve törene katılanlar tarafından kesildi.

Konak Belediyesi tarafından yaptırılan 5 ayda yaptırılan İsmail Sivri Anıt Heykeli, 5.40 metre derinliğe, 2.20 metre yüksekliğine sahip iki geniş kapıdan oluşuyor. Gazete kağıdı biçiminde metal paneller arasında ise İsmail Sivri’nin bronzdan yapılmış heykeli yeralıyor. Anıtta yeralan 8 kapı Sivri'nin 80 yıllık yaşamındaki onar yıllık kesitleri temsil ediyor.

İsmail Sivri Kimdir?

MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi’nde 1927 yılında doğan İsmail Sivri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi.
Gazeteciliğe 1951 yılında İstanbul’da Yeni Sabah Gazetesi’nde muhabir olarak başlayan Sivri, 1960 yılına kadar Dünya, Son Telgraf, Vatan, Tercüman ve Havadis gazetelerinde çalıştı. 1960 yılında Milliyet’in İzmir Temsilciliği’ni üstelen Sivri, 1980 yılında emekli oldu.
Emeklilik döneminde Milliyet Gazetesi’nin Ege ekinde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde başkanlık görevlerinde bulundu. İGC Başkanlığı’nı 14 yıl sürdüren Sivri, görevi bıraktıktan sonra İGC Onursal Başkanlığı’na getirildi. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışan Sivri bir dönem TRT Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. ‘Yeşil Pancurlu Ev’, ‘Karınca Dostları’, ‘Yürekli Kaplumbağa’, ‘Atatürk Çocukları Çok Severdi’ ve ‘Atatürk Tarihi’ adlı yayınlanmış kitapları bulunan İsmail Sivri evli ve iki çocuk babasıydı.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dikildi, efsane, gazeteci, heykeli, sivrinin, İsmail


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık