IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2008, 16:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu kutuda bebek cesedi var




Bu bebek bezi kutusunda malesef bebek bezi değil bir bebek cesedi var!.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İddilara karşın başhekim ölümlerin hastanenin ihmali değil çocukların erken doğumuna bağladı.

Ancak dün objektiflere, kameralara takılan bir görüntü vardı ki onun için ne yalanlamaya ihtiyaç var nede üstüne birşey söylemeye.

Hastanede yaşamını yitiren çocuklardan biri babasına bebek bezi kutusunun içinde verildi.

Yeni doğmuş bebeğini yitiren adam, içinde bebeğin cenazesi olan bebek bezi kutusu ile hastaneden yürüye yürüye çıkıp gitti. Gazetecilerin soruları üzerine 'Bana böyle verdiler, götürüp toprağa vereceğim' demekle yetindi.

Hastalara belge imzalatılıyor
Hastanede önlem almak yerine, hasta sahiplerine koşulları kendi rızaları ile kabul ettiklerine dair bir belge imzalatıldığı öne sürülüyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde hastane enfeksiyonlarının görülme sıklığının arttığına dikkat çekilip hastane yöneticilerinin, doğumevinde hayatını kaybeden bebeklerin ölüm nedenlerini açıklanmadığı kaydediliyor.

Başhekim kabul etmedi
İddialarla ilgili Anadolu Ajansı'na (AA) konuşan Başhekim Operatör Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, son 15 günde 20 civarında bebeğin yaşamını yitirdiğini belirterek, "Bu bebeklerden sadece 2’si 1500 gramın üzerinde, diğerleri 1500 gramın altında" dedi. Söz konusu ölümlerin "prematüreye bağlı" gerçekleştiğini ifade eden Mollamahmutoğlu, "Bu bebeklerin tamamı enfeksiyon nedeniyle ölmüş değil. Yaşamını yitiren bebeklerin yaklaşık yüzde 30'u enfeksiyon kaynaklı" dedi.

Hastaneyi kapatırız
Bebeklerdeki enfeksiyonun "hastane enfeksiyonu" olarak tanımlanamayacağını vurgulayan Mollamahmutoğlu, "Ölen bebeklerin bir kısmında enfeksiyon var. Bunlara hastane enfeksiyonu diyemedik. Her bebekte farklı mikroorganizmalar var. Hastane enfeksiyonu denilebilmesi için, bazı enfeksiyonların yoğun bir şekilde olması lazım" diye konuştu. Hastane enfeksiyonu olması durumunda hastanelerini kapatacaklarını kaydeden Mollamahmutoğlu, hastanelerinde yüksek riskli gebelik oranının yüzde 44 olduğunu ifade ederek, ölümlerin bu oranın yüksekliğinden kaynaklandığını belirtti.

Hastane enfeksiyonu nedir?
Hastanelerdeki hijyen eksikliği, yoğunluk, havalandırma sisteminin iyi olmaması, hastane ortamında yoğun ve uygunsuz antibiyotik kullanımı hastane enfeksiyonu nedenlerinin başında geliyor. Ayrıca hastayı yaşatmak için başvurulan küçük cerrahi girişimler, ameliyatlar ve yoğun bakımda solunum cihazına bağlanma gibi, tedaviler hastane enfeksiyonuna yakalanma riskini artırıyor. Hastanede bulunan bakteriler ve mantarlar yaraya bulaşıp kana karışıyor. Hastayı birkaç gün içerisinde ölüme götürebiliyor.

Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doğumevinde bir haftada 27 bebeğin enfeksiyon nedeniyle öldüğü haberi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bebek, cesedi, kutuda, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çöpte bebek cesedi bulundu Seth Haber Arşivi 2 24 Kasım 2014 08:50
Denizden çıkan bebek cesedi yaSmin Haber Arşivi 0 25 Haziran 2014 00:10
Çöp kovasında bebek cesedi Lucifer Haber Arşivi 1 15 Haziran 2010 17:59
Ormanda bebek cesedi Collettivo Haber Arşivi 0 08 Ekim 2008 14:18