IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2008, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emniyet müdürünün oğluna müebbet




İstanbul eski Emniyet Müdürü Şükrü Balcı'nın oğlu müebbet cezasıyla yargılanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul'un eski Emniyet Müdürlerinden Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı'nın bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ertuğrul Balcı, katıldı. Duruşmada, ölen Necmi Akın'ın babası Abdurrahman Akın, eşi Aynur Akın ve ağabeyi Dursun Ali Akın da hazır bulundu.

Sorgusu yapılan Balcı, olay günü bankadan para çekmek için dışarıya çıktığını, daha önce 2 kadeh şarap içtiğini ve sarhoş olmadığını belirtti.

Olayın meydana geldiği yerin evine giden kestirme yol olduğunu kaydeden Balcı, evine gitmek isterken burada bulunan diskonun güvenlik görevlisi Ömer Faruk Aydoğdu'nun diskoya girmek istediğini düşünerek kendisini durduğunu, evine gittiğini söyleyince konuşmaya başladıklarını, Aydoğdu'nun belindeki tabancanın markasını sorduğunu, belindeki silahı göstererek markasını belirttiğini anlattı.

Balcı, bu sırada Aydoğdu'nun güvenlik müdürünün geleceğini ifade ettiğini, bir süre sonra olay yerine Necmi Akın'ın geldiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir sorun olup olmadığını sordu. Bir sorun olmadığını söyledim. Konuyu anlattım. Özür diledi. Yanındaki arkadaşından sigara aldı. Bana da ikram etti. İçmememe rağmen aldım. Sonra koluma girdi ve biraz yürüdük. Maçtan, sağdan soldan falan konuştuk. Daha sonra 'İyi akşamlar' diyerek ayrıldık. Arkamdan bana küfür etti. Dönüp neden böyle bir şey söylediğini sordum. Bu sırada cebimde duran tabancamı çekti. Koluna yapıştım. Arbede çıktı ve silah peş peşe patladı. Onun elinde patladı. Silahı alıp panikledim. Bir taksiye binip hastanenin önünden geçerken, olay yerine ambulans göndermelerini söyledim. Daha sonra Şişli Polis Merkezine giderek teslim oldum.”

Daha önce kendisinin para çektiği bankamatikte bazı kişilerin saldırıya uğradığını, bu nedenle silahı yanına aldığını anlatan Balcı, silahın bir devlet büyüğü tarafından babasına hediye edildiğini, ruhsat işlemlerinin ise olay tarihinde halen sürdüğünü bildirdi.

Balcı, “Olaydan dolayı oldukça üzgünüm. Bir sola dönmemin bir insanın hayatına mal olacağını, hapse düşmeme sebep olacağını bilemezdim” dedi.
Necmi Akın'ın yakınları da sanıktan şikayetçi olduklarını bildirdiler. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

-İDDİANAMEDEN-
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Balcı'nın 11 Mayıs 2008 tarihinde Gayrettepe'deki bir bara girmek istediği ve müşteki güvenlik görevlisi Ömer Faruk Aydoğdu tarafından silahla içeriye giremeyeceği konusunda uyarıldığı bildiriliyor.

Aydoğdu'nun daha sonra Necmi Akın'dan yardım istediği belirtilen iddianamede, Akın'ın sanığa sigara ikram ederek birlikte yürüdükleri, bu sırada Balcı'nın silahıyla Akın'a ateş ettiği ileri sürülüyor.

Sanığın olay sırasında aşırı derecede alkollü olduğu vurgulanan iddianamede, Akın'ın kaldırıldığı hastanede bir süre sonra hayatını kaybettiği anlatılıyor.

İddianamede, Ertuğrul Balcı'nın “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet, “tehdit” suçundan da 2 ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
emniyet, müdürünün, müebbet, oğluna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
27 İl Emniyet Müdürü ile 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı görevden alındı MasteR06 Haber Arşivi 0 13 Şubat 2014 10:41
İşte Emniyet Müdürünün Yakındığı Park Bulut Haber Arşivi 0 26 Nisan 2012 19:47
Üç emniyet müdürünün yeni görev yeri PassioN Haber Arşivi 0 11 Şubat 2012 21:54