IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2008, 10:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hangi devlet büyükleri dinlendi?




Bir savcı diğer bir savcıya baskına gitti. Ergenekon soruşturmasını yürüten Organize şubeye yapılan baskının anlamı ne?
İki savcı ve üç kişilik akademisyen bilirkişi heyeti, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Organize Şube’ye ‘Organize Baskın’ yaptı. ‘Devlet büyükleri’nin kayıtları arandı. Dinlemeye takılıp takılmadığı araştırılan ‘o büyükler’ merak ediliyor

AKILLARA TAKILAN SORULARGazeteci Bülent Korucu skandal baskınla ilgili ilginç bir analizde bulundu. İşte Korucu'nun kafaları karıştıran soruları...
1. Neden İstanbul Başsavcılığı ya da özel yetkili savcılar eliyle değil, Fatih Sulh Ceza Mahkemesi üzerinden gidildi? Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu ilçe gerekçesi makullükten uzak, zira bu herhangi bir dava olmadığı gibi, basılan yer de basit bir mesken değil.
2. Baskın Başsavcılığa ya da özel yetkili savcılara güvensizlik izharı anlamı taşıyorsa bu hepten yanlış. Savcıların denetleme mekanizması, bakanlık müfettişleri veya Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'dur. Bir savcı meslektaşının alanına giremez, hele hele onu denetleme anlamına gelecek icraatlar yapamaz.
3. Ankara'da ikamet eden bir kişiyi izlediği gerekçesiyle İstanbul Emniyeti'ne baskın yapmak ne kadar tutarlı bir davranış? Önce garaja gidilerek araçlar incelenmiş. Burada suç unsuruna rastlanmayınca şubeye geçilip Ergenekon'la ilgili bütün belgeler kopyalanmak istenmiş.
4. Biz, Osman Paksüt'le Ergenekon arasında bir ilişki olmadığını biliyoruz. Baskına giden savcılar farklı bir bilgiye mi sahip ki Ergenekon belgelerini de incelemek ve kopyalamak üzere harekete geçiyorlar?
5. Bayan Paksüt bir operasyonu deşifre etmişti, son baskın da az daha Ergenekon'un gizliliğine halel getirecekti. Bilirkişilerin varlığı, belgelerin mahremiyetini ortadan kaldırabilirdi."
BASKIN İZNİ FATİH'TEN ALINDI

Bir ihbarı değerlendiren savcı Vahdet Polatkan, 'hukuksuz dinleme yapıldığı' iddiasıyla İstanbul Emniyeti'ndeki Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne baskın yapılmasını istedi. Önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Ankara savcıları, olumlu cevap alamadı. Bunun üzerine baskın izni Fatih Sulh Ceza Mahkemesi'nden çıkarıldı.

Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi’ne iki savcı ve üç kişilik akademisyen bilirkişi heyeti tarafından yapılan ‘Organize Baskın’ kamuoyunda şok etkisi yarattı.
GEREKÇE "DİNLENEN DEVLET BÜYÜKLERİ"
Baskına gerekçe olan yasadışı dinlendiği iddia edilen ‘devlet büyükleri’nin kimliği tartışma konusu oldu. Baskın talimatını veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na daha önce İşçi Partisi’nin aynı gerekçelerle suç duyurusunda bulunmuş olması da dikkat çekti.

TOPTAN EL KOYMA ÇABASI

Yapılan ‘Organize Baskın’ mahkeme kararıyla durduruldu ancak İstanbul Emniyeti’ne Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yapılan baskının perde arkası ve operasyondaki ‘hukuksuzluklar’ soru işareti oluşturdu.

CMUK’un 250. maddesine göre, bir savcının soruşturmasına başka bir savcı müdahele edemezdi. Ancak yapılan baskında, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, mahkeme izniyle yapılan operasyonlarına ilişkin çok gizli kayıt ve belgelerin kopyalanmasına veya el konulmasına çalışıldı.

AKILLARA TAKILAN SORULAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın baskına neden olarak ‘Paksüt’ün yasadışı dinlenmesi’ iddiasını göstermesine rağmen, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki tüm belgeler ‘konu ayrımı’ yapmaksızın kopyalanmaya çalışılması soru işaretlerini artırdı.
Paksüt’ün dinlendiği iddiası üzerine, Ankara Başsavcılığı basında çıkan haberlerden dolayı re’sen soruşturma açarken, soruşturmada Basın Savcılığı yerine Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun devreye girmesi de ilginç bulundu.

KİM BU DEVLET BÜYÜKLERİ?

Ankara Memur Suçları Bürosu’nun 2008/89547 nolu soruşturma yazısında, ‘...İzinsiz ve yasadışı dinlemelerle ile devlet büyüklerinin ve devlet büyükleriyle diğer yurttaşların yasadışı kaydedilen faliyetleri var ise, bunlara el konulması...’ şeklindeki istek cümlesi de dikkat çekti.
Paksüt için yapılan suç duyurusu için yapıldığı söylenen ‘Organize Baskın’da ‘kaydı var mı’ diye araştırılması istenen diğer devlet büyüklerinin kim ya da kimler olduğu merak konusu oldu. Devlet büyükleri olarak Yüksek Yargı organlarında görevli kimseler ilk akla gelenler oldu.

TARAFLAR SUSKUN

Ergenekon soruşturmasına yapılan yasadışı müdahaleye ilişkin bir suç olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığı öğrenildi. Dün konunun mağduru tara olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hiçbir açıklamada bulunmadı. Organize Baskın’ı isteyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, baskın talebini mahkemeye götüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, baskın kararını veren Fatih 2.Sulh Ceza Mahkemesi ile baskın kararını durduran İstanbul 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nin sessiz kalması dikkat çekti. Dinlendiğini iddia eden Anayasa Mahkemesi Başkanı Osman Paksüt’ün de konuya ilişkin konuşmadığı görüldü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyükleri, devlet, dinlendi, hangi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın En büyükleri.. Winston IF Ekstra 0 22 Ocak 2011 16:36
OGS'ye hangi devlet büyükleri yakalandı? Lucifer Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2010 17:08
Dünyanın En Büyükleri Asimavi Serbest Kürsü 1 04 Mart 2009 00:20