IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2008, 18:19   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toplu görüşmelerde ikinci tur yarın




Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin ikinci turu yarın yapılacak. KESK’in toplu görüşmeleri protesto ederek ilk günden masayı terk etmesi üzerine, kamu çalışanlarını yarın yapılacak toplu görüşmelerde, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsil edecek. Masada hükümet adına da Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu yer alacak.


Görüşmelerin ikinci turunda, “mali ve sosyal haklar”, “geçmiş yıllar ilişkin mutabakat altına alınan konular”, “çalışma şartlarının iyileştirilmesi”, “her statüdeki personelin sorunu, özelleştirme uygulamasından kaynaklanan sorunlar”, “hizmet kollarının sorunları” ve çok tartışılan ”sendikal ve demokratik haklar” olmak üzere ilk toplantıda belirlenen 5 gündem maddesi masaya yatırılacak.

MEMUR-SEN’İN RAKAMLARI BELLİ

Enflasyon artı ortalama büyümeden pay istemiyle masaya oturan Memur-Sen ayrıca belirlediği rakamlar doğrultusunda, en düşük memur maaşının bin 301 YTL olmasını, çalışanlardan alınan vergi oranlarının 5 puan indirilmesini, 5 YTL olan örgütlük ödeneğinin de kaldırılmasını, 970 bin kişi için 25.7 YTL toplu görüşme primi, eş yardımlarının 121 YTL’ye çıkarılmasını, çocuk yardımında iki çocuk sınırlamasının kaldırılarak, 26 YTL çocuk yardımı ödenmesini talep edecek.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Yıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ikinci turda Kamu İşveren Kurulu’nun da daha hazırlıklı gelmesini bekliyor. Konfederasyon başkanları, ilk günkü görüşmenin ardından Kamu İşveren Kurulu’nu mali ve sosyal haklar konusunda bir portre çıkarması yönünde uyarmıştı.

BAŞBAKAN'IN EK ZAM AÇIKLAMASI GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Öte yandan Toplu Görüşmeler sürecinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memura “eşit işe eşit ücret”i sağlamak için hazırlanan kararnameyle belirlenen ek zam oranlarını açıklaması konfederasyonların tepkisini çekmişti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu özlük haklarındaki artışlarla birlikte 470 YTL zam istediklerini kaydederek, en düşük ücretli memura 103 YTL zam öngören düzenlemenin dışında, toplu görüşme masasında geriye kalan 367 YTL’nin alınabilmesi için çalışacaklarını ifade etmişti.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ise söz konusu zammın “ek zam” niteliği taşımadığını savunurken, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Yüksek Adıbelli de zammın bazı şeylerin üzerini kapama niyetini taşıdığını söylemiş, “hükümeti inandırıcı bulmuyoruz” demişti.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
görüşmelerde, ikinci, toplu, tur, yarın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Görüşmelerde dağ fare mi doğurdu? Desmont Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 20:07
Memura toplu sözleşme İlk randevu yarın PassioN Haber Arşivi 0 29 Nisan 2012 14:30
Toplu görüşmelerin ikinci turu başladı Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 20:29
AB: İran'la nükleer görüşmelerde değişiklik yok Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 00:07