IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2008, 18:46   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan öncesi et fiyatında uçurum




Yaklaşan Ramazan öncesi et satışlarında artış beklentisi, koyun etinin kilogram fiyatını 15-17 YTL'den 20-24 YTL'ye çıkarırken, Adana'da kasaplar çarşısında 9-11 YTL'den satılıyor.

Ramazan öncesi adeta klasikleşen gıda ürünlerindeki artış, her yıl olduğu gibi bu yıl da en fazla et ürünlerinde kendini gösterdi. Ramazan'a 10 gün kala çok sayıda markette et fiyatlarının etiketi değişmeye başladı. Daha önce kilogramı 15-17 YTL'den satılan koyun etinin fiyatını bazı marketler 20-24 YTL aralığına kadar çıkarırken, genellikle toptan et alıcıları ve orta gelirli kişilere hizmet veren Adana Kasaplar Çarşısında kemikli koyun eti 9, kemiksiz koyun eti 11 YTL'den satılıyor.

Kasaplar ve Tavuk, Balık Eti Satıcıları Odası Başkanı Murat Yağmur, geleneksel kasapların hayvanlarını anlaştıkları üreticilerden bir yıl önce aldıklarını, dolayısıyla maliyeti düşürdüklerini, marketlerin ise bu avantajdan yararlanamadığını kaydetti.

Kasap esnafının müşteri anlayışı nedeniyle fırsatçılık yapamayacağını anlatan Yağmur, “bizim için müşteri velinimettir. Fiyat ne ise odur. Şu an et fiyatının yükselmesi için bir gerekçe yok. Et satışının arttığı Ramazan'da da yükseliş olacağını tahmin etmiyoruz” dedi.

KAMPANYA BAŞLATILACAK

Yağmur, tüketiciyi yeniden kasaba çekmek için bir dizi çalışma yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Bazı marketlerin fiyatı yüksek tutması, elde kalan ürününü halk günü adı altında elden çıkarma çabaları hoş değil. Gelecek hafta çarşamba günü 'gözümün önünde kıymayı çeken kasabımı istiyorum' adı altında kampanya başlatarak, tüketicinin hem daha kaliteli hem de ucuz ve temiz et almasını sağlayacağız.”

“FİYATLARI KATLIYORLAR”

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya da, Ramazan öncesi piyasalarda ciddi anlamda fırsatçılığın söz konusu olduğunu ve fiyatların katlandığını söyledi.

Kaya, Ramazan fırsatçılarına karşı 5 yıldır çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmalarını bu yıl da sürdürdüklerini ifade etti.
Marketteki kuru gıda, et, tavuk ve kahvaltılık gibi Ramazan'da çok tüketilen ürünlerin fiyatlarını kayıt altına aldıklarını belirten Kaya, piyasalarda ciddi anlamda bir fırsatçılığın olduğunu gözlemlediklerini, ürünlerde herhangi bir maliyet artışı söz konusu değilken raftaki ürünlerin fiyatlarının artırıldığını kaydetti.

Özellikle etin beslenme ve ikramda önemli bir besin maddesi olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu: “Ramazan'da insanların beslenmelerine dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca, kutsal ayda misafir ağırlama, iftar açtırma davetleri oluyor. Gelenine daha güzel sofra hazırlamak isteyen tüketici ete başvuruyor. Üreticilerimiz bunu bildikleri için arz talep dengesinden öte tüketimin zorunlu hale gelmesinden dolayı fiyatlarını katlıyorlar. Bu durumda ilgili bakanlık müdahil olmalı ve gerekirse devlet elindeki kombinaları devreye sokarak et arzı sağlamalı. Devletin şemsiyesini bu alanlarda da görmek istiyoruz.”

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fiyatında, ramazan, ucurum, öncesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan Özel Programları, Kanallarda Ramazan Programları, Televizyonda Ramazan Elysian TV Programları 0 27 Haziran 2014 10:31
Ramazan Bayramı Öncesi Yapılan Hazırlıklar oneofgirl İslamiyet 0 04 Ağustos 2013 14:01
11 Ayın Sultanı Ramazan / Hoş Geldin Ramazan (Dini Resimler) Sevda Dini Resimler 1 31 Temmuz 2011 22:38
Benzin fiyatında indirim Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2009 22:45
Motorin fiyatında indirim eCeM1 Haber Arşivi 0 03 Haziran 2008 10:25