IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 19:55   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gürcistan'da evlerini terk edenlerin sayısı 118 bini geçti




Rusya ile Gürcistan arasında çıkan çatışmaların ardından bölgeye ilk yardımı ulaştıran Türk Kızılayı ekipleri, bugüne kadar 45 bini Güney Osetya, 73 bini ise Gürcistan'ın farklı bölgelerinden olmak üzere 118 binden fazla kişinin evlerini terk ettiğini bildirdi.

Bölgedeki çatışmaların ardından evlerini terk eden binlerce kişiye yardım ulaştırmak için bölgeye ulaşan Türk Kızılayı ekipleri, Tiflis, Batum ve Gürcistan sınırındaki Türkgözü ile Sarp sınır kapılarında çalışmalara başladı.

Zaman zaman sıcak çatışmalar altında görev yapan ekipler, araçlarında kullandıkları uydu telefonları ve mobil telsiz sistemleriyle gelişmeleri anında Türkiye'ye iletirken, gözlemlerini de hazırladıkları raporlarla bildiriyor.

Türk Kızılayının Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Afet Operasyon Merkezi (AFOM) de günün 24 saatinde ekiplerle bağlantı kurarak, gönderilen yeni yardımlarla ilgili bilgi veriyor.

AFOM'un “Kafkasya İnsani Yardım Operasyonu”nu yöneten Kriz Masası Başkanı Zafer Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan bölgesindeki Türk Kızılayı ekiplerinin gönderdiği raporlarda, bugüne kadar 45 bini Güney Osetya, 73 bini ise Gürcistan'ın farklı bölgelerinden olmak üzere 118 binden fazla kişinin evlerini terk ettiğini söyledi.

İki ülke arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen Gürcistan'daki sorunların halen devam ettiğini belirten Karakaş, buna rağmen gönderdikleri yardım malzemelerinin en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayarak, ekiplerin zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini anlattı.

Türk Kızılayının Gürcistan Kızılhaçı ile iş birliği içinde olduğunu dile getiren Karakaş, Tiflis, Batum ve Gürcistan-Türkiye sınırındaki iki ayrı sınır kapısında bulunan 4 ekibin şu ana kadar ihtiyaç sahiplerine, 167 çadır, 2500 battaniye, 150 kampet, 180 ton gıda, 720 sünger yatak, 1669 mutfak seti, 1900 giyim malzemesi ve 1000 adet litrelik su şişesi dağıttığını bildirdi.

Bu arada, Gürcistan sınırında bulunan Türkgözü Sınır Kapısı'na 50 kişilik Çeçen mültecinin geldiğini kaydeden Karakaş, Sarp Sınır Kapısı'ndan Türk Kızılayı öncü ekibinin bölgeye gönderildiğini hatırlatarak, 7 aileden oluşan mültecilere kumanya, gıda, su ve hijyen malzemeleri dağıtıldığını, ayrıca 2 doktor gözetiminde sağlık kontrollerinin yapıldığını sözlerine ekledi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
118, bini, edenlerin, evlerini, gecti, gürcistanda, sayısı, terk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ebola vakalarının sayısı 10 bini geçti Tufan Sağlık Köşesi 0 28 Ekim 2014 15:42
Suriye'de savaş nedeniyle göç edenlerin sayısı 10 milyona yaklaştı. Seth Haber Arşivi 0 29 Ağustos 2014 12:33
Ölü sayısı 5 bini geçti Lucifer Haber Arşivi 0 13 Aralık 2011 04:38