IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 20:24   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Orman yangınlarına uçakla tespit işe yaradı




Kocaeli'nde hava sıcaklıklarının da etkisiyle artan orman yangınlarının, deniz uçağıyla tespit edilip, zamanında müdahaleyle büyümeden söndürüldüğü bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öncelikle kıyıların güvenliği ve deniz kirliliğini önlemek amacıyla kiraladıkları uçağın, aşırı sıcaklar nedeniyle çıkan orman yangınlarının erken tespiti ve büyümeden söndürülmesinde de önemli katkı sağladığını söyledi.

Normal şartlar altında günde yaklaşık 1 saat uçuş yapan uçağın, hava sıcaklıklarıyla artan orman yangını riskine karşı 5-6 sefer havalanarak günün büyük bölümünü havada geçirdiğini belirten Karaosmanoğlu, “hafta sonu yapılan uçuşlarda 4 farklı bölgedeki orman yangını deniz uçağındaki personel tarafından başlangıç aşamasında fark edilip, itfaiye ekiplerince yapılan zamanında müdahaleyle büyümeden söndürüldü, böylece olası bir doğa felaketinin önüne geçildi” dedi.

Orman yangınlarına erken müdahalenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “Türkiye'nin birçok bölgesinde büyük orman yangınları çıkarken, bölgemizde böyle bir felaket yaşanmadı. Bunda vatandaşların duyarlı davranıp yangınları zamanında ihbar etmesinin büyük payı var. İhbar zincirine son zamanlarda deniz uçağını da ekledik.

İl genelinde, özellikle yüksek kesimlerdeki orman alanlarında çıkan yangınlar daha çok deniz uçağıyla yapılan denetimler sırasında fark ediliyor. Uçak ile 3-4 bin metre yüksekliğe çıkınca il genelindeki bütün alanlar yangın riskine karşı gözetlenebiliyor. Yaz boyunca ormanlık alanlarda meydana gelen çok sayıda yangın, deniz uçağındaki personelin olayı zamanında fark edip, itfaiye ekiplerine haber vermesi sonucu söndürüldü. Hafta sonu Halıdere ve Derince, Gebze, Hereke ve Değirmendere'de çıkan çalı ve orman yangınları bu sayede tespit edildi ve erken müdahaleyle söndürüldü. Kocaeli, adeta Gelibolu ve Antalya'da çıkan büyük orman yangınlarının eşiğinden döndü.”

Uçak ile kıyıların güvenliği ve deniz kirliliğine karşı denetimlerin de sürdürüldüğünü ifade eden Karaosmanoğlu, bu yılın ilk 8 ayında denizi kirlettiği belirlenen gemi ve fabrikalara toplam 1 milyon 150 bin YTL ceza kesildiğini kaydetti.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
işe, orman, tespit, ucakla, yangınlarına, yaradı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulaklı Orman Baykuşu-Kulaklı Orman Baykuşunun Özellikleri Zen Hayvanlar Alemi 0 17 Şubat 2013 20:14
Muğla'da 5 orman mühendisi ve 10'dan fazla orman işçisi alevler arasında Angel Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2008 15:44
Erdemli'de orman yangını: 5 hektar orman yandı Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 22:46
TSK; pkk'yı 43 uçakla vurduk. Lee Haber Arşivi 1 29 Nisan 2008 18:08