IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 20:24   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köylüler gündüz nöbet tutunca gece ağaçlar kesildi




Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Zırlankaya köyünde ormanlık alanda taş ocağı açılmasına karşı çıkan köylüler bölgede gündüz nöbet tutunca ağaçların gece kesildiği iddia edildi.


Bir madencilik şirketi tarafından Zırlankaya yakınlarındaki ormanlık alanda taş ocağı ruhsatı alınması, şirketle köylüleri karşı karşıya getirdi.

Köylülerin ağaçların kesilmemesi amacıyla gündüzleri nöbet tuttuğu bölgede 8-10 yaşlarındaki yaklaşık bin ağacın gece kesildiği öne sürüldü.

Şirket görevlilerinin, köylülerin ağaçların kesilmesi çalışmalarını duymamaları için elektrikli testere yerine el testeresi kullandıkları iddia edildi.

Köy sakinlerinden İsmail Yılmaz, köylerinden en çok oyu AK Parti'nin aldığını belirterek, “Çok oy verdiğimiz için Başbakan galiba bizi cezalandırıyor. Bu ağaçlar kesilir ve taş ocağından çıkan tozlar yüzünden tarım yapamazsak ne yapacağız, nereye gideceğiz” dedi.

Ağaçların taş ocağı işçileri tarafından gece gizlice kesildiğini savunan Yılmaz, yer altı sularına ve ormanlara sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.
Avukat Rıza Karayıldırım da hemşehrileriyle birlikte taş ocağı işletme ruhsatının iptali için çaba harcadığını belirterek, şikayetlerini dile
getirmek amacıyla Antalya Valiliğine gideceklerini söyledi.

Madencilik şirketi sahibi Güray Eyiöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletten aldığı ruhsat doğrultusunda açtığı iş yerinde çalışmasının engellendiğini savunarak, “Bölgedeki kum ve çakıl kaçakçılığından nemalanan kişilerin yönlendirdiği köylüler taş ocağına karşı çıkıyor. Buradan nemalanan kişilerin yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Eyiöz, taş ocağının açıldığı bölgede 5 ay önce ağaç kestiklerini belirterek, “Gece çalışma yapılmıyor. Gündüzleri de çalışamıyoruz. Köylülerin engellemesiyle karşılaştığımız için sahayı temizleyemiyoruz. Orada orman falan da yok. Bölgede arazinin alt kısmı kum taşı olduğundan 30 yaşındaki ağaçların boyu 1-1,5 metre civarında” diye konuştu.

Bu arada, jandarma ekipleri, maden ocağı çalışanlarıyla köylüler arasında birkaç aydır süren gerginlik nedeniyle köyde ve taş ocağının çevresinde 24 saat nöbet tutuyor.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağaçlar, gece, gündüz, kesildi, köylüler, nöbet, tutunca


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yol için ağaçlar kesildi Zen Haber Arşivi 0 19 Haziran 2013 11:59
gündüz ve gece Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Mart 2010 08:10