IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 20:25   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alışveriş merkezlerine kötü haber




Yargıtay alışveriş merkezi otoparklarında yapılan hırsızlıkla ilgili müşteri lehine karar verdi.

Yargıtay, “bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan otomobilden çalınan eşya bedelinin, alışveriş merkezi ile güvenlik şirketince karşılanmasına” hükmeden mahkemenin kararını onadı.

İTÜ Makine Fakültesi öğretim görevlisi Kubilay Yay ile mühendis olan ikiz kardeşi Gökay Yay'ın, 7 Mayıs 2003'de, alış veriş yapmak için gittikleri Büyükçekmece'deki bir alışveriş merkezi otoparkına bıraktıkları otomobilden hırsızlık yapılmasının ardından, zararlarının karşılanması için alışveriş merkezi ile güvenlik şirketi aleyhine açtıkları davayı, İstanbul 5. Tüketici Mahkemesi karara bağlamıştı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, hazırlanan bilirkişi raporuna göre, başta dizüstü bilgisayar olmak üzere davacıların otomobilinden çalınan eşyalar ile arka kapı camı kırılan otomobildeki masrafların toplam değerinin 3 bin 385 YTL'yi bulduğu belirtilerek, çalınan diz üstü bilgisayara kaydedilen doktora tezinin de toplam masrafının 500 YTL olduğu kaydedildi.

Davacıların araçlarını otoparka park edip yaklaşık bir saat alışveriş yaptıktan sonra geri döndüklerinde bagajdan hırsızlık yapıldığını fark ettikleri belirtilen kararda, Yay kardeşlerin eşyalarını bagaja koyup kolayca çalınma imkanı yaratmayarak üzerine düşen görevi yaptıkları, ancak güvenlik şirketi ile alışveriş merkezinin olayda sorumlu olduğu bildirildi.

MÜŞTERİYE HUZURLU BİR ALIŞVERİŞ ORTAMI SAĞLANMALI


Davalı alışveriş merkezinin, müşteriler dışında başka kişilerin araç koyması mümkün olmayan, dava konusu otoparkın sahibi olduğu ve her iki davalının da gelen müşterinin mal ve can güvenliğini korumak zorunda olduğu belirtilen kararda, şöyle denildi:
“Söz konusu otopark, gerek alışveriş merkezi, gerekse özel güvenliği sağlayan diğer şirketin elemanlarınca her an kontrol altında bulundurulması ve bu hizmetlerin müşterilerin rahat ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla yapılması gerekmektedir. Bu itibarla müşterilerin güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri alması gereken davalıların gerekli denetimleri yapmayarak olayın meydana gelişinde hizmet kusuru olduğunu kabul etmek gerekmektedir. Bu nedenle mahkememize her iki davalının da olaydan dolayı kusurlu bulunduğu kanaati gelmiştir.”
Kararda, Yay kardeşlerin, olaydaki zararlarının 4 bin 415 YTL olduğunu öne sürdükleri ancak toplanan deliller ve bilirkişi raporuna göre araçtan çalınan dizüstü bilgisayar, aracın kapı anahtarı, kırılan cam, çalınan doktora tezinin belge ve kırtasiye masraflarının toplam değerinin 3 bin 885 YTL olduğu belirtildi.

Mahkeme, bu gerekçeyle, 3 bin 885 YTL'nin yasal faiziyle davalılardan alınarak davacılara verilmesine karar verdi.

YARGITAY ONADI

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a gitti.
Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmadığına işaret ederek, temyiz itirazlarını reddetti.

Daire, yerel mahkemenin kararını usul ve yasaya uygun bularak onadı.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alışveriş, haber, kötü, merkezlerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YSK'dan MHP'ye kötü haber yaSmin Haber Arşivi 0 26 Nisan 2014 11:44
TRT 1'DEN BİR İYİ BİR DE KÖTÜ HABER Violent Yerli Diziler 0 16 Aralık 2013 19:47
PS4'ten bir iyi bir kötü haber yaSmin Oyun Dünyasından Son Haberler 0 01 Aralık 2013 11:39