IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 20:25   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yıkık dökük ama yine de burası Anadolu Lisesi




ADANA’nın il merkezine 42 kilometre uzaklıktaki İmamoğlu İlçesi’ndeki Anadolu Lisesi’ni kazanarak çocuklarını kayıt için götüren veli ve öğrenciler, şoke oldu.


Okul binasının harabeyi andırdığını, tuvaletlerinin kullanılacak durumda olmadığını, muslukların bozuk, fayansların sökülmüş olduğunu, bilgisayar, laboratuvar, kantin, oyun alanının ise bulunmadığını gören veliler, “Çocuğumuz burayı gördüğünde içeri girmek bile istemiyor. Çevresinden kanalizasyon akıyor, etrafta ahırlar var. 2008-2009 öğretim yılı başlamadan eksikliklerin giderilmesi gerekir” dedi.

İlçede hal kompleksi ve tamirhane olarak hizmet veren eski bir binanın ihtiyaç üzerine 3 yıl önce eğitime açılan Anadolu Lisesi için düzenlendiğini bildiren okul yetkilileri de bu durumdan rahatsız. Geçen yıl okula kayıt yaptıran 90 öğrenciden 24’ünün kayıtlarını düz liseye aldırdığını bildiren yetkililer, “10 sınıflı okulun mevcudu 340. Eğitimcilerin de psikolojisi bozuldu. 16 bilgisayarımız var, kuracak yerimiz yok. 40 bin YTL’miz var, nereye harcasak boşa gidecek” diye yakındı.

İmamoğlu’nun AKP’li Belediye Başkanı Talat Sırkıntı ise, Anadolu Lisesi yapımı için 8 dönümlük yer tahsis ettiklerini, görüştüğü yetkililerin okul yapımının 2010 yatırım programına alındığını söylediğini açıkladı. Başkan Sırkıntı, okulun Halk Eğitim Merkezi’ne ait prefabrik bir binaya taşınmasının planlandığını da belirtip, “Mevcut okula bir kilometre uzaklıktaki bu bina daha geniş, kullanım açısından da uygun. Bu binanın tadilatı, tamiratı işi 85 bin YTL’ye ihale edildi. Ancak, ihaleyi alan müteahhit, çalışmayı başlattı, daha sonra, ‘bu paraya bu işi bitiremeyeceğini’ söyledi. Burasının da yetişmesi zor” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, okulun durumuyla ilgili inceleme başlatacaklarını, Vali İlhan Atış ise, okul ile ilgili yetkililere talimat vereceğini ve gerekenin en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Okula yeni kayıt yaptıran öğrenci velilerinden Zeki Boğa, okul binasını görünce şaşırdığını, yeni eğitim döneminde kullanılması düşünülen prefabrik binayı görünce şaşkınlığının arttığını belirterek, “Çünkü prefabrik bina şu anda mevcut olan binadan daha metruk, daha bakımsız ve bu bina yeni öğretim dönemine kesinlikle yetişmez” dedi.

Velilerden Pakize İşbilir de, “Okulda eğitimin başarılı olduğunu öğrendik, çocuğumuz burada okuyacağı için mutlu olduk. Ancak, şimdi, bu kadar bakımsız, sıhhatsiz bir ortamda bu çocukların nasıl eğitim yapacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.




</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, anadolu, burası, dökük, lisesi, yine, yıkık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kayseri Bünyan Anadolu Teknik Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi Ve Meslekî Eğitim Merkezi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? Desmont İç Anadolu Bölgesi 0 25 Kasım 2014 18:24