IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2008, 00:08   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çevre Bakanlığı'ndan Van'a 10 milyon YTL




ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Van'da 5'inci Dünya Su Forumu Bölgesel Hazırlık Süreci kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) 17'nci Bölge Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliğiyle düzenlenen ‘Van Gölü Hidrolojisi ve Kirliliği' konulu konferansa katıldı. Bakan Eroğlu, Van Gölü'nün çok büyük değer olduğunu ve kirlilikten kurtarılması için bir dizi önlemler aldıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, Van'da sulama barajları Van Gölü kirliliğini önlemek için toplam 10 milyon YTL'lik kaynak ayrıldığını belirtti.


Konferansa katılmak üzere Van'a gelen Bakan Eroğlu'nu Ferit Melen Havaalanı'nda AKP Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan kurum amirleri ve partililer karşıladı. Bakan gelmeden önce bomba uzman ekipleri dedektör köpek yardımıyla havaalanında park halindeki araçları ve çöplerin bulunduğu bölgeleri didik didik aradı. Bakan Eroğlu, buradan Gevaş İlçesi'ndeki DSİ sosyal tesislerinde yapılan 10 üniversiteden 26 bilim adamının 15’i sözlü 22 bildiri sunacağı ‘Van Gölü Hidrolojisi ve Kirliliği’ konulu konferansa katıldı.
Bakan Eroğlu, Dünya Su Forumu'nu İstanbul'da gerçekleştirebilmek için birçok ülke ile yarıştıklarını ve sonunda bunu başardıklarını söyledi. Forumun Türkiye tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirten Bakan Eroğlu, organizasyonun iyi olması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de suyla ilgili çeşitli konularda bölgesel toplantılar yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, İstanbul'da 2009 mart ayında yapılacak 5'inci Dünya Su Forumuna 20 bin kişini katılmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye'de şu ana kadar 15 bölgesel toplantı yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, bunlardan birinin de ‘Van Gölü Hidrolojisi ve Kirlilik' konferansı olduğunu belirtti. Van Gölü kirliliğinin önlenmesi için ciddi eylem planı yapmaya karar verdiklerini belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Van Gölü kirliliğini masaya yatırdık. Çünkü Van Gölü ülkemizin en büyük zenginliği. Göle hayran kaldım ve bu maviliği hiçbir yerde görmedim. Bu konuda bize destek verin. Bu gölü gözümüz gibi korumak istiyoruz. Bu gölü korumak bana çok kolay geliyor. Bu gölü dünya turizmine açabilmek için koruyalım. İlk olarak Van Gölü kirleticilerinin önünün kesmek gerekir. Yerleşim birimi bulunan bölgelerdeki arıtma tesisleri ıslah edilmelidir. Bölgede bulunan barajların tamamlanması, atık su tesislerinin tam teşekküllü çalışma ve derelerin ıslahı için toplam 10 milyon YTL kaynak ayırdık. Baktığımız zaman arıtma tesislerinin çok iyi çalıştığını söylememiz mümkün değil. Bu tesislerin çok iyi işletilmesi gerekir. Katı atıklarda Van Gölü için büyük bir tehdit. Çünkü bunlar erimeyen atıklar ve uzun süre kirliliğe yol açan maddelerdir. Göle zirai ilaçlar ve gübreler zarar veriyor. Erozyonu kontrol altına alıp tüm dereleri ıslah etmeliyiz. Ayrıca Van Gölü’nün çevresini ağaçlandırmalıyız. Biz size istediğiniz kadar fidan veririz. Dikip bakmasıda size ait.”

Bakan Eroğlu daha sonra Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ü makamında ziyaret etti.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanlığından, cevre, milyon, vana, ytl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Mart 2012 10:09
Adalet Bakanlığı'ndan Sincan cevabı KarakıZ Haber Arşivi 0 15 Ekim 2011 21:17
Sağlık Bakanlığı Çevre Mühendisi Alıyor System Sağlık Köşesi 0 04 Eylül 2011 14:07
Çevre ve Orman Bakanlığı “Leylekler Yuvasız Kalmasın” projesi başlattı Frozen Genel Paylaşım 0 28 Mart 2011 19:10
Dişişleri Bakanlığı'ndan kınama Lucifer Haber Arşivi 0 18 Haziran 2010 22:57